Σταχτοπούτα

Αρχείο Παίχτηκε από 08/03/2020 έως 08/03/2020
στο Red Jasper Cabaret Theatre
Διάρκεια: 70'
Σύλληψη: ValSia
Κείμενο: ValSia
Σκηνοθέτης: Κοντακιώτης Στέργιος
Σκηνογραφία: Κλημενώφ Δήμος
Κοστούμια: Κλημενώφ Δήμος
Μουσική: ValSia(επιμέλεια)
Ερμηνεύουν: Δημητριάδου Βαλέρια, Κουρκάκη Αθανασία

Περιγραφή

Η «Σταχτοπούτα», το ντεμπούτο  της θεατρικής συνεργασίας της μουσικοθεατρικής ομάδας ValSia, παρουσιάζεται μόνο για μία παράσταση το Red Jasper Theater, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας, την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 21.30

Περισσότερα

Η παράσταση είναι μια πειραγμένη εκδοχή του παραμυθιού της «Σταχτοπούτας», σε κείμενο της ομάδας VaLSia. Μια μουσικοθεατρική σάτιρα που διακωμωδεί τη ανάγκη μας για παραμύθια και τις στερεοτυπικές ερωτικές σχέσεις. Η Σταχτομπούτα και η πιστή της φίλη, το Βλαχαδερό, καταφθάνουν στο σήμερα και αφηγούνται μια διαδρομή από την τσαρική Ρωσία στον κόμβο Κηφισίας, από την κλασική μουσική στη μέταλ, από το μπαρόκ στο μίνιμαλ και από το μίνιμαλ στο κιτς. Και πάλι πίσω.

 

Σκηνοθετικό σημείωμα:

«Η υπερπροσπάθεια του ανθρώπου να συμπληρωθεί υπαρξιακά μέσω κάποιου ιδανικού υπερσυντρόφου προκύπτει από την υπερανάγκη του για υπεραυτοεπιβεβαίωση και οδηγεί στην προβολή του υπερθέλω του πάνω σ’ έναν υπερκαθρέφτη που αντανακλά το υπερείδωλο του υπερεγώ του. Γίναμε σα να λέμε υπερήρωες και ταξιδεύουμε στο υπερσύμπαν κάποιου παραμυθιού.

Η παράσταση ανέβηκε στο θέατρο Αλφα.Ιδέα το 2017 και στο θέατρο 104 το 2018».

Φωτογραφίες: Χατζηαγγελάκης Σπύρος, Ελίνα Γιουνανλή

Φωτογραφίες