Τρύπιο βαρέλι

Διάρκεια: 70’ χωρίς διάλειμμα
Κείμενο: Θεοδόσης Πελεγρίνης
Σκηνοθέτης: Άννα Σωτρίνη
Σκηνογραφία: Πάγια Βεάκη
Κοστούμια: Πάγια Βεάκη
Φωτισμοί: Άννα Σωτρίνη
Ερμηνεύουν: Θεοδόσης Πελεγρίνης και Γιάννης Παπαθύμνιος

Φιλική συμμετοχή στα videoart: Χρήστος Κάλλοου  

Περιγραφή

Στις 9 και 10 Απριλίου, στις 8.30 μ.μ., μπορείτε να παρακολουθήσετε την streaming θεατρική παράσταση «Το τρύπιο Βαρέλι» του Θεοδόση Πελεγρίνη σε σκηνοθεσία Άννας Σωτρίνη.

Περισσότερα

Ζωντανεύουμε το θέατρο - εκμηδενίζουμε τις αποστάσεις!

H Ατρειδών Κύκλος σε συνεργασία με την "FaceDot" ξεκινά streaming θεατρικές παραστάσεις δικής της παραγωγής ή και συμπαραγωγής με άλλες θεατρικές ομάδες, προσφέροντας τη δυνατότητα πρόσβασης στις παραστάσεις που διακόπηκαν λόγω της επιβολής του απαγορευτικού ή παραστάσεις που επιθυμούσατε αλλά δεν προλάβατε να δείτε, να "ζωντανέψουν" και πάλι!
"Πρεμιέρα" streaming με την θεατρική παράσταση "Το τρύπιο βαρέλι" του Θεοδόση Πελεγρίνη!
Η μετάδοση της θεατρικής παράστασης από το θέατρο Αλκμήνη στο σπίτι σας, θα είναι διαθέσιμη στη σελίδα: www.viva.gr για τις 9 και 10/4, 2021 και ώρα 8.30, με αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου (κωδικού πρόσβασης).
Ευχόμαστε να σας προσφέρουμε στιγμές ψυχικής ανάτασης η οποία είναι σημαντικότατη λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που όλοι μας βιώνουμε.

Ένα έργο που αποτυπώνει τον άνθρωπο που βρίσκεται αντιμέτωπος με την ύπαρξή του, αναρωτώμενος την αξία και το νόημα του να ζει ενώ περιπλανάται σε έναν ακαθόριστο δρόμο φοβισμένος, αγνοώντας την παραδοξότητα του μέλλοντος, ένα έργο συναισθημάτων, πολλαπλών αλληλουχιών ζωής, καθημερινότητας, και ανθρώπων, έρχεται στο Θέατρο Αλκμήνη, από 1η Νοεμβρίου, για να ταράξει τα ήσυχα νερά της οκνηρίας όσων ζουν εφησυχασμένοι κάτω απ’ αυτή.

Πρόκειται για μια ιστορία του «Τίποτα» και των «Πάντων».

Το έργο του Θεοδόση Πελεγρίνη, που αντανακλά την πραγματικότητα, την ανησυχία του ανθρώπου του σήμερα για τον άνθρωπο του αύριο, για το μέλλον της φυλής μας, για τον φόβο, ή απλά την «περιέργεια», της καταστροφής αυτού του κόσμου, για την αρχή των πραγμάτων που βαίνουν προς το τέλος τους, θα παραδοθεί στο κοινό προκαλώντας ερεθίσματα για σκέψη, για ερωτήματα που αποζητούν απαντήσεις.

Ένας καθρέφτης στήνεται στο κέντρο της σκηνής, μπορεί ο θεατής να δει την αντανάκλασή του; Μπορεί ν’ αναρωτηθεί;

Το έργο αυτό είναι γραμμένο με σαρκασμό, αυτοσαρκασμό, σκοτεινό χιούμορ και τρυφερότητα. Ένα κείμενο που εκμεταλλεύεται δημιουργικά τόσο την νοηματική αξία της φλυαρίας όσο και της σιωπής.

Η ζωή θέλει χιούμορ, ακόμη κι αν όσα μας συμβαίνουν δεν είναι αστεία, πρέπει όμως να γελάμε, μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε. Στην παράσταση αυτή βλέπουμε τη ζωή ως κωμωδία ή μήπως πίσω από το κωμικό σκέπασμα βλέπουμε τη ζωή;

  • Έχεις ανησυχία για το μέλλον της φυλής μας;
  • Ανησυχία; Απλή περιέργεια για το που θα καταλήξει αυτή η ιστορία.
  • Στο τέλος της ό,τι αρχίζει, κάποτε τελειώνει…

Videoart - Φωτογραφίες: Ευάγγελος Κάλλοου
Βοηθός σκηνοθέτη: Φιλήμων Ορκόπουλος
Αφίσα: Άγγελος  Μπάκας
Επικοινωνία:  Άντζυ Νομικού
Παραγωγή: Επί Σκηνής

Φωτογραφίες

2 ΣΧΟΛΙΑ