Τα Μαγικά Καρυδότσουφλα

Αρχείο Παίχτηκε από 22/10/2022 έως 26/11/2022
στο Αλκμήνη
Διάρκεια: 60 λεπτά
Κοστούμια: ΚΙΚΙ / Κική Μαραβέλια
Μουσική: Σοφία Ταμβακοπούλου - Νάσος Σωπύλης
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Παπαδάτος, Ηλιάνα Καλυμνάκη

Περιγραφή

Η Κωμική διασκευή ενός παλιού Σκωτσέζικου παραμυθιού, που πραγματεύεται με χιούμορ και τρυφερότητα σημαντικές αξίες της ζωής και τη δύναμη της φιλίας.

Περισσότερα

«Τα Μαγικά Καρυδότσουφλα» είναι μία παράσταση της ομάδας Κοκου - Μουκλό που συνδυάζει με μοναδική ισορροπία, το κουκλοθέατρο και το θέατρο. Με μαγευτικά σκηνικά, κοστούμια, πρωτότυπη μουσική και τραγούδια.

Η παράσταση παρουσιάστηκε το 2012 στο θέατρο Αλκμήνη, αφού έκανε ένα μεγάλο ταξίδι σε σχολεία και θέατρα Ευρώπης επέστρεψε τον Μάρτιο του 2022 στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Αλκμήνη.

Το έργο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 ετών

Περίληψη

«Μια φορά και ένα καιρό ζούσε ένας φαντασμένος άρχοντας που ονειρευόταν να γίνει βασιλιάς – να φορέσει «Χρυσή Κορώνα». Ώσπου μια μέρα ακούστηκε η ανακοίνωση της Βασίλισσας: «Όποιος το πολύτιμο αγαθό της φιλίας κατακτήσει, της Βασίλισσας την κορώνα θα κερδίσει!»

Τι θα κάνει τώρα ο άρχοντας που δεν έχει ιδέα τί είναι η φιλία; Τι θα κάνουν τώρα οι φτωχοί χωρικοί και η κότα η Παρδάλω που προσπαθούν να ξεφύγουν από την καταπίεση του άρχοντα; Τι ρόλο θα παίξουν στην ιστορία ένα μικρό κοριτσάκι, μια χούφτα μαγικά καρυδότσουφλα, το κρυολόγημα της βασίλισσας, ένα λάθος και ο Πατάτιος, ο υπηρέτης του άρχοντα;

Κούκλες σκηνικά Ομάδα θεάτρου κούκλας Κοκού - Μουκλό.

Εμψυχώση κούκλας:
Βάσω Γιαρένη – Δημήτρης Παπαδάτος – Παναγιώτα Μάστορη

Φωτογραφίες