527

Το εγχειρίδιον του καλού κλέφτη

Διάρκεια: 90'
Συγγραφέας: Ηλίας Πετρόπουλος
Δραματουργική επεξεργασία: Αργύρης Παυλίδης
Σκηνοθέτης: Αργύρης Παυλίδης
Σκηνογραφία: Δήμητρα Σπυρίδωνος
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Μουσική: Μάριος Ιβάν Παπούλιας
Μουσική σύνθεση: Μάριος Ιβάν Παπούλιας
Ερμηνεύουν: Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Αργύρης Παυλίδης

Περιγραφή

Για πρώτη φορά ο Ηλίας Πετρόπουλος στο ελληνικό θέατρο.

Περισσότερα

Λαϊκόν και μακάβριον ευθυμογράφημα

Έχουμε πάει στο φεγγάρι και έχουμε κατεβεί στα βάθη των Ωκεανών, αλλά ακόμα φοβόμαστε τους καρχαρίες, τα φαντάσματα, και το υπόγειο του παππού.

Αυστηρά ακατάλληλο δι' ανηλίκους

Σημείωμα Σκηνοθέτη Αργύρη Παυλίδη:

Antigua, ή Gοtham City των Βαλκανίων.

Εγχειρίδιον του Καλού Κλέφτη. Ο Κάφκα, ο Ζενέ και ο Κουστουρίτσα βολτάρουν παρέα στον υπόγειο κόσμο του Πετρόπουλου. Η ευφυής, αναίμακτη, καλλιτεχνική σχεδόν, παράνομη ζωή διδάσκεται στο Βασιλικό Ινστιτούτο Τέχνης και Τεχνικής των Διαρρηκτών της Antigua.

Σ’ αυτήν την  κοινωνία,  Διώκτες  και  Διωκόμενοι  διέπονται  από  αρχές,  συγκρούονται  λυσσαλέα,  αλλά  γνωρίζουν και αποδέχονται τους ρόλους τους. Κλέφτες,  Αστυνόμοι,  Βασανιστές,  Εισαγγελείς,  Δικηγόροι,  Δικαστές,  Φύλακες, και Φυλακισμένοι, προϊόντα του εντίμου βίου, συναλλάσσονται στον δικό τους κόσμο, αυτόν που οι άλλοι ονομάζουν Υπόκοσμο, μόλις ένα γράμμα μακριά από το  Απόκοσμο.

Έχουμε πάει στο φεγγάρι και έχουμε κατεβεί στα βάθη των Ωκεανών, αλλά ακόμα φοβόμαστε τους καρχαρίες, τα φαντάσματα, και το υπόγειο του Παππού.

Εκεί θα μας πάει αυτή η παράσταση.

Στο μεγάλο υπόγειο του βαλκάνιου παππού. Κλέφτες, άνθρωποι του λιμανιού, του μπορντέλου, της λαχαναγοράς,  των σφαγείων, του νυχτερινού πάρκου, του πορνοξενοδοχείου, του μπαρ και του λιανικού εμπορίου ναρκωτικών ζουν και ονειρεύονται εκεί. Στο υπόγειο   κάτω από το μεγάλο ωραίο σπίτι. Εκεί που μας έλεγαν να μην κατεβούμε ποτέ,    και δεν κατεβήκαμε, μείναμε επάνω στις φωτεινές αίθουσες και στη γιορτή.

Ελάτε να το κάνουμε τώρα.

Έτσι κι αλλιώς ψέματα μας έλεγαν, οι πιο πολλοί μεγάλοι κατέβαιναν συχνά και ''νταλαβεριζόντουσαν'' κρυφά με τους ανθρώπους του κάτω κόσμου. Μην φοβάστε δεν είναι σαν τα δικά μας σύγχρονα, απάνθρωπα, ανήθικα υπόγεια. Άλλωστε ο σεσημασμένος διαρρηκτής, καθηγητής, αντιπρόεδρος της Αδελφότητας Απομάχων Διαρρηκτών της Adina Ηλίας Πετρόπουλος θα είναι ο ξεναγός μας. Και κυρίως, μην ντρέπεστε. Δεν τον φτιάξαμε εμείς αυτόν τον κόσμο…  ούτε αυτόν τον Υπόκοσμο….

μια βόλτα θα πάμε ….

Εικονογράφηση: Δήμητρα Σπυρίδωνος
Σκηνοθεσία Μεταγλώττισης: Ακίνδυνος Γκίκας
Ηχογράφηση- Sound Design: Χρύσα Κούρεντα
Επεξεργασία Εικόνων: Βίκυ Σπυρίδωνος
Μοντάζ/ επεξεργασία ταινίας : IMAGINA Α.Ε.team  Θανάσης Τάκης- Γαβριήλ Μελισσουργάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βασίλης Παπαγεωργίου
Βοηθός Σκηνοθέτη- Οργάνωση Παραγωγής: Δανάη Χριστοδούλου
Επικοινωνία για την παράσταση: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Μεταξουργείο

από 16/10
Ακαδήμου 14, Μεταξουργείο ,πίσω από το ΙΚΑ της Πειραιώς
Τηλ: 2105234382 Email: [email protected] Website: www.metaxourgeio.com

Εισιτήρια: Γενική Είσοδος 15€, Φοιτητικό-Ανέργων-Άνω των 65-ΑμΕΑ 8€
Πληροφορίες: 2105234382
Προπώληση: Viva.gr Και στο ταμείο του θεάτρου «Μεταξουργείο»

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ 21:00
Π
Π
Σ
Κ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι να γράψει κανείς τώρα για την παράσταση που είδαμε;;; Να το δει σαν μια οπτική παρουσίαση των σκέψεων και γραπτών του συγγραφέα;;;Να το δει σαν μια θεατρική παράσταση;;;Στην πρώτη περίπτωση μπορεί να εκφρασθεί με κολακευτικά σχόλια!! Στην δεύτερη περίπτωση μόνο θέατρο δεν ήταν αυτό που είδαμε!! Κι'εγώ που ενδιαφέρομαι για το αμιγές θέατρο ,δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός!! Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ. Πιστός σας Ακόλουθος!!!!

  2. Έχοντας διαβάσει το βιβλίο του "αιρετικού" Ηλία Πετρόπουλου, είχα μεγάλη περιέργεια για το πως θα μπορούσε αυτό το κείμενο να μεταφερθεί στη σκηνή. Η παράσταση που παρακολούθησα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη που κρατούσε το ενδιαφέρον του θεατή από την αρχή έως το τέλος. Καταπληκτική η δουλειά της σκιτσογράφου. Ευχαριστώ Θεατρομάνια.