Τι είδε ο μπάτλερ

Αρχείο Παίχτηκε από 21/10/2022 έως 09/04/2023
στο Άλμα
Διάρκεια: 100' ΜΕ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
Μετάφραση: ΠΑΝΟΣ ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ
Διασκευή: ΠΑΝΟΣ ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ
Σκηνοθέτης: ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ
Σκηνογραφία: ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΝΕΓΡΙΝ
Κοστούμια: ΝΙΚΟΛ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Φωτισμοί: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσική: ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ
Ερμηνεύουν: ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΑΚΗΣ, ΜΕΛΙΝΑ ΣΠΕΤΣΙΕΡΗ, ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Περιγραφή

Σ ΄αυτή την παράσταση  ο πανικός είναι διάχυτος, καθώς η λονδρέζικη κοινωνία αποσυντίθεται μαζί με τους υποκριτικούς αναλυτές της.

Περισσότερα

Στην ψυχιατρική κλινική του κυρίου Πρέντις έρχεται μία νεαρή κοπέλα με σκοπό να δουλέψει ως γραμματέας. Ο ψυχίατρος όμως έχει άλλες βλέψεις. Την ίδια στιγμή φτάνει στην κλινική η σύζυγος του κυρίου Πρέντις έπειτα από ένα ξέφρενο πάρτι, κυνηγημένη από ένα νεαρό απατεώνα που την εκβιάζει. Το αλαλούμ συμπληρώνεται με την άφιξη ενός ψυχικά διαταραγμένου κρατικού ελεγκτή για επιθεώρηση στην κλινική κι ενός αστυνόμου που ψάχνει απεγνωσμένα το χαμένο μέλος από το άγαλμα του Ουίστον Τσόρτσιλ. Μια ξέφρενη κωμωδία γεμάτη γέλιο και ανατροπές, που σατιρίζει με καυστικό τρόπο τα ήθη της σύγχρονης κοινωνίας.

Σαν όλους τους σημαντικούς σατιριστές, ο Όρτον ήταν ρεαλιστής. Πάντα έτοιμος να εκφέρει, να εκθέσει, αυτό που γενικά οι άλλοι δεν τολμούν να πουν. Γέννημα θρέμμα της δεκαετίας του '60, κατέγραψε τις δονήσεις της εποχής του, στιγματίζοντας καίρια την αστική τάξη και την αχαλίνωτη ελευθεριότητά της μέσα από μια απλούστατη φαρσική πλοκή που διαθέτει, όμως, αναρχικό χιούμορ, καταιγιστικούς ρυθμούς, και κυρίως παιγνιώδη αλλά σκληρή γλώσσα. Ο ίδιος, εξάλλου, πίστευε ότι «οι λέξεις είναι πιο δραστικές από το πράττειν - στα κατάλληλα χέρια τα ρήματα και τα ουσιαστικά είναι ικανά να προκαλέσουν πανικό».

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ: ΓΩΓΩ ΜΑΡΙΝΑΚΟΥ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΑΝΤΖΥ ΝΟΜΙΚΟΥ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΚΕ

Φωτογραφίες