Βάκχες

Διάρκεια: 90'
Κείμενο: Ευριπίδη
Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς
Διασκευή: Έκτορας Λυγίζος
Σκηνοθέτης: Έκτορας Λυγίζος
Ερμηνεύουν: Ανθή Ευστρατιάδου, Έκτορας Λυγίζος, Βασίλης Μαγουλιώτης, Άρης Μπαλής, Αργύρης Πανταζάρας, Ανέζα Παπαδοπούλου, Μαρία Πρωτόπαππα, Χρήστος Στέργιογλου. 

Σχετικά

Την Παρασκευή 14 ΙΟΥΛΙΟΥ & το Σάββατο 15 ΙΟΥΛΙΟΥ,  στο ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ & την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ,  στο Β΄ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ- ΛΑΡΙΣΑΣ (Εργατικής Πρωτομαγιάς & Τ.Βελησσαρίου)

Η Παράσταση, ανεβαίνει για το Καλοκαίρι 2017, σε συνεργασία με το «Ελληνικό Φεστιβάλ» και σε σκηνοθεσία  Έκτορα  Λυγίζου.  Η  παράσταση θα παρουσιαστεί και στην Επίδαυρο, στις 14 &15 Ιουλίου και στην συνέχεια σε διάφορες άλλες πόλεις, όπου πραγματοποιούνται μεγάλα «ΦΕΣΤΙΒΑΛ».      

Ο θεός Διόνυσος φτάνει στην πόλη με ανθρώπινη μορφή και ο βασιλιάς Πενθέας παλεύει να οχυρώσει εαυτόν και το άστυ απέναντι στην έλευση μιας θρησκείας που εξισώνει τους πάντες –νυν και πρώην βασιλιάδες, θεούς και δούλους, μάντεις και αγγελιοφόρους, γυναίκες και άνδρες– σε έναν κόσμο συμφιλίωσης του ανθρώπου με τα πιο ζωώδη, αλλά και αγνά του ένστικτα. Πρόκειται για τη μοναδική σωζόμενη τραγωδία όπου ο Διόνυσος συμμετέχει ως πρόσωπο του δράματος, αλλά και ως παντεπόπτης σκηνοθέτης- συγγραφέας.

Η παράσταση εξερευνά τη σύγκρουση ανάμεσα στην ατομικότητα του ήρωα και την πολυφωνικότητα του χορού: οκτώ αφηγητές, εντάσσοντας τα χορικά στη βασική πλοκή, παρακολουθούν τη διαδικασία της σταδιακής σύνθεσης και αποσύνθεσης ενός μικτού συνόλου, την αντίσταση των μελών του, αλλά και τη λαχτάρα τους να ανέβουν φαντασιακά στο ιερό βουνό ως μαινάδες και να μετατραπούν σε βάκχες. Μια τελετή μύησης στη λατρεία του «άλλου», της οποίας πρώτο στάδιο είναι να σταθούν δύο άτομα αντιμέτωπα υπό το βλέμμα ενός θεατή- μάρτυρα.

Διασκευή - Σκηνοθεσία: Έκτορας Λυγίζος
Σκηνικά - Κοστούμια: Κλειώ Μπομπότη
Φωτισμοί: Δημήτρης Κασιμάτης
Δραματολογική συνεργασία: Κατερίνα Κωνσταντινάκου
Σωματική προετοιμασία: Βίκυ Παναγιωτάκη
Φωνητική προετοιμασία: Ρηνιώ Κυριαζή
Συμπαραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και ΔΗ-ΠΕΘΕ Λάρισας. 

Εισιτήρια: Κανονικό: Από 10€ έως 45€ /Φοιτητικό: Από 5€ έως 13€ / ΑΜΕΑ/Ανέργων: 5€


Βίντεο