1041

Το Φινιστρίνι

από 04/02
Διάρκεια: 55'
Κείμενο: Βασίλης Ρίσβας
Σκηνοθέτης: Πέτρος Φιλιππίδης
Σκηνογραφία: Δέσποινα Βολίδη
Κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης

Περιγραφή

Στο «Από Μηχανής Θέατρο» θα παρουσιαστεί από την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019  ο θεατρικός μονόλογος «Φινιστρίνι» του Βασίλη Ρίσβα, σε σκηνοθεσία του Πέτρου Φιλιππίδη.

Περισσότερα

KΑΤΩ ΣΚΗΝΗ

Το «ΦΙΝΙΣΤΡΙΝΙ» είναι μια καταγραφή των νευρώσεων και της αυτοαπομόνωσης του σύγχρονου ανθρώπου. Είναι το παράθυρο που κλείνουμε και σφραγίζουμε για να μην βλέπουμε και να μην ακούμε τι γίνεται έξω απ’ το «κελί» μας, γιατί αδυνατούμε να διαχειριστούμε τους φόβους, τις ανασφάλειες, την κατάθλιψη και την ανικανότητά μας να επικοινωνήσουμε με τους άλλους.

Έτσι διαλέγουμε να αποσυρθούμε στο μικρό προσωπικό μας σύμπαν και να κατηγορούμε για την ανεπάρκεια μας οποιονδήποτε και οτιδήποτε άλλο εκτός απ’ τον πραγματικό υπεύθυνο, τον εαυτό μας.

Κι όταν επιτέλους έρχεται εκείνη η ευλογημένη στιγμή που αποφασίζουμε να ενεργοποιηθούμε, να ανοίξουμε το παράθυρο και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, συνειδητοποιούμε με πανικό ότι τίποτα εκεί έξω δεν είναι πια το ίδιο. Ο ήρωας του έργου εν τέλει κραυγάζει για βοήθεια. Το θέμα είναι, υπάρχει κάποιος να τον ακούσει; Κι αν τον ακούσει, θα βοηθήσει ή θα διπλοσφραγίσει και το δικό του παράθυρο;

 Με χιούμορ, ενδοσκοπική διάθεση, αυτοσαρκασμό και απλότητα, ο ήρωας κάνει μια βουτιά απελευθέρωσης από το παρελθόν, προσπαθώντας να φτάσει και να ξεπεράσει το μέλλον.

Βοηθoί Σκηνοθέτη: Χάρης Χιώτης, Ζαχαρένια Φραγκιαδάκη
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Από Μηχανής Θέατρο

από 04/02
Ακαδήμου 13 Μεταξουργείο Αθήνα Τ.Κ. 104 36
Τηλ: 210 5232097 Email: [email protected] Website: /amtheater.gr/

Εισιτήρια: Κανονικό :13€
Φοιτητικό/Ανέργων/ ΑμέΑ /Άνω των 65 : 10 €
Ατέλεια : 5€
Πληροφορίες: 210 5232097
Προπώληση: Ticket365

Ημέρες & Ώρες
Δ 21:00
Τ 21:00
Τ
Π
Π
Σ
Κ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εξαιρετική ερμηνεία από τον Αντίνοο Αλμπάνη ο οποίος τα δίνει όλα πάνω στη σκηνή!! Το κείμενο όμως θα μπορούσε να είναι καλύτερο ώστε η παράσταση συνολικά να είναι πολύ καλή! Ευχαριστώ πολύ Θεατρομάνια για την πρόσκληση!

  2. Εξαιρετικά ρεαλιστική η προσέγγιση και η ερμηνεία του Αντίνοου Αλμπάνη ο οποίος αποτελεί το σύμβολο του νέου άνδρα που νιώθει ότι έχει αποτύχει σε όλα,που ασφυκτιά στο σπίτι του αλλά παράλληλα ο έξω κόσμος τον φοβίζει και δεν μπορεί να του προσφέρει τίποτα πια. Καταπληκτική δουλειά έχει γίνει και με το πολύ σύγχρονο έργο της παράστασης.