Τρεις αδερφές

ΔιαγωνισμόςΑρχείο Παίχτηκε από 18/02/2016 έως 05/06/2016
στο Πορεία
Διάρκεια: 180' (με διάλειμμα)
Συγγραφέας: Άντον Τσέχοφ
Σκηνοθέτης: Δημήτρης Τάρλοου
Ερμηνεύουν: Λαέρτης Μαλκότσης, Μαριάννα Δημητρίου, Αλεξάνδρα Αιδίνη, Ιωάννα Παππά, Λένα Παπαληγούρα, Κώστας Κορωναίος, Γιάννης Νταλιάνης, Παντελής Δεντάκης, Δημήτρης Μπίτος, Γιώργος Μπινιάρης, Πάρις Θωμόπουλος, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Χάρης Τσιτσάκης, Μαριέττα Σγουρδαίου

Περιγραφή

Τα τέσσερα παιδιά ενός μορφωμένου στρατιωτικού, οι τρεις κόρες του και ο μοναχογιός του, «ξεμένουν» μετά τον θάνατό του στον τόπο της τελευταίας του μετάθεσης, σε μια απομακρυσμένη και μονότονη πόλη της ρωσικής επαρχίας. Ο στενός πυρήνας της οικογένειας και των στρατιωτικών φίλων τους λειτουργεί ως μια «νησίδα πολιτισμού» για τα αδέλφια και διατηρεί ζωντανή την ελπίδα της επιστροφής στην ιδανική πόλη των παιδικών τους χρόνων, τη Μόσχα. Ωστόσο, η μικρή, ιδιότυπη κοινότητά τους φυλλορροεί μέσα στον χρόνο και την πραγματικότητα, συμπαρασύροντας κάθε προσδοκία.

Περισσότερα

«Μαραμένα τα γιούλια και οι βιόλες, μαραμένα και τα γιασεμιά, μαραμένες οι ελπίδες μας όλες… Αλλά μήπως έχει καμιά σημασία; Τίποτα δεν έχει σημασία πια!»

Ο Άντον Τσέχοφ έγραψε τις Τρεις αδερφές - ένα έργο για την προσδοκία - το 1901, στο γύρισμα του 20ου αιώνα. Ο ίδιος ο συγγραφέας χαρακτηρίζει το έργο του «κωμωδία» και τους χαρακτήρες του «μπουφόνους», καθώς φέρνει κάθε έναν από αυτούς, κάθε τους ελπίδα, κάθε τους αγωνία, αντιμέτωπους με την πραγματικότητα, όπως αυτή σμιλεύεται αμείλικτα από τον χρόνο.

Ο Δημήτρης Τάρλοου μας εξ-οικειώνει με το έργο με μια δραματουργία-έκπληξη, που αν και «μικραίνει» τις χιλιομετρικές αποστάσεις, τονίζει την απόσταση από τον εαυτό, από το μέλλον και το παρελθόν. Όπως σημειώνει και ο ίδιος: «Σ' αυτή τη σπουδή για το πέρασμα του χρόνου οι χαρακτήρες βρίσκονται να ζουν την δικιά τους δυστοπία, αναζητώντας την ουτοπία μιας Ιθάκης.»

Συντελεστές:
Απόδοση - Δραματουργία: Δημήτρης Τάρλοου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου
Συνεργάτις Δραματουργός: Έρι Κύργια
Σκηνικά - Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Διανομή:
Πρόζοροφ Αντρέι Σεργκέγιεβιτς: Λαέρτης Μαλκότσης
Νατάλια Ιβάνοβνα: Μαριάννα Δημητρίου
Όλγα: Αλεξάνδρα Αϊδίνη
Μάσα: Ιωάννα Παππά
Ιρίνα: Λένα Παπαληγούρα
Κουλίγκιν Φιόντορ Ιλίτς: Κώστας Κορωναίος
Βερσίνιν Αλεξάντρ Ιγκνάτιεβιτς: Γιάννης Νταλιάνης
Τουζενμπάχ Νιλολάι Λβόβιτς: Παντελής Δεντάκης
Σολιόνιι Βασίλιι Βασίλιεβιτς: Δημήτρης Μπίτος
Τσεμπουτίκιν Ιβάν Ρομάνοβιτς: Γιώργος Μπινιάρης
Φεντότικ Αλεξέι Πετρόβιτς: Πάρις Θωμόπουλος
Ροντέ Βλαντίμιρ Κάρλοβιτς: Βασίλης Παναγιωτόπουλος
Φεραπόντ: Χάρης Τσιτσάκης
Ανφίσα: Μαριέττα Σγουρδαίου

http://www.poreiatheatre.com/gr/performances/current/treis-aderfes/

Βίντεο

1 ΣΧΟΛΙΟ