Ζάχαρη

Αρχείο Παίχτηκε από 23/10/2023 έως 21/11/2023
στο Bios
Διάρκεια: 80’
Σκηνοθέτης: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Δέσποινα Αναστάσογλου | Elephas tiliensis
Σκηνογραφία: Λυδία Ανδριώτη
Κοστούμια: Λυδία Ανδριώτη
Φωτισμοί: Ναυσικά Χριστοδουλάκου
Κίνηση: Σοφία Μαυραγάνη
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Τατιάνα Άννα Πίττα, Ελίνα Ρίζου

Περιγραφή

H θεατρική ομάδα Elephas Tiliensis επιστρέφει σήμερα στο BIOS με νέο κύκλο παραστάσεων για τη "Ζάχαρη", μια μαύρη κωμωδία για την ιδιαίτερη φύση της ελληνικής οικογένειας.

Η παράσταση είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 15 ετών και επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Περισσότερα

Οι Elephas Tiliensis (Σεροτονίνη, Η νύχτα της κουκουβαγιας, υποψήφιοι για το Βραβείο Δραματουργίας Κάρολος Κουν για την παράσταση “Αλεξάνδρεια” που παρουσιάστηκε στο Θέατρο Τέχνης) επιστρέφουν με μια μαύρη κωμωδία που αποκαλύπτει τα μπερδεμένα νήματα των οικογενειακών μυστικών.

Τι κρύβεται πίσω από τις σιωπές μια οικογένειας;

Μετά το θάνατο του πατέρα, τα μυστικά του παρελθόντος ανατινάζουν το παρόν. Οι κρυμμένες φωτογραφίες αποκαλύπτουν την κρυφή, διπλή ζωή του. Δύο οικογένειες, μία ψυχολόγος και η αναζήτηση της αλήθειας. Μέσα σε ένα σουρεαλιστικό περιβάλλον που μοιάζει με ψυχοθεραπευτική συνεδρία, τα πρόσωπα αποκαλύπτονται, συγκρούονται, βρίσκουν αυτό που τα βασανίζει και ταυτόχρονα αυτό που τα ελευθερώνει.

Το έργο : Στην Ελλάδα της κρίσης το ξαφνικό τηλεφώνημα αναγγέλλει αυτό που κανείς δεν περίμενε. Ο Πατέρας πέθανε. Ξαφνικά. Τίποτα δε τους προετοίμασε. Εκτός, ίσως, από το βλέμμα του που ήταν πάντα χαμηλό. Ποτέ δεν κοίταζε κανέναν στα μάτια. Έτσι κι αλλιώς ποτέ δε μιλούσαν μέσα στο σπίτι.

Στο υπόγειο βρέθηκαν φωτογραφίες, πορνοφωτογραφίες, για να το πούμε με ακρίβεια, με μία δεύτερη γυναίκα. Οι υποψίες έγιναν, λοιπόν, πραγματικότητα.

Η Αγία Ελληνική Οικογένεια, ένα μοναδικό είδος, αφομοιώνει την καταπίεση και τον συντηρητισμό αιώνων. Πάντα εντός της υπάρχει Αγάπη και εκτός της παραμονεύει το Χάος. Οτιδήποτε την απειλεί γίνεται αυτόματα εχθρός. Μας μένει λοιπόν κληρονομιά η Ενοχή.  Όμως, απόψε, πίσω από τον καθρέφτη όλα θα έχουν happy end, γιατί ο καθρέφτης είναι μονόδρομος και πίσω του κρύβει μια Αλήθεια.

Αυτή την Αλήθεια θα του αποκαλύψουν και θα ξεμπερδέψει με όλα αυτά μια για πάντα.

Μια παράσταση για την αγωνιώδη θλίψη που προκαλεί το τέλος, όταν όλες οι βεβαιότητες καταρρέουν. Για τη στιγμή που καλούμαστε να σταθούμε μπροστά στο ψεύδος και να αποποιηθούμε την κληρονομιά που μας φορτώσανε.

Στην παράσταση γίνεται χρήση strobe lights.

Επικοινωνία / Marketing: Βενετία Καραπάνου, venetia.krp@gmail.com

Φωτογραφίες: Αναστασία Γιαννάκη

Φωτογραφίες

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. συγκλονιστικό με απίστευτα νοήματα ...με φοβερες ερμηνείες;και των 3ων ηθοποιών !
    Τι φτιάχνουμε από βούτυρο και ζάχαρη..γλυκό! και τα 2 θέλουν μέτρο αλλιώς είναι επιβλαβεις στον οργανισμό ..
    Έτσι και η Αγία οικογένεια του καθενός μας....θέλει ισορροπία ρίζες και φτερά τα παιδιά για να πετάξουν μακριά ...το συστήνω ανεπιφύλακτα ! θα το δω κ 2 φορές σίγουρα.

  2. Μια..παράξενη παράσταση θα έλεγα. Με μπέρδεψε κάπου..Με έναν ιδιαίτερο κατ εμέ τρόπο οι ηθοποιοί απέδωσαν την ανατροπή στην κατά τα άλλα κανονική ζωή τους και τις συνέπειές της.Ο καθένας μόνος του βίωσε την αλήθεια με έναν οδυνηρό τρόπο.. Κρυμμένοι και βολεμένοι στην ζωή που έμαθαν να έχουν, να δέχονται και να αντέχουν, ένας θάνατος τους αναγκάζει να αντιμετωπίσουν την αλήθεια κατά πρόσωπο..
    Ευχαριστούμε,Θεατρομάνια!!