Το Παλιό Σπίτι

Αρχείο Παίχτηκε από 27/02/2022 έως 17/04/2022
στο Radar
Διάρκεια: 60'
Κείμενο: Κυριακή Δοξαρά
Συγγραφέας: βασισμένο σε παραμύθια του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν
Σκηνοθέτης: Κυριακή Δοξαρά
Σκηνογραφία: Βασίλης Ροδίτης
Κοστούμια: Ευανθία Στεφανοπούλου
Φωτισμοί: Κυριακή Δοξαρά
Μουσική: Κυριακή Δοξαρά (επιμέλεια)
Ερμηνεύουν: Ευανθία Στεφανοπούλου, Κυριακή Κυριακουλέα, Κυριακή Δοξαρά

Περιγραφή

Μια ονειρική Κουκλο-Θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους.Ένας ύμνος στην Φιλία και την Αγάπη, που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά και προάγει τη Συναισθηματική νοημοσύνη των Παιδιών σε ένα έργο όμορφο σαν…ζωγραφιά!

Περισσότερα

Το Θέατρο Σκάλα παρουσιάζει

Για παιδιά από 3 έως 103 ετών!

Με:

  • Παραμυθάδες Ηθοποιούς
  • Ομιλούσες κούκλες με μηχανισμούς
  • Ξυλόγλυπτες επιτραπέζιες κούκλες και μαριονέτες
  • Αντικείμενα και σκηνικά που ζωντανεύουν μαγικά!

Όλη η παράσταση είναι εμπνευσμένη εικαστικά από τη ζωγραφική του Pablo Picasso και ζωντανεύει μαγικά μέσα στα πλούσια ηχοχρώματα της Κλασικής μουσικής.

Το παραμύθι μας

(…)Ψηλά στον δρόμο βρισκόταν ένα πολύ παλιό σπίτι. Ήταν, σχεδόν, 300ετών και είχε πλατιά σκαλοπάτια σαν κανενός παραμυθένιου παλατιού!

Στην πολυκατοικία, απέναντι, ζούσε κι ένα αγόρι με ζωηρά μάτια που του άρεσε πολύ να κοιτάει το παλιό σπίτι. Κι όποτε το κοίταζε στο φεγγαρόφωτο, νόμιζε ότι έβλεπε τα πιο παράξενα πράγματα…

Τον δρόμο όπως ήταν τον παλιό καιρό, ιππότες να τον προστατεύουν, μπαλαρίνες να χορεύουν και υδρορροές με τρεχούμενα νερά σαν δράκοντες που παλεύουν.

Στο παλιό σπίτι όμως ζούσε στα αλήθεια ένας μοναχικός κύριος με βελούδινα ρούχα και χρυσά κουμπιά που ήξερε να αφηγείται τις πιο θαυμάσιες ιστορίες…

Σενάριο/Σκηνοθεσία/Κούκλες/Φώτα/Μουσική Επιμέλεια: Κυριακή Δοξαρά

Ζωγραφική : Ορφέας Ροδίτης

Φωτογραφίες / Βίντεο: Ιωάννης Γκουτζουρής

Επικοινωνία: Γιώτα Δημητριάδη

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΑΛΑ

Ποιοί είμαστε:

Με σπουδές στην Κεντρική Βασιλική Σχολή Λόγου και Δράματος της Αγγλίας, στα ΤΕΙ Εργοθεραπείας Αθηνών, καθώς και σε πολλά studio θεάτρου και καλών τεχνών, ιδρύσαμε το 2004 το ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΑΛΑ παντρεύοντας το κουκλοθέατρο με το θέατρο και τις εικαστικές τέχνες.

Έχουμε εκπροσωπήσει τη χώρα μας και έχουμε συμμετάσχει με τις παραστάσεις μας σε θέατρα, παγκόσμια φεστιβάλ και διεθνείς θεσμούς στην Αγγλία, την Αυστρία και την Τσεχία.

Στην Ελλάδα οι παραστάσεις μας έχουν παρουσιαστεί σε κεντρικά αθηναϊκά θέατρα, όπως το Θέατρο Πολιτεία, το BIOS, το Θέατρο Φούρνος, το Από Μηχανής Θέατρο, το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη , το Θέατρο OLVIO και το Θέατρο Radar. Έχουμε παίξει σε ΔΗΠΕΘΕ, Φεστιβάλ, Εκπαιδευτικά και Πολιτιστικά Ιδρύματα.

Παράλληλα με τις παραστάσεις μας, έχουμε γράψει και εικονογραφήσει παραμύθια και παιδικά βιβλία για τις Εκδόσεις Πατάκη, Σμυρνιωτάκη, Δαμιανού και για το Θέατρο Σκάλα.

Έχουμε διδάξει «Εικαστικό θέατρο και Μαριονέτα» στην Δραματική Σχολή «Θέατρο των Αλλαγών» , στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, στη ΧΕΝ, στην UNIMA, στα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη, στο Διεθνές Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση .

Έχουμε επίσης διδάξει ¨Παιδική Λογοτεχνία¨ , ¨Θεατρικό Παιχνίδι¨ και ¨Κουκλοθέατρο¨ στην Προσχολική Αγωγή των ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Διδάξαμε σεμινάριο για την τέχνη μας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Σκηνοθετήσαμε και διδάξαμε Θέατρο Forum σε πρόγραμμα Erasmus , εφήβους από όλη την Ευρώπη.

Εργαστήκαμε ως γλύπτες στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων-Αθήνα 2004.

Συνεργαζόμαστε, ως αφηγητές, με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στα πλαίσια του προγράμματος ¨Μουσική και Παραμύθια¨.

Θέατρο Σκάλα - παραστάσεις ΚουκλοΘεάτρου | Facebook

Φωτογραφίες