Στροχάιμ

Αρχείο Παίχτηκε από 24/04/2015 έως 01/06/2015
στο Από Μηχανής
Διάρκεια: 70
Συγγραφέας: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθέτης: Σταμάτης Φασουλής
Ερμηνεύουν: Καριοφυλιά Καραμπέτη, Ακις Βλουτής, Αγλαϊα Παππά

Περιγραφή

Στο Στροχάιμ ο Δημήτρης Δημητριάδης εξερευνά μια άλλη αρχέγονη πηγή, αυτή της απαρχής του κινηματογράφου και μιας από τις εμβληματικές του μορφές, του κινηματογραφιστή και ηθοποιού Εριχ Φον Στροχάιμ.

Περισσότερα

H εταιρία θεάτρου «ΣΥΝ-ΕΠΙ (+,Χ)

παρουσιάζει στο ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ

το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη

ΣΤΡΟΧΑΪΜ

σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή

Δείτε ένα flash mode της παράστασης με τους

Καρυοφυλιά Καραμπέτη, Ακη Βλουτή, Αγλαία Παππά

στο Μετρό Συντάγματος (ticket hall) τη Δευτέρα 27/4 στις 12 το μεσημέρι

Από τις 24 Απριλίου στο Από Μηχανής Θέατρο, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Ακις Βλουτής και η Αγλαϊα Παππά, θα παρουσιάζουν το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη Στροχάιμ, στην πρώτη τους επί σκηνής συνάντηση.

Σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης γοητευμένος από την παράξενη και σύνθετη προσωπικότητα του Aυστροαμερικανού σκηνοθέτη και ηθοποιού Έριχ Φον Στροχάιμ, αλλά και από τις μοναδικές ερμηνείες τόσο του ίδιου όσο και της Γκλόρια Σουάνσον στην ταινία - σταθμό "Η Λεωφόρος της Δύσης" του Μπίλλυ Ουάιλντερ γράφει τον Στροχάιμ, ένα λυρικό κείμενο, που ξεκινά εκεί … που η ταινία τελειώνει.

Τη Νόρμα Ντέσμοντ, τον μεγαλύτερο ρόλο της ντίβας του αμερικανικού βωβού και ομιλούντα κινηματογράφου Γκλόρια Σουανσον, υποδύεται η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη σε μια τελευταία συνάντηση με τον Στροχάιμ, που ερμηνεύει ο Άκις Βλουτής. Τον τρίτο κομβικό ρόλο, εκείνο της Ντενίζ, της επί 20 χρόνια συντρόφου του Στροχάιμ ερμηνεύει η Αγλαϊα Παππά. Οι τρεις έξοχοι ηθοποιοί συναντώνται για πρώτη φορά επί σκηνής.

Στο Στροχάιμ ο Δημήτρης Δημητριάδης εξερευνά μια άλλη αρχέγονη πηγή, αυτή της απαρχής του κινηματογράφου και μιας από τις εμβληματικές του μορφές, του κινηματογραφιστή και ηθοποιού Εριχ Φον Στροχάιμ. Στο έργο έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε ανθρώπινους και σαρκαστικούς διαλόγους περί αλήθειας και ψεύδους, πραγματικού και φανταστικού, ζωής και θανάτου. Περί τέχνης εντέλει, την μόνη διαφυγή  της ανθρώπινης ύπαρξης  σε καιρούς χαλεπούς.

Η πρεμιέρα του Στροχάιμ προγραμματίζεται για τις 24 Απριλίου. Σημειώνεται ότι 20 Απριλίου, στις 9.00μμ, το Από Μηχανής Θέατρο θα διοργανώσει βραδιά με την προβολή της ταινίας Η Λεωφόρος της Δύσης. Στη βραδιά αυτή ο σκηνοθέτης Σταμάτης Φασουλής και οι τρεις πρωταγωνιστές Καριοφυλιά Καραμπέτη, Ακις Βλουτής και Αγλαϊα Παππά προσκαλούν σε μια συνάντηση με τον Εριχ Φον Στροχάιμ.

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Σκηνικά: Νίκος Αναγνωστόπουλος

Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Μουσική επιμέλεια: Παύλος Η. Αγιαννίδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Θεοδώρα Καπράλου

Βίντεο