Στροχάιμ

Αρχείο Παίχτηκε από 07/10/2015 έως 22/11/2015
στο Από Μηχανής
Διάρκεια: 60'
Συγγραφέας: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθέτης: Σταμάτης Φασουλής
Ερμηνεύουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Ακις Βλουτής, Αγλαϊα Παππά,

Περιγραφή

Έως την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στο Από Μηχανής Θέατρο, η  Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Ακις Βλουτής και η Αγλαϊα Παππά, θα παρουσιάζουν το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη Στροχάιμ.

Περισσότερα

Ο Δημήτρης Δημητριάδης. γοητευμένος από την παράξενη και σύνθετη προσωπικότητα του Αυστροαμερικανού σκηνοθέτη και ηθοποιού Έριχ Φον Στροχάιμ, αλλά και από τις μοναδικές ερμηνείες τόσο του ίδιου, όσο και της Γκλόρια Σουάνσον στην ταινία - σταθμό "Η Λεωφόρος της Δύσης" του Μπίλλυ Ουάιλντερ, γράφει τον Στροχάιμ, ένα λυρικό κείμενο, που ξεκινά εκεί… που η ταινία τελειώνει.

Τη Νόρμα Ντέσμοντ, τον μεγαλύτερο ρόλο της ντίβας του αμερικανικού βωβού και ομιλούντα κινηματογράφου Γκλόρια Σουανσον, υποδύεται η  Καρυοφυλλιά Καραμπέτη σε μια τελευταία συνάντηση με τον Στροχάιμ, που ερμηνεύει ο Άκις Βλουτής. Τον τρίτο κομβικό ρόλο, εκείνο της Ντενίζ, της επί 20 χρόνια συντρόφου του Στροχάιμ ερμηνεύει η Αγλαΐα Παππά. Οι τρεις έξοχοι ηθοποιοί συναντώνται για πρώτη φορά επί σκηνής.

Στο Στροχάιμ ο Δημήτρης Δημητριάδης εξερευνά μια άλλη αρχέγονη πηγή, αυτή της απαρχής του κινηματογράφου και μιας από τις εμβληματικές του μορφές, του κινηματογραφιστή και ηθοποιού Έριχ Φον Στροχάιμ. Στο έργο έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε ανθρώπινους και σαρκαστικούς διαλόγους περί αλήθειας και ψεύδους, πραγματικού και φανταστικού, ζωής και θανάτου. Περί τέχνης εντέλει, τη μόνη διαφυγή της ανθρώπινης ύπαρξης σε καιρούς χαλεπούς.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά: Νίκος Αναγνωστόπουλος
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Μουσική επιμέλεια: Παύλος Η. Αγιαννίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Θεοδώρα Καπράλου
Εκτέλεση Παραγωγής: Βάσω Στεργίου

Βίντεο