429

Τραβιάτα

Αρχείο Παίχτηκε από 27/07/2019 έως 31/07/2019
στο Ηρώδειο - Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Συγγραφέας: Τζουζέππε Βέρντι
Σκηνοθέτης: Κωνσταντίνος Ρήγος
Σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Χορογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος
Ερμηνεύουν: Λιζέτ Οροπέσα (27, 30/7) - Εκατερίνα Σιουρίνα (28, 31/7) (Βιολέττα Βαλερύ), Χρυσάνθη Σπιτάδη (Φλόρα Μπερβουά), Σαϊμίρ Πίργκου (27, 30/7) - Αλεξέι Ντόλγκοφ (28, 31/7) (Αλφρέντο Ζερμόν), Δημήτρης Πλατανιάς (27, 30/7) - Τάσης Χριστογιαννόπουλος (28, 31/7) (Τζόρτζιο Ζερμόν)

Περιγραφή

Εθνική Λυρική Σκηνή - Κωνσταντίνος Ρήγος - Λουκάς Καρυτινός Η δεύτερη παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών είναι η Τραβιάτα, σε σκηνοθεσία του διευθυντή του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνου Ρήγου, ρηξικέλευθου χορογράφου, αλλά και σκηνοθέτη με σημαντική εμπειρία σε μεγάλα θεάματα. Βασισμένη στην Κυρία με τις καμέλιες του Αλέξανδρου Δουμά υιού, η δημοφιλέστατη […]

Περισσότερα

Εθνική Λυρική Σκηνή - Κωνσταντίνος Ρήγος - Λουκάς Καρυτινός

Η δεύτερη παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών είναι η Τραβιάτα, σε σκηνοθεσία του διευθυντή του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνου Ρήγου, ρηξικέλευθου χορογράφου, αλλά και σκηνοθέτη με σημαντική εμπειρία σε μεγάλα θεάματα.

Βασισμένη στην Κυρία με τις καμέλιες του Αλέξανδρου Δουμά υιού, η δημοφιλέστατη όπερα με τις ακαταμάχητης γοητείας μελωδίες του Βέρντι θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Ηρώδειο. Όπως και στη Νόρμα, θα πρωταγωνιστήσει μια διάσημη τραγουδίστρια, η Λιζέτ Οροπέσα (Lisette Oropesa). Η ταχύτατα ανερχόμενη κουβανο-αμερικανίδα υψίφωνος εντυπωσίασε πρόσφατα το κοινό ερμηνεύοντας σημαντικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου (Κόβεντ Γκάρντεν) και στην Όπερα του Παρισιού, ενώ έχει εμφανιστεί σε πλειάδα ρόλων στη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης και, λίγο πριν τη συνεργασία της με την ΕΛΣ, θα κάνει το ντεμπούτο της στη Σκάλα του Μιλάνου.

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

Μουσική διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός
Συνεργάτιδα αρχιτέκτονας Μαίρη Τσαγκάρη
Διεύθυνση χορωδίας Αγαθάγγελος Γεωργακάτος

Με την Ορχήστρα, τη Χορωδία, και μονωδούς και το Μπαλέτο της ΕΛΣ

Φωτογραφίες

Βίντεο