Stories of Margo

Αρχείο Παίχτηκε από 02/03/2019 έως 02/03/2019
στο Αγγλικανική Εκκλησία Αγ. Παύλου
Κείμενο: Εβίτα Ζημάλη(επιμέλεια)
Συγγραφέας: Margo Nancyfor
Σκηνοθέτης: Θεοδώρα Βουτσά
Κοστούμια: Κατερίνα Παπανικολάου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Μουσική: Margo Nancyfor
Τραγουδούν: Margo Nancyfor ακολουθούν οι συνεργάτες της από την Νέα Υόρκη: Dave Eggar (τσέλο), Chuck Palmer (ντραμς και κρουστά) και Phil Faconti (κιθάρα).
Παίζουν μουσική: Dave Eggar (τσέλο), Chuck Palmer (ντραμς και κρουστά) και Phil Faconti (κιθάρα)

Περιγραφή

Μία ξεχωριστή, ιδιαίτερη , διαφορετική μουσική θεατρική performance , με τίτλο «Stories of Margo», πρόκειται να παρουσιαστεί , για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τη συνθέτη-πιανίστρια και ερμηνεύτρια Margo Nancy for, (Μαργαρίτα Χατζηνάσιου) , το Σάββατο 2 Μαρτίου  στην Αγγλικανική Εκκλησία, (Φιλελλήνων 27- Αθήνα),  στις 20.30.

Περισσότερα

Χρειάζομαι να μ’ αγαπάς για να υπάρχω

 Μια καλλιτέχνις που αναζητά τη χαμένη Μούσα της.

Μια γυναίκα που αναζητά την άπιαστη αληθινή Αγάπη.

Ο νεογοτθικός Αγγλικανικός Ναός του Αγίου Παύλου θα φιλοξενήσει την παράσταση της Margo Nancyfor που μέσα από την πρωτότυπη μουσική που συνέθεσε με επιρροές από την κλασική μουσική μέχρι τη jazz, τη world music και το γαλλικό chanson και τη διήγησή της  μιλά για μία ιστορία αγάπης, απώλειας και επιστροφής στον εαυτό της.

Δέκα τραγούδια με ελληνικούς στίχους και μία ιστορία που τα ενώνει στα αγγλικά ,συνθέτουν την εσωτερική διαδρομή  μιας γυναίκας ακολουθώντας την ως το τέρμα όπου ίσως, να κρύβεται η απάντηση.

Όπως εξηγεί και η ίδια η καλλιτέχνις η συγκεκριμένη performance «γεννήθηκε» ως ιδέα  : «Όταν τελείωσα με τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ μου και σε μια προσπάθεια να καταλάβω ποιο ήταν το μήνυμα των δέκα τραγουδιών μου, συνειδητοποίησα ότι ήταν μέρος της ίδιας ιστορίας:  η ιστορία μιας γυναίκας, μια ιστορία αγάπης. Στη σκηνή έχουμε τρεις γυναίκες (Μια επί σκηνής και δύο φανταστικές): η καλλιτέχνις / αφηγητής (Μαργαρίτα), η Margo και η γυναίκα της ιστορίας. Τρεις παράλληλες ζωές που εξελίσσονται μαζί για να γίνουν ένα στο τέλος. Η παράσταση αρχίζει με ένα αίνιγμα. Ποια είναι η Margo; Μια κοπέλα που μαδάει τα πέταλα από μια μαργαρίτα. Μια κοπέλα που χρειάζεται απελπισμένα να αγαπηθεί για να υπάρξει. Μια κοπέλα που κουβαλάει ιστορίες. Μια κοπέλα που εξαφανίζεται αφήνοντας πίσω της μια ιστορία χωρίς τίτλο και χωρίς τέλος.

Η Margo αντιπροσωπεύει τη δημιουργική δύναμη, το ταλέντο, την έμπνευση που ωθεί και φωνάζει για να εκφραστεί, να υπάρχει μέσα από εμάς.

Η παράσταση είναι μια ομολογία του πόνου που κουβαλάμε όταν καταπιέζουμε τα ταλέντα και το δυναμικό μας.

Μέσα από την αναζήτηση της ουσίας μας ανακαλύπτουμε την Αγάπη και πώς αυτή λειτουργεί ως καταλύτης στην αφομοίωση των καταπιεσμένων και ξεχασμένων ταλέντων μας.

Ο θεατής παρακολουθεί το ταξίδι μιας γυναίκας προς την ολότητα, ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης, και την πάλη της να ισορροπήσει ανάμεσα στις  δύο δυνάμεις που κυβερνούν το σύμπαν: την αγάπη και το φόβο .

Η επιθυμία μου είναι, μέσω της εμπειρίας αυτής, κάποιο κομμάτι μέσα στον καθένα που παρακολουθεί την παράσταση να αναμοχλευτεί, θεραπευτεί, εμπνευστεί, συνειδητοποιώντας ότι όχι μόνο είναι  δικαίωμα αλλά είναι ζωτικής σημασίας να επιτρέψει στο εσωτερικό δυναμικό / παιδί / δημιουργό να εκδηλωθεί ελεύθερα στον κόσμο».

Σε αυτό το μουσικό ταξίδι την Margo Nancyfor ακολουθούν οι συνεργάτες της από την Νέα Υόρκη: Dave Eggar (τσέλο), Chuck Palmer (ντραμς και κρουστά) και Phil Faconti (κιθάρα).

Τη σκηνοθεσία της παράστασης, σε μουσική και κείμενο Margo Nancyfor, υπογράφει η Θεοδώρα Βουτσά, την επιμέλεια του κειμένου η Εβίτα Ζημάλη, τους φωτισμούς ο Σάκης Μπιρμπίλης και την ενδυματολογία η Κατερίνα Παπανικολάου.

Περισσότερες πληροφορίες:

margonancyfor.com
storiesofmargo.com

https://www.instagram.com/margonancyfor/
https://www.facebook.com/margonancyfor
https://www.youtube.com/channel/UCd6DeKg_S-x0a41-hv3ydHQ

Για να ακούσετε το άλμπουμ: http://smarturl.it/StoriesOfMargo

 Διεύθυνση Επικοινωνίας :Μαίρη Αυγερινοπούλου

Φωτογραφίες

Βίντεο