Το Κουτί

Αρχείο Παίχτηκε από 06/02/2023 έως 03/04/2023
στο Φάμπρικα - Τεχνοχώρος
Κείμενο: Βίκυ Θαλασσινού
Δραματουργία: Λεωνίδας Παπαδόπουλος 
Σκηνοθέτης: Ιωάννα Ρούσσου
Σκηνογραφία: Ράνια Αντύπα 
Κοστούμια: Ιερονίκη Πιπεράκη 
Φωτισμοί: Ιωάννα Ρούσσου
Μουσική: Νίκος Τουρνάκης
Ερμηνεύουν: Βίκυ Θαλασσινού, Δώρα Θωμοπούλου

Voice off Γιώργος Πολυμερόπουλος

Περιγραφή

‘Ο, τι εκτυλίσσεται στα μάτια των θεατών θα μπορούσε να είναι η παράσταση ενός παράξενου τσίρκου, ένας καθρέφτης της δικής μας ανάγκης για μια θέση σ΄ έναν καλύτερο κόσμο.

Περισσότερα

Ένα τρανζίστορ , δύο γυναίκες και μια χωματερή.

Δύο γυναίκες , μοιράζονται τη ζωή τους και ανταγωνίζονται η μία την άλλη για τη θέση τους σ΄ ένα δυστοπικό περιβάλλον. Ένα τρανζίστορ, σαν άλλο κουτί της Πανδώρας ανασύρει, κάθε φορά που το ανοίγουν ή ανοίγει από μόνο του, σπαράγματα ιστορίας. Οι ίδιες μεταμορφώνονται σε ιδιότυπες περσόνες, ακροβατούν ανάμεσα σε ιστορικά γεγονότα και τις δικές τους ιστορίες που γίνονται δικές μας, αφού η ελπίδα, η προσμονή για το καλύτερο είναι προσδοκία όλων. Η φαντασία και η πραγματικότητα αναμιγνύονται σε βαθμό που να αναρωτιόμαστε αν αυτά τα πλάσματα υπάρχουν.

Βοηθός Σκηνοθέτη: Δώρα Θωμοπούλου 

Φωτογραφία video: Μιρέλα Σδούκου 

Ηχογράφηση-Μίξη ήχου: Γιώργος Φραγκέλης-Soundhouse Studio

Δημόσιες σχέσεις: Νταίζη Λεμπέση

Παραγωγή: Ομάδα Θεάτρου La Strada

Στην παράσταση ακούγεται το τραγούδι « Αθήνα» του συγκροτήματος Κοινοί Θνητοί.

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε στο πλαίσιο του θεσμού « Όλη Η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός» τον Ιούλιο του 2021.

Φωτογραφίες

Βίντεο

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όταν ανοίγει το κουτί της Πανδώρας, από μέσα ξεπηδούν όλες οι συμφορές και τα δεινά της ανθρωπότητας. Από τη Μικρασιατική Καταστροφή έως τη δολοφονία του Βαγγέλη Γιακουμακη επειδή δεν ήταν αρκετά άνδρας ή του Τζορτζ Φλόιντ επειδή ήταν μαύρος, έως το κραχ του ελληνικού χρηματιστηρίου το 1999 που οδήγησε σε πτώχευση πολλούς Έλληνες, μεταξύ αυτών και τη μία από τις δύο πρωταγωνίστριες. Δύο άστεγες γυναίκες αναπολούν το προσωπικό και το συλλογικό μας παρελθόν, το οποίο, με ένα πολύ έξυπνο δραματουργικό τέχνασμα, αναδύεται μέσα από ένα τρανζίστορ σαν ένα σύγχρονο κουτί της Πανδώρας. Πολύ ωραίες ερμηνείες και ο χώρος ιδιαίτερα ατμοσφαιρικός. Ευχαριστούμε Θεατρομάνια!

  2. Σ'έναν μικρό χώρο παίχθηκε μια παράσταση με πολύ..ζωηρές ηθοποιούς που ταιριάξανε απόλυτα και βοήθησαν στο δέσιμο του έργου! Μου άρεσε πολύ το σκηνικό που καταδείκνυε τις ζωές τους, και παρ'ολα αυτά, μια ευχάριστη νότα ήταν η αισιοδοξία τους. Έκλεισε ιδιαίτερα, με φωτογραφίες κορνιζαρισμένες..

  3. Πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση, με αναφορές στη μυθολογία και σε πολλά ζητήματα που έχουν απασχολήσει την Ελλάδα και τον κόσμο παλαιότερα αλλά και πρόσφατα. Αν και οι ιστορίες (ως κείμενα) δεν είχαν και την καλύτερη ροή και δέσιμο, οι ηθοποιοί ήταν πολύ δεμένες μεταξύ τους και πολύ ζωντανές. Ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία, έξυπνη εναλλαγή και χρήση απλών υλικών, παρά το όχι και τόσο ευχάριστο μαύρο φόντο του χώρου. Ωραία μουσική, πολύ καλό και το φωτογραφικό υλικό που μας παρουσιάστηκε στο τέλος της παράστασης. Ευχαριστούμε πολύ!