190

Συνομιλίες γυναικών. Woolf vs Joyce

Αρχείο Παίχτηκε από 06/09/2019 έως 09/09/2019
στο Αλκμήνη

2ος χρόνος παραστάσεων
Διάρκεια: 65'
Κείμενο: Νίκος Βουδούρης, Αναστασία Θεοφανίδου(επιλογή-προσαρμογή)
Σκηνοθέτης: Νίκος Βουδούρης
Σκηνογραφία: Μπάμπης Ματεντζίδης
Κοστούμια: Μπάμπης Ματεντζίδης
Ερμηνεύουν: Αναστασία Θεοφανίδου

Περιγραφή

Μετά την μεγάλη επιτυχία των παραστάσεων του  έργου «Συνομιλίες Γυναικών - Woolf vs Joyce», το οποίο παρουσίασε  η ομάδα «Σχήμα εκτός Άξονα» πέρσι  στη Θεσσαλονίκη στο Μπενσουσάν Χαν, στην Οικία Τέλλογλου, και στα Ιωάννινα (στο μπαρ - καφέ Σκάλα),  οι Συνομιλίες επανέρχονται για δεύτερη χρονιά με πρώτο σταθμό την Αθήνα και το θέατρο Αλκμήνη.

Περισσότερα

ΣΧΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΞΟΝΑ

Στο έργο ανταμώνουν  ηρωίδες έργων της Βιρτζίνια Γουλφ, και του Τζέιμς Τζόυς, με κείμενα της Ντόρις Λέσινγκ και της Εστέρ Βιλάρ.

Ο Νίκος Βουδούρης και η Αναστασία Θεοφανίδου, σε μια καινούρια συνεργασία-πρόκληση, επιχειρούν με όχημα τον λόγο των Γουλφ και Τζόυς, αλλά και της Λέσινγκ και της Βιλάρ, να φωτίσουν τα θέλω μας, σε μια δυσνόητη επικοινωνιακά κοινωνία και να ανοίξουν δρόμους πολύ πιο γόνιμους για τον καθένα και για όλους. Επέλεξαν κείμενα τα οποία δημιουργούν σκέψεις, αντιθέσεις, συμφωνίες και γενικά εισβάλλουν στον πυρήνα των σχέσεων μεταξύ ανθρώπων και ειδικά μεταξύ γυναικών και ανδρών, γραπτά κείμενα σημαντικών συγγραφέων που κατέθεσαν τις απόψεις τους και άφησαν τη δική τους ιστορία εδώ και εκατό περίπου χρόνια. Ο λόγος τους, δείχνει να είναι το ίδιο επίκαιρος με τότε και οι λύσεις δείχνουν να βρίσκονται ακόμη σε αναζήτηση.

Όπως σημειώνει ο Νίκος Βουδούρης, «ο καθρέφτης δείχνει την αλήθεια, αλλά ο ίδιος είναι ψέμα».

Και όπως γράφει η Ντόρις Λέσινγκ: «Άντρες. Γυναίκες. Δεσμώτες. Ελεύθεροι. Καλοί. Κακοί. Ναι. Όχι. Καπιταλισμός. Σοσιαλισμός. Σεξ. Αγάπη. Θέλω να τελειώνω με όλα αυτά… με τις ιστορίες περί αντρών εναντίον γυναικών, με όλα τα παράπονα… τις κατηγορίες και τις προδοσίες».

Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Κολοβός
Φωτογραφίες: Elise Ntoremi Photography, Επαμινώντας Στυλιανίδης
Φωτογραφίες προβών: Ρωμούδης Κωνσταντίνος
Photography by Constantinos
Σχεδιασμός εντύπων: Ντίνα Στέφου
Εκτύπωση εντύπων: Graphica
Επικοινωνία: Τζίνα Ζορμπά

* Ευχαριστούμε τον Γιώργο Φράγκογλου για τη βοήθεια του.

Οι παραστάσεις γίνονται σε συνεργασία με το Eclipse Group Theater.

Μετά την Αθήνα θα ακολουθήσουν  και πάλι παραστάσεις στις 18, 19, 20, 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου  στη Μαγική σοφίτα του Μπενσουσάν Χαν στη Θεσσαλονίκη

Φωτογραφίες