Χοιρινό νεφρό για την κατάθλιψη

Αρχείο Παίχτηκε από 27/01/2020 έως 14/04/2020
στο Μικρό Γκλόρια
Διάρκεια: 90'
Συγγραφέας: Αλεχάντρο Ρικάνιο
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθέτης: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Σκηνογραφία: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Μανταλένα Μπαστακού
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Μουσική: Γιώργος Φουντούκος
Κίνηση: Πάρης Μαντόπουλος
Ερμηνεύουν: Άννα Καλαϊτζίδου, Μιχάλης Συριόπουλος

Περιγραφή

Μια ιστορία που μπλέκει το συμβολισμό με ιστορικά γεγονότα και με τα πάθη που καίνε τις ψυχές των ανθρώπων. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα παραλόγου ο Βασίλης Μαυρογεωργίου με δύο δυνατούς ηθοποιούς, την Άννα Καλαϊτζίδου και τον Μιχάλη Συριόπουλο, ψαχνουν τις βαθιές αλήθειες των σχέσεων, των ψυχικών εξαρτήσεων και τα όρια της ανθρώπινης βούλησης.

Περισσότερα

Ο Τζέιμς Τζόυς σέρβιρε χοιρινό νεφρό ως λογοτεχνικό πρωινό στον ήρωα του "Οδυσσέα" του. Ο σύγχρονος, ανήσυχος και ταλαντούχος, μεξικάνος συγγραφέας Αλεχάνδρο Ρικάνιο, σ' αυτή τη μαύρη κωμωδία, προσφέρει χοιρινό νεφρό στους ήρωές του ως φάρμακο για την κατάθλιψη, αντίδοτο στην απόγνωση.

Η Μαρί είναι απελπισμένα ερωτευμένη με τον Γκουστάβ, μια γυναίκα μόνη στον κόσμο, καταδικασμένη να δίνει νόημα στην ύπαρξή της μέσα απο εκείνον.

Ο Γκουστάβ είναι ένας βασανισμένος συγγραφέας, ένας καταραμένος ποιητής, καταδικασμένος να ζει στη σκιά του Σάμιουελ Μπέκετ.

Ο Μπέκετ, πανταχού παρών σ' αυτό το έργο, γίνεται θεατρικό πρόσωπο, γίνεται εμμονή, ζει, ταξιδεύει και γράφει αλλά δεν έρχεται ποτέ.

Κι εκείνοι... περιμένουν.

Διεύθυνση Παραγωγής: ‘Εφη Πανουργιά
Βοηθός Σκηνοθέτη: Καλή Βοϊκλή

Φωτογραφίες

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αριστουργηματική παράσταση!
    Συγκλονιστικές ερμηνείες που γοητεύουν!
    Ενδιαφερουσα υπόθεση, σκληρότατη για όσους αντιλαμβάνονται την  ψυχολογική κατάσταση των ηρώων.....Τα παιχνίδια που μπορεί να παίξει η φαντασία στα αρρωστημένα μυαλά και την δύναμη της συνήθειας στην ανοχή της βίας, όπου δεν υπάρχουν όρια!