Το ψωμί της Νινευί

Αρχείο Παίχτηκε από 20/11/2016 έως 26/02/2017
στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Κείμενο: Αντώνης και Κωνσταντίνος Κούφαλης
Σκηνοθέτης: Δημήτρης Μυλωνάς
Ερμηνεύουν: Λήδα Πρωτοψάλτη, Σταύρος Ζαλμάς

Περιγραφή

Το ψωμί της Νινευί είναι το χρονικό μιας Οδύσσειας σε λάθος χρόνο. Το σημείο τομής Ανατολής και Δύσης, ο ασίγαστος πόθος της Νουρ και του Σαμίρ να συμφιλιωθούν με τους εχθρούς, που κουβαλάνε μέσα τους σε άλλη πατρίδα. Η κοινή τους ρίζα και ο προαιώνιος καημός κόντρα στην εποχή και τα ψεύτικα διλήμματα της.

Περισσότερα

Στο Φουαγιέ

«Με σκηνικό χώρο το φως των πολυελαίων και τη λάμψη των μαρμάρων του πολυτελούς φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, δύο πρόσφυγες θα αφηγηθούν τη δική τους ιστορία για να συνδεθούν τελικά με την ιστορία του ίδιου του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, αλλά και την Ιστορία που τρέχει ανά τους αιώνες με πρωταγωνιστές εκατομμύρια σαν κι εκείνους, σαν κι εμάς». Δημήτρης Μυλωνάς

Κείμενο — Αντώνης και Κωνσταντίνος Κούφαλης
Σκηνοθεσία — Δημήτρης Μυλωνάς
Σκηνικά / κοστούμια — Δήμητρα Λιάκουρα
Φωτισμοί — Άννα Σμπώκου
Μουσική — Παύλος Κατσιβέλης
Επιμέλεια κίνησης — Νατάσα Σαραντοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη — Αμαλία Αντώνη

Βίντεο

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η παράσταση διαδραματίζεται στο ίδιο επίπεδο μεταξύ θεατών και ηθοποιών με αποτέλεσμα σε αρκετά σημεία να μην είναι ευδιάκριτες οι κινήσεις των ηθοποιών.
    Είναι έργο επίκαιρο με καυστικό λόγο για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας , οι ερμηνείες είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο και το σενάριο αρκετά απολαυστικό. Κάποιες στιγμές μάλιστα γίνεται και αρκετά συγκινητικό. Δεν δημιουργεί κάποιο κενό η παράσταση.