Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου

Αρχείο Παίχτηκε από 12/05/2024 έως 04/06/2024
στο Πορεία
Συγγραφέας: Αργυρώ Βώβου
Σκηνοθέτης: Δέσποινα – Ντορίνα Ρεμεδιάκη
Σκηνογραφία: Τίνα Τζόκα
Κοστούμια: Τίνα Τζόκα
Φωτισμοί: Ναυσικά Χριστοδουλάκου
Μουσική: Panú
Κίνηση: Κατερίνα Φώτη
Ερμηνεύουν: Χριστίνα Μπρέκου, Φανή Παναγιωτίδου, Διονύσης Πιφέας, Αλέξανδρος Σιάτρας

Περιγραφή

Ένα ακόμη δείγμα της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας θα παρουσιαστεί στο θέατρο Πορεία και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Νέο Αίμα». Πρόκειται για το ολοκαίνουργιο έργο με τον παράξενο τίτλο Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου, που προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής και που υπογράφει η Αργυρώ Βώβου.

Περισσότερα

«έλα και πάρε την καρδιά σου και βαλ’ την στη θέση της»

 Ο θάνατος απεργεί και η γη έχει γεμίσει με… εν αναμονή νεκρούς. Η Σάνα ανυπομονεί να πεθάνει, έχει δοκιμάσει όλες τις μεθόδους αυτοκτονίας, αλλά όλες έχουν αποτύχει αφήνοντάς τη με ένα γκραν-γκινιόλ «πτώμα». Στην αποβάθρα ενός σταθμού, ο Μίκυ θα της μιλήσει για μια πύλη στον χωροχρόνο, η οποία μπορεί να την οδηγήσει πίσω, στη νύχτα της σύλληψης της. Θα καταφέρει η Σάνα να μπει σε αυτή την τρύπα για να αποτρέψει τη σύλληψή της και να εκμηδενίσει την ύπαρξη της; Ή θα την προλάβει η λήξη της απεργίας; Η απάντηση βρίσκεται κρυμμένη στο σουρεαλιστικό έργο που στάζει μαύρο χιούμορ και λύνεται μέσα στην υπαρξιακή συγκίνηση.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η νεαρή σκηνοθέτρια Δέσποινα-Ντορίνα Ρεμεδιάκη, υπότροφος και αριστούχος απόφοιτος της περίφημης σχολής GITIS της Μόσχας.

Συντελεστές

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αλεξάνδρα Γεωργίου

Βοηθοί σκηνογράφου: Κυριακή Φόρτη, Μάρθα Μαύρη

Βοηθός ενδυματολόγου: Αριστέα Στεφανουδάκη

Βίντεο παράστασης - φωτογραφίες – trailer: Χρήστος Συμεωνίδης

Φωτογραφίες