Σταματία, το γένος Αργυροπούλου

Αρχείο Παίχτηκε από 07/10/2015 έως 29/05/2016
στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Διάρκεια: 85'
Συγγραφέας: Κώστας Σωτηρίου
Σκηνοθέτης: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Ερμηνεύουν: Ελένη Ουζουνίδου

Περιγραφή

Η Σταματία, το γένος Αργυροπούλου, μετά τη μεγάλη περσινή της επιτυχία, επανέρχεται φέτος στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, ενώ θα ταξιδεύει και εκτός Αθήνας!

Περισσότερα

ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

 200 παραστάσεις... και συνεχίζουμε!

Η μεγάλη επιτυχία του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» του Κώστα Σωτηρίου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με την Ελένη Ουζουνίδου, συμπληρώνει 200 παραστάσεις και συνεχίζει την θριαμβευτική πορεία της... Μια παράσταση που υμνήθηκε από κριτικούς, ένα ρεσιτάλ ερμηνείας της Ελένης Ουζουνίδου, η οποία κέρδισε την αγάπη του θεατρόφιλου κοινού και απέσπασε τη δεύτερη θέση καλύτερης ηθοποιού στα θεατρικά βραβεία Αθηνοράματος, ενώ η παράσταση κέρδισε το τρίτο βραβείο καλύτερης παράστασης. Ένας θεατρικός μονόλογος, που μιλάει στην ψυχή μας, γιατί η «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» ανήκει σε όλους μας και κάθε ελληνικό σπίτι έχει την δικιά του Σταματία.

Σταματία, το γένος Αργυροπούλου. Γεννημένη στην Αθήνα στα μέσα της δεκαετίας του ’30, κόρη ανώτερου δημοσίου υπαλλήλου, διαπαιδαγωγημένη με τα χρηστά ήδη της εποχής και αρραβωνιασμένη με λοχαγό του Εθνικού Στρατού. Ζει στην αυλή του σπιτιού της, αδυνατώντας να παρακολουθήσει τη ζωή που προχωράει δίπλα της. Επιμένει πεισματικά να βλέπει τα πάντα μέσα από τα δικά της παραμορφωτικά γυαλιά, καταλήγοντας, άλλοτε τραγική κι άλλοτε κωμική φιγούρα, μέσα στα γεγονότα που διαδραματίζονται δίπλα της και αφορούν άμεσα τόσο την ίδια, όσο και τους δικούς της ανθρώπους. Προσκολλημένη σε αυτό που η ίδια θεωρεί εθνικά, ηθικά και θρησκευτικά σωστό, καταλήγει να έρθει σε ρήξη με το περιβάλλον της και να κάνει την αναδρομή της ζωής της, απομένοντας μόνη.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού
Μουσική επιμέλεια: Νέστορας Κοψιδάς
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης

2 ΣΧΟΛΙΑ