636

Το Σύνδρομο της Άδειας Φωλιάς

από 23/10 έως 01/03
2ος χρόνος παραστάσεων
Διάρκεια: 80'
Κείμενο: Ζαχαρούλα Χρόνη, Κωνσταντίνα Καλλιβωκά
Σκηνοθέτης: Ζαχαρούλα Χρόνη, Κωνσταντίνα Καλλιβωκά
Σκηνογραφία: Δήμητρα Χατζηγιάνγκου
Φωτισμοί: Πάνος Κουκουρουβλής
Μουσική: Βασίλης Λάμπρου
Μουσική σύνθεση: Βασίλης Λάμπρου
Χορογραφία: Ελεάνα Νικολοπούλου
Κίνηση: Ελεάνα Νικολοπούλου
Ερμηνεύουν: Παναγιώτης Μπουγιούρης, Ηρώ Πεκτέση

Περιγραφή

“Είσαι δικιά μου, δημιουργία μου, κομμάτι μου!”

 Ψυχικός εγκλεισμός, ελευθερία, απώλεια και η πραγματική έννοια της αγάπης & του σεβασμού: Στην πρώτη τους σκηνοθετική προσπάθεια η Ζαχαρούλα Χρόνη και η Κωνσταντίνα Καλλιβωκά- γνήσια τέκνα της σχολής Σταυράκου- βασίζονται σε ένα από τα σημαντικότερα έργα όλων των εποχών, το Γυάλινο Κόσμο του Τένεσι Ουίλιαμς και δημιουργούν “Το σύνδρομο της άδειας φωλιάς”. Μέσα από το δικό τους κείμενο, προκύπτει μία καινούργια ιστορία και εν τέλει μία νέα οπτική για το μοντέλο της εύθραυστης, δυσλειτουργικής οικογένειας. Τελικά οι σχέσεις των μελών αυτής της οικογένειας τους χαρίζουν την πολυπόθητη ασφάλεια ή τους καθιστούν ανήμπορους και φιμωμένους;

 

Περισσότερα

2 ηθοποιοί, 4 ρόλοι

Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης και η Ηρώ Πεκτέση αποδέχονται το στοίχημα των σκηνοθετών να στήσουν και να υποδυθούν παραπάνω από έναν χαρακτήρες ο καθένας, καθιστώντας ένα ήδη ανατρεπτικό έργο, ακόμα πιο ενδιαφέρον τεχνικά.

 

Η υπόθεση του έργου

Ο Φίλιππος αγωνίζεται να σπάσει τους οικογενειακούς δεσμούς και να φύγει μακριά από το σπίτι-κελί στο οποίο μεγάλωσε, όπου η κόντρα με τον πατέρα του είναι συνεχής. Ο Κωνσταντίνος Δημητρίου, αυστηρή και επιβλητική φιγούρα, τείνει να ελέγχει τις ζωές των παιδιών του, ενώ είναι υπερπροστατευτικός με την κόρη του. Η Νεφέλη έχει μια σπάνια ασθένεια που κάνει τα κόκαλά της να σπάνε με το παραμικρό, γεγονός που προήλθε από την εγκατάλειψη της μητέρα της και που καθιστά τον πατέρα της μοναδικό στήριγμα. Όταν εμφανίζεται στη ζωή τους ο Γιώργος, οι ισορροπίες μεταξύ των τριών αλλάζουν. Ο έρωτάς του με τη Νεφέλη και ο τρόπος που θα τον διαχειριστεί ο πατέρας της, κάνει το σπίτι όλο και πιο εύθραυστο.

Φωτογραφίες παράστασης: Νίκος Πανταζάρας
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Olvio

από 23/10 έως 01/03
Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός Τ.Κ. 118 55
Τηλ: 210 3414118, 6973247721 Email: [email protected] Website: www.olviotheater.gr/

Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 13€

Μειωμένο (Φοιτητικό, ανέργων, +65 ετών): 11€ Προπώληση μέσω VIVA: Γενική Είσοδος: 11€, Μειωμένο: 9€ ΑΜΕΑ:8€
Πληροφορίες: 210 3414118 (Ώρες 17:00-21:00)
Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-olvio/to-syndromo-tis-adeias-folias/

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ 20:00
Π
Π
Σ
Κ 21:30

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το σύνδρομο της άδειας φωλιάς είναι μια υπέροχη παράσταση που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανένα θεατή και του δημιουργεί έντονα ερωτήματα για το θεσμό της οικογένειας καθώς και τις σχέσεις των μελών της. 'Ενας πατέρας που μεγαλώνει τα παιδιά του με ένα υπερπροστατευτικό αλλά και δεσποτικό τρόπο. Δεν τα αφήνει ελεύθερα να ανοίξουν τα φτερά τους,να ορίσουν την ίδια τους την ζωή, να ονειρευτούν,αλλά τα κρατά αιχμάλωτα να περιστοιχίζουν τον εγωισμό του και να καλύψουν το κενό που του άφησε η εγκατάλειψη της συζύγου του. Εκπληκτικές οι ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών του έργου που εναλλάσονται στους βασικούς ρόλους με ιδιαίτερη μαεστρία χάρη στην σκηνοθετική επιμέλεια των σκηνοθετριών Ζαχαρούλας Χρόνη και Κωνσταντίνας Καλλιβωκά. Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση Θεατρομανία!!!!!!!

  2. πολύ δύσκολο εγχείρημα που όμως καταφέρνουν οι δυο ταλαντούχοι ηθοποιοί με πολύ μεγάλη επιτυχία, χάρη στο ταλέντο τους και στην προσπάθεια που έχουν καταβάλει και που βγαίνει στην σκηνή. Γενικά μια παράσταση πιστεύω αρκετά πάνω από τον μέσο όρο.

  3. Καταπληκτική παράσταση! Εξαιρετικές ερμηνείες. Ένα έργο-πρόκληση για τους ηθοποιούς γιατί θα πρέπει να εναλλάσσουν διαρκώς ρόλους. Μια παράσταση που στρέφεται γύρω από τις οικογενειακές σχέσεις, συγκινεί και προβληματίζει. Την προτείνω. Αξίζει να τη δείτε!