Το μαγικό σπιρτόκουτο

Αρχείο Παίχτηκε από 11/10/2015 έως
στο Αθηναΐς
Διάρκεια: 90’
Συγγραφέας: Χανς Κριστιαν Αντερσεν
Σκηνοθέτης: Γιώργος Δουργούτης
Ερμηνεύουν: Πάρις Παρασκευάδης, Λίλη Τσεσματζόγλου, Θάνος Χρόνης,Μάρκος Στεφάνου, Λεωνίδας Μαράκης, Γιώργος Δουργούτης

Περιγραφή

Ο σπουδαίος Δανός δημιουργός μιλάει στα παιδιά για την απληστία που βρίσκεται παντού γύρω μας. Ο ήρωας του κάνει ένα ταξίδι από τη φτώχεια, την ταλαιπωρία και τις μάχες, στην αγάπη, την αυτοπραγμάτωση και τα πλούτη. Το μαγικό σπιρτόκουτο εμφανίζεται στο δρόμο του για να του αλλάξει τη ζωή!

Περισσότερα

Το «Μαγικό Σπιρτόκουτο», ένα από τα πιο «μαγικά» παραμύθια του πιο διάσημου «παραμυθά» του κόσμου, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό παιδικό θέατρο και στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναίς, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Δουργούτη, από τις 11 Οκτωβρίου 2015.

Ο παγκόσμιος παραμυθάς, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, έγραψε κάποτε για την καταπληκτική περιπέτεια ενός στρατιώτη που κατάφερε να αλλάξει τη ζωή του με τη δύναμη της θέλησης και το μοναδικό του χαρακτήρα! Ένας ήρωας που κέρδισε τα πάντα γιατί μπόρεσε να πάει ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες και να κάνει τη διαφορά!

Κινηματογραφικές αλλαγές σκηνικών, θεατρικά εφέ, κοστούμια, τραγούδι, χορός, συνθέτουν ένα σύγχρονο θέαμα που ολοκληρώνεται εκτός σκηνής μέσω μιας νέας ιδέας του kids gathering.

Μια οικογενειακή παράσταση τόσο ζωντανή που κάνει το παραμύθι πραγματικότητα!

Σκηνικά: David Negrin
Κοστούμια: Sergei Rοustamof
Φώτα: Νίκος Καλατζής
Κίνηση: Κατερίνα Τούμπα
Μουσική: Αντώνης Παπακωνσταντίνου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Καλή Δάβρη
Sound design: Νίκος Μερτζάνος
Φωτογραφία: Λυδία Σιδέρη
Γραφιστική επιμέλεια: Άρης Σομπότης