Θες να βρούμε το όνομά μου;

Διάρκεια: 90'
Συγγραφέας: Κοραλία Τσόγκα
Σκηνοθέτης: Κοραλία Τσόγκα
Ερμηνεύουν: Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης, Σταυροπούλου Ήρα, Μάινας Υάκινθος

Περιγραφή

Τρεις ηθοποιοί χορεύουν, τραγουδούν, παίζουν ζωντανή μουσική με κιθάρα και κρουστά. Οι μικροί θεατές συμμετέχουν και βοηθούν το παιδί να βρει τα γράμματα του ονόματός του. Κάθε γράμμα κρύβει τη δική του ιστορία, το δικό του διδακτικό μήνυμα. Ένα κείμενο γραμμένο με πολύ χιούμορ, αγάπη και κέφι για το όνομα του κάθε παιδιού, που δεν το ρώτησαν όταν του το έδωσαν οι γονείς του.

Περισσότερα

Συμμετοχική παράσταση για παιδιά

Είναι δικό μου και ανήκει μόνο σε μένα. Μα όλοι το χρησιμοποιούν πιο πολύ από μένα. Τι είναι; Το όνομά μου!

Τι συμβαίνει όμως όταν ένα παιδί χάνει το όνομά του; Τι περιπέτειες θα περάσει για να συλλέξει τα γράμματά του; Ποιός του το πήρε και γιατί; Τι έχει σημασία, πώς μας λένε ή ο χαρακτήρας μας; Το παιδί θα συναντήσει ένα ψάρι που ξεχνά, κάποιον με μακρύ όνομα, τον ήλιο που τα ξέρει όλα, έναν γελαστό δράκο, ένα βιαστικό ρολόι, έναν πλανόδιο τραγουδιστή, ένα φοβιτσιάρικο αστέρι και άλλους πολλούς αλλοπρόσαλλους χαρακτήρες.

Για να μάθετε αν θα το βοηθήσουν ελάτε και εσείς μαζί, σ΄αυτό το συναρπαστικό ταξίδι!

Το έργο αφηγείται την ιστορία ενός συγκεκριμένου ονόματος, κοριτσιού ή αγοριού, και τις περιπέτειες του. Κατόπιν συνεννοήσεως με την προπώληση των εισιτηρίων σας, σαν έκπληξη για τα παιδιά τα ονόματα των μικρών θεατών μπαίνουν σε κληρωτίδα κι έτσι μπορούμε να παίξουμε την ιστορία του ονόματος ενός από τα παιδιά ή κάποιου παιδιού, που γιορτάζει.

Το έργο έχει ανέβει με τη διαδραστική μέθοδο (interactive) και στηρίζεται εκτός από το κείμενο στους αυτοσχεδιασμούς των ηθοποιών και στη συμμετοχή των μικρών θεατών, που βοηθούν ενεργά στην εξέλιξη της παράστασης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΚΕΙΜΕΝΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κοραλία Τσόγκα
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Ελένη Σουμή
ΜΟΥΣΙΚΗ-ΚΙΘΑΡΑ: Υάκινθος Μάινας
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Σίμων Πάτροκλος
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: Γιάννης Μαρκοπουλπς

Δίδονται οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία.

*Αναλαμβάνουμε και την οργάνωση παιδικών πάρτυ. Για περισσότερες πληροφορίες party.theatroprova.gr

 

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παρακολουθήσαμε οικογενειακως την συγκεκριμένη παράσταση, και αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω για μία ακόμα φορά την θεατρομανια που μας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθούμε τόσο εξαιρετικές παραστάσεις. Μείναμε απόλυτα ευχαριστημενοι. 3 νέοι, εκφραστικοτατοι ηθοποιοί, γεμάτοι ταλέντο, αγαπούν αυτό που κάνουν και το εισπρατουμε. Η μικρή μας αν και 3 ετών μπήκε στο νόημα της ιστορίας και τραγουδούσε μαζί με τους ηθοποιούς. Το θέατρο αν και μικρό, αυτό λειτουργεί υπέρ του καθώς βγάζει μια ιδιαίτερη θέρμη, έχει εξαιρετική ακουστική, κι έρχεσαι σε άμεση επαφή με τη σκηνή. Στα συν τέλος η παρουσία της Μαίρης Ραζη καθώς και η ευγένεια ολων στο θέατρο.

  2. Μια παρασταση με το πέρας της οποίας τα παιδια έφευγαν με μια πληθώρα διδακτικών μηνυμάτων. Σημσσια δεν εχει το ονομα του καθενός αλλα ο χαρακτήρας που πλάθεται απο τις εμπειρίες της ζωής . Συγχαρητήρια σε ολους τους συντελεστές . Ευχαριστουμε !!