Θεόφιλος

Αρχείο Παίχτηκε από 21/03/2020 έως 22/03/2020
στο Σοφούλη (Θεσσαλονίκη)
Διάρκεια: 60΄
Συγγραφέας: Θανάσης  Σκρουμπέλος
Σκηνοθέτης: Νίκος Βερλέκης
Σκηνογραφία: Ανθή Σοφοκλέους
Κοστούμια: Ανθή Σοφοκλέους
Φωτισμοί: Τσβετομίρ Τσάνκοβ
Ερμηνεύουν: Θοδωρής Προκοπίου

Περιγραφή

Το Θέατρο Σοφούλη υποδέχεται την εμβληματική παράσταση «Θεόφιλος» του Θανάση Σκρουμπέλου σε σκηνοθεσία Νίκου Βερλέκη, με θέμα τη ζωή και την πορεία του ζωγράφου της ελληνικής λαϊκής παράδοσης και Ιστορίας Θεόφιλου Κεφαλά-Χατζημιχαήλ για δύο μοναδικές παραστάσεις.

Ο Θοδωρής Προκοπίου μπαίνει στα παπούτσια του Θεόφιλου και αφού ενθουσίασε το κοινό με την ερμηνεία του στην Αθήνα, έρχεται στη Θεσσαλονίκη στις 21 Μαρτίου στις 21.00 και στις 22 Μαρτίου στις 20.00.

Περισσότερα

Ο «Θεόφιλος» επιστρέφει και σήμερα «πάντα θα επιστρέφει». Παρακολουθούμε τα βήματα του από την εφηβεία και το πρώτο του ταξίδι από την Μυτιλήνη στη Σμύρνη για να βρει το δρόμο του και ακολουθώντας το όνειρο για την “ζωγραφιά” θα φτάσει μέχρι το Πήλιο, στο Βόλο που θα πολεμήσει για την πατρίδα τα οράματα του!

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας για την Αθηνά, η απόρριψη, ο χλευασμός, η φτώχεια είναι η καθημερινότητα του.

Η επιστροφή στη γενέτειρα και η λυτρωτική συνάντηση με τον Στρατή Ελευθεριάδη θα είναι η πρώτη αναγνώριση. Η ουσιαστική δικαίωση όμως θα έρθει μέσα από τα ίδια του τα έργα!

φωτογραφίες-τρέιλερ: Τσβετομίρ Τσάνκοβ

 Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Μουσείου Θεόφιλος, του Δήμου Μυτιλήνης και του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου των απανταχού Συγριανών «ΤΟ ΣΙΓΡΙ».

Φωτογραφίες

Βίντεο