Το ζεϊμπέκικο της Τζοκόντας

Αρχείο Παίχτηκε από 05/02/2023 έως 09/04/2023
στο Θέατρο της Ημέρας
Διάρκεια: 90΄
Συγγραφέας: Γιώργος Α. Χριστοδούλου
Δραματουργική επεξεργασία: Γεωργία Ελένη Ζήκου
Σκηνοθέτης: Γιάννης Μόρτζος
Σκηνογραφία: Λαμπρινή Καρδαρά
Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Μουσική: Τάκης Μπινιάρης
Ερμηνεύουν: Γιούλη Ζήκου και Μάριος Τζανακάκης

Περιγραφή

Ένας ύμνος για τη μαγική σχέση ανθρώπου και σκύλου μέσα από τη σπαρακτική φωνή του σκύλου. Ένα έργο με ωκεάνια συγκίνηση. Μια συγκίνηση, που θα αγκαλιάσει και τον πιο σκληρό θεατή.

Περισσότερα

Όσοι στη ζωή τους αγάπησαν παράφορα μπορούν να αντισταθούν στο θάνατο, να επιστρέψουν στη γη και να συναντήσουν το αγαπημένο τους πρόσωπο.

Ένας απ’ αυτούς είναι και η Τζοκόντα. Μετά από τριάντα χρόνια από τον θάνατό της επιστρέφει στην γη. Έχει μόνο επτά μέρες προθεσμία για να δει «Εκείνον», που αγάπησε τόσο πολύ για μια ακόμα φορά. Περιμένοντας, την κατακλύζουν οι μνήμες. Μα εκείνο, που της έχει χαράξει την ψυχή είναι το καθοριστικό ζεϊμπέκικο. Και οι μέρες περνούν. Η έβδομη μέρα πλησιάζει, αλλά αυτός δεν έχει φανεί ακόμα. Θα τον συναντήσει τελικά; Και η λύτρωση;

Video Art: Βαγγέλης Καλαϊτζής
Βοηθός σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Τζανακάκης
Πρόγραμμα παράστασης: Εκδόσεις Αιγόκερως
Στίχοι – Ερμηνεία στο τραγούδι του ζεϊμπέκικου: Μάριος Τζανακάκης

Φωτογραφίες

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πραγματικά απολαυστική παράσταση, την είδα με τον μικρό που είναι 10 χρονών. Συγκινητικές ερμηνείες και από τους 2 ηθοποιούς, οι οποίοι με γλυκό τρόπο αποτυπώνουν συναισθήματα. Για τα παιδιά είναι μια καλή ευκαιρία να μάθουν για τη δυσκολη ζωή των αδέσποτων και να αποφύγουν/αποτρέψουν κακές συμπεριφορές με τις οποίες όλο και κάπου θα βρεθούν αντιμέτωπα.

  2. Συγκινητική και ανθρώπινη παράσταση,η πρωταγωνίστρια ήταν εξαιρετική. Άνετα βλέπεται από εφήβους και παιδιά. Γλυκό ελληνικό θεατρο. Ευχαριστούμε πολύ για την διπλή πρόσκληση επισημαίνουμε ότι θέλει διόρθωση το θεατρο στο οποίο παίζεται το έργο αφού είναι το θεατρο της ημέρας και όχι το Τζένη Καρέζη.