Ξανά...λέγοντας

Αρχείο Παίχτηκε από 10/02/2019 έως 17/02/2019
στο Άλμα
Συγγραφέας: Βασίλης Κατσικονούρης
Σκηνοθέτης: Βασίλης Κατσικονούρης
Ερμηνεύουν: Ομάδα «Εφήλικον». Έφηβοι και ενήλικες του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Ζωγράφου

Περιγραφή

Ο Βασίλης Κατσικονούρης, θεατρικός συγγραφέας και καθηγητής Αγγλικών στο 1ο Γυμνάσιο Ζωγράφου, παρουσιάζει την παράσταση «ΞΑΝΑ…λέγοντας τις ιστορίες», στην οποία παίζουν οι μαθητές του μαζί με τους γονείς τους και τους δασκάλους τους. Ένα κοινοτικό γεγονός, μία άλλη πρόταση για το πώς μπορούν να γίνονται οι παραστάσεις και οι καλλιτεχνικές δράσεις στο σημερινό Ελληνικό σχολείο. Έξι διηγήματα του Β. Κατσικονούρη και ένα της Ελένης Γιαννάκη μέσα από ένα παιχνίδι γέλιου, συγκίνησης και μνήμης εφήβων και ενηλίκων.

Περισσότερα

Το σχολείο πάει θέατρο. Όχι για να παρακολουθήσει, αλλά για να κάνει Θέατρο. Η πρώτη παράσταση σχολείου στην Ελλάδα που φεύγει από τη σχολική αίθουσα εκδηλώσεων για να παρουσιάζεται σε επαγγελματική σκηνή της Αθήνας σε τακτές παραστάσεις μέσα στη θεατρική σαιζόν.

 

...λίγα λόγια για την ομάδα ´Εφήλικον´

Η ιδιαιτερότητα της θεατρικής ομάδας,βρίσκεται στο ότι βάση της είναι το 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Ζωγράφου, ιδρυτής της ο θεατρικός συγγραφέας, Βασίλης Κατσικονούρης (που εργάζεται ως καθηγητής στο συγκεκριμένο σχολείο),  κ μέλη της, μαθητές, καθηγητές κ γονείς του σχολείου.

Η ομάδα, έχει παρουσιάσει πολλές δουλειές της ως τώρα, στο σχολείο κ σε μαθητικά φεστιβάλ, φέτος όμως,  με την παράσταση ''ΞΑΝΑλέγοντας τις ιστορίες'', έκανε ένα επαγγελματικό άνοιγμα, στο θέατρο ''Σταθμός'' στο Μεταξουργείο, με παραστάσεις από τον Οκτώβρη ως κ τον Δεκέμβρη του 2018, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία.

Η ομάδα προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο "The Art Project", με δύο ακόμα παραστάσεις, στο θέατρο Άλμα (Αγ. Κων/νου κ Ακομινάτου 15, λίγο πιο κάτω από το Εθνικό Θέατρο, τηλ. 210 5220100), τις Κυριακές 10 κ 17 Φλεβάρη 2019, στις 4μμ.

(https://www.viva.gr/tickets/theatre/alma/the-art-project/,

https://www.viva.gr/tickets/theatre/alma/xanalegontas-tis-istories/ )

Είναι εντυπωσιακή η αφοσίωση κ η δουλειά των παιδιών, καθώς κ η συνεργασία τους με γονείς κ καθηγητές, σε μια παράσταση με πολύ συγκίνηση, γέλιο, μουσική κ αναμνήσεις.

"Μπορεί το σχολείο, πέρα από εκπαιδευτική μονάδα, να λειτουργήσει και ευρύτερα, ως ένας πολιτιστικός πόλος για την περιοχή και το Δήμο όπου ανήκει; Μπορεί η ενασχόληση με τις Τέχνες να φέρει κοντά τους βασικούς φορείς του σχολείου μέσα από τη συνεργασία και τη δημιουργικότητα; Μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να μην αφορά μόνον διεκπεραιωτικές ανάγκες του σχολικού προγραμματισμού, αλλά να ξυπνά σε όλους τους εμπλεκόμενους, κυρίως στα παιδιά, άλλες ανάγκες, πιο ουσιαστικές, για έκφραση, αναζήτηση και αισθητική του βίου;" (από κείμενο του Β.Κ.)

-Ναι σε όλα!

Φωτογραφίες

Βίντεο