Σκιές Πολέμου

Αρχείο Παίχτηκε από 21/02/2019 έως 21/04/2019
στο Studio Κυψέλης
Διάρκεια: 90'
Σκηνοθέτης: Νίκος  Ξυθάλης
Σκηνογραφία: Μαρία Δρακοπούλου
Κοστούμια: Μαρία Δρακοπούλου
Φωτισμοί: Λάκης Κυρλίδης
Χορογραφία: Σίμωνας Πάτροκλος
Ερμηνεύουν: αλφαβητικά (Σωτήρης Αντωνίου, Μαρίας Δρακοπούλου, Ζωή Μασούρα- Τριανταφυλλίδη, Ιωάννα Προσμίτη , Μάνος Τσιβιλής και Νίκη Φραγκούλη)

Περιγραφή

Στο θέατρο Studio Κυψέλης παρουσιάζεται ,το πρωτοεμφανιζόμενο θεατρικό έργο της Μαρίνας Σωτηροπούλου "Σκιές Πολέμου", των εκδόσεων Όστρια.

Περισσότερα

Πρόκειται για αληθινή ιστορία που συνέβη στη Λήμνο κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με έντονα αντιμιλιταριστικά μηνύματα.

Δημόσιες Σχέσεις: Ζωή Μασούρα- Τριανταφυλλίδη

Φωτογραφίες

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πραγματικά ειναι ένα υπέροχο έργο, που σε συνεπαιρνει με την πλοκή του.Απο το πρώτο λεπτό,μπαίνεις με ενα μαγικό τρόπο στην πλοκή.Δυνατές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς πλαισιωμενες απο ενα αντίστοιχα δυνατό σενάριο, που σε κραταγε σε εγρηγορση μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Όταν ολοκληρώθηκε η παράσταση,δεν το πιστευαμε!Θελαμε κι αλλο να συνεχιστεί!!! Ίσως από τις σπανιότερες στιγμές, που μας έχει συμβεί σε θεατρικο έργο.Ευχαριστουμε Θεατρομανια για την πρόσκληση!!!

  2. Πολύ καλή παράσταση που σε μεταφέρει στην Λήμνο του 40 και όπου μέσα από μια μοιραία συγκατοίκηση του κατακτητή και του κατακτημένου αναδεικνύονται τα αδιέξοδα ενός παράλογου πολέμου χωρίς νικητή και μόνο ηττημένους

  3. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΑΨΟΓΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΣΕ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΗΜΝΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ 40. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ

  4. Πολύ καλή παράσταση που τόσο μέσα από τον δυνατό λόγο της συγγραφέως, όσο και απο την άρτια σκηνοθετική τεχνική που καταφέρνει να δημιουργήσει την ατμόσφαιρα της κατοχικής Ελλάδας, δίνει το διαχρονικό, αντιπολεμικό μήνυμα "Σε έναν πόλεμο δεν υπάρχουν νικητές παρά μόνο ηττημένοι".
    Όλοι οι ηθοποιοί ερμηνεύουν εξαιρετικά τους ρόλους τους και τους ευχαριστώ για το αποτέλεσμα που μας εδωσαν.