Το θείο τραγί 2022

Αρχείο Παίχτηκε από 07/04/2022 έως 17/04/2022
στο Bios
Διάρκεια: 60’
Κείμενο: Βασισμένο στο διήγημα του Γιάννη Σκαρίμπα
Στίχοι: Άρης Μπινιάρης
Σκηνοθέτης: Άρης Μπινιάρης
Μουσική: (Σύνθεση και εκτέλεση μουσικής) Βίκτωρας Κουλουμπής, Πάνος Σαρδέλης
Ερμηνεύουν: Άρης Μπινιάρης
Παίζουν μουσική: Βίκτωρας Κουλουμπής (μπάσο), Πάνος Σαρδέλης (τύμπανα)

Περιγραφή

O Άρης Μπινιάρης σε συνεργασία με τον Joseph από τους ΑΤΗ Κids και τον Κelloggs επιστρέφει στο BIOS 10 χρόνια μετά με την επιτυχημένη παράσταση Το Θείο Τραγί, που βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Γιάννη Σκαρίμπα, με ένα νέο κύκλο περιορισμένου αριθμού παραστάσεων.

Αυτή τη φορά σε μια νέα απόπειρα συνδιαλλαγής με την πόλη και το σήμερα.

Περισσότερα

10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ FEAT.ATH Kids

Ένας αλήτης, ένας προκλητικός, ένας εχθρός του καθωσπρεπισμού αποφασίζει να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη για μια παλιά του αγάπη. Αυτή, παντρεμένη τώρα πια μ' έναν πλούσιο αστό, ζει την ευτυχία μιας γεμάτης ζωής. Ο αντι-ήρωας αυτός ραδιουργεί εναντίον μιας δοσμένης συνταγής που καθιστά τους ανθρώπους κοινωνικά «κανονικούς» και κάλπικα γεμάτους.

Η παράσταση αποτελεί ένα ταυτόχρονα θεατρικό και μουσικό γεγονός. Ηθοποιός και μουσικοί συμπράττουν ζωντανά επί σκηνής. Ο μουσικός λόγος του Γιάννη Σκαρίμπα πλαισιώνεται από μουσική και τραγούδια ειδικά γραμμένα για την παράσταση και με όχημα τα εκφραστικά μέσα του ηθοποιού δημιουργείται μια ηλεκτρική και δυναμική πλατφόρμα αφήγησης της προκλητικής αυτής ιστορίας.

O Joseph Μοuzakitis, μέλος της πολυπολιτισμικής κολεκτίβας ΑΤΗ Κids, θα αναλάβει τα decks live επί σκηνής με φόντο τα visuals του art director και videographer Kelloggs φέρνοντας το λόγο του Σκαρίμπα αντιμέτωπο με την κουλτούρα του δρόμου και τη σύγχρονη έκφραση μιας άλλης γενιάς.

Μια παράσταση που μιλάει, μέσα σε άλλα, για την απόφαση να διεκδικείς τολμηρά…

Σχεδιασμός ήχου: Χάρης Κρεμμύδας 

Live Djing: Joseph Mouzakitis (ATH Kids)

Visuals: Κelloggs

Φωτογραφίες