Ανωτέρα Δραματική Σχολή "Μέλισσα"

«ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ… ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΦΙΛΟΙ…»

Όταν είσαι αφοσιωμένος στον στόχο σου, πρέπει να επιλέξεις τους καλύτερους... Ένα πολύ αυστηρό και απαιτητικό πρόγραμμα σπουδών, που προσφέρει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση. Ένα τέτοιο πρόγραμμα που καθορίζει τους στόχους μας, δεν μπορεί να εφαρμοστεί εάν δεν υπηρετείται από τους καλύτερους.

 

Ιστορικό

«…περήφανοι για τα χρόνια που μας δίδαξαν, περήφανοι για τα χρόνια που έρχονται…»


Το 1955, ο Νικόλαος Πανόπουλος και η σύζυγός του Αγγελική, δημιουργούν το ιδιωτικό σχολείο «ΜΕΛΙΣΣΑ» στην Καλλιθέα, στην οδό Χ. Τρικούπη και ξεκινούν να προσφέρουν την αρτιότερη εκπαίδευση σε μικρούς μαθητές.

Τον πρώτο χρόνο λειτουργεί ως μονοθέσιο δημοτικό. Ταχύτατα όμως, η σκληρή δουλειά και η αφοσίωση των δημιουργών του, το καθιστά ένα από τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά ιδιωτικά ιδρύματα στο χώρο της μέσης εκπαίδευσης. Το 1970, η «ΜΕΛΙΣΣΑ» λειτουργεί ως εξαθέσιο δημοτικό σχολείο και διθέσιο νηπιαγωγείο. Το 1975, η σχολή «ΜΕΛΙΣΣΑ» μεταφέρεται στην οδό Ψηλορείτη, σε ένα τετραώροφο ιδιόκτητο κτήριο, γίνεται πανελλαδικά γνωστή, διαθέτει 9 εκπαιδευτικούς, με κορυφαία την Αγγελική Πανοπούλου, η οποία και παρέμεινε σαν δασκάλα και διευθύντρια της σχολής για 50 ολόκληρα χρόνια.

Από τα Θρανία της «ΜΕΛΙΣΣΑ» αποφοιτούν κάθε χρόνο εκατοντάδες μαθητές οι οποίοι, στο μεγαλύτερο ποσοστό, αριστεύουν στις μετέπειτα σπουδές τους, κάποιοι δε από αυτούς, αποκτούν σημαντική κοινωνική καταξίωση στην επαγγελματική τους ζωή και γίνονται γνωστοί στο πανελλήνιο.

Το καλοκαίρι του 2001 ο Νίκος Πανόπουλος φεύγει από τη ζωή, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένεια. Το καλοκαίρι του 2004 η σχολή «ΜΕΛΙΣΣΑ» περνάει στα χέρια της‘Ελντας Πανοπούλου, κόρη της Αγγελικής και του Νίκου Πανόπουλου, η οποία την μετατρέπει σε ανώτερη δραματική σχολή.

Οι ανακατασκευές του κτηρίου θα κρατήσουν 5 ολόκληρους μήνες. 11 συνεργεία τεχνικών Θα μεταμορφώσουν το ιδιωτικό δημοτικό σχολείο «ΜΕΛΙΣΣΑ» και τον Μάιο του 2005 η Ανώτερη Δραματική Σχολή «ΜΕΛΙΣΣΑ Σχολή Τέχνης» Θα λειτουργήσει για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία και σημαντικότατο αριθμό σπουδαστών πολλοί από τους οποίους δημιουργούν και καταξιώνονται μέσα στο χώρο της υποκριτικής τέχνης.

Τον Μάρτιο του 2016 η ιδρύτρια του δημοτικού σχολείου «ΜΕΛΙΣΣΑ» , η Αγγελική Πανοπούλου , μητέρα της Έλντας Πανοπούλου , φεύγει από την ζωή , πλήρης ημερών, αφήνοντας πίσω της σπουδαία πνευματική κληρονομιά μέσα από το διδασκαλικό της έργο σε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα.

 

Εκπαίδευση

Κάθε χρόνο επιλέγουμε τους σπουδαστές μας με κριτήριο την προσήλωση και την αποφασιστικότητά τους να κάνουν το πρόγραμμα σπουδών μας για τρία χρόνια, πρόγραμμα ζωής τους. Προσπαθούμε να τους εμπνεύσουμε, να τους εκπαιδεύσουμε και να τους μεταμορφώσουμε σε νέους καλλιτέχνες με όραμα και φιλοδοξία για το τέλειο.

Η εκπαίδευση του ηθοποιού αφορά όπως είναι φυσικό και στην πρακτική εφαρμογή. Σε αυτό το επίπεδο, οι σπουδαστές μας εκπαιδεύονται μέσα από το test των perfοrmαnces. Τα test αυτό, είναι μικρής διάρκειας παραστάσεις, όπου οι σπουδαστές μας καλούνται να γράψουν το κείμενο, να παίξουν, να σκηνοθετήσουν και να φροντίσουν για τn συνολική παρουσίαση της μικρής παράστασής τους. Το test τωνperfοrmαnces, ξεκινάνε από το πρώτο έτος φοίτησης και συνεχίζονται με αυξανόμενη διάρκεια και απαιτήσεις, μέχρι τnν αποφοίτηση των ηθοποιών.

Σημαντικότατος επίσης στόχος της σχολής, είναι η άνοδος του μορφωτικού επιπέδου των σπουδαστών, ξεκινώντας από την ελληνική γλώσσα, που βαρύτατα, δυστυχώς, καταπονείται στις μέρες μας.

Για μας, ηθοποιός σημαίνει, πάνω από όλα γνώση, μόρφωση, πολιτισμός.

Εμείς μιλάμε με τα έργα μας…

Από το πρώτο κιόλας έτος εκπαίδευσης, οι σπουδαστες μας ανακαλύπτουν τη μαγεία της επικοινωνίας του ηθοποιού με το κοινό. Στο τέλος κάθε κύκλου σπουδών δημιουργείται μια μεγάλη παράσταση.

Επενδύουμε στην ολοκληρωμένη δουλειά. αποτέλεσμα συνεργασίας.

Επενδύουμε στον επαγγελματισμό και στη σοβαρότητα, που συναντούν το ταλέντο και το μεράκι.

Χτίζουμε σιγά-σιγά μία ολοκληρωμένη εικόνα για κάθε νέο ηθοποιό. Την εικόνα του καλλιτέχνη που σέβεται το κοινό, μα πάνω απ’όλα τον εαυτόν του.

 

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

ΕΛΝΤΑ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ

 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ

 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ

 

ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ

 

ΧΑΡΗΣ ΣΩΖΟΣ

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΟΥΡΔΟΥΜΗΣ

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ

 

ΕΥΔΟΚΙΑ ΣΟΥΒΑΤΖΗ

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ

 

ΝΑΝΤΙΑ ΜΟΥΡΟΥΖΗ

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ

 

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

 

ΕΥΑΝΘΙΑ ΣΤΙΒΑΝΑΚΗ

ΔΡΑΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ARMANI

ΤΡΑΓΟΥΔΙ & ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΙΝΗΣΗ-ΧΟΡΟΣ

 

ΚΑΡΟΛΟΣ ΡΩΜΟΥΣΗΣ

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ

 

ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑ

ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ

 

ΛΟΥΚΙΑ ΛΑΙΜΟΥ

ΧΟΡΟΣ

 

MAKHΣ ΤΣΕΛΙΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ STYLING

 

ΜΑΙΡΗ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

 

 

ΥΠΟΔΟΜΕΣ -ΧΩΡΟΙ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η πλέον εξοπλισμένη Θεατρική σχολή, σε ένα τετραώροφο κτήριο υψηλής αισθητικής και ευρωπαϊκών προδιαγραφών.


Η Ανώτερη Δραματική Σχολή «ΜΕΛΙΣΣΑ Σχολή Τέχνης» είναι μια σχολή με εγκαταστάσεις τέτοιες, ώστε οι φοιτητές και οι καθηγητές να νιώθουν την άνεση και τη δυνατότητα της δημιουργίας. Είναι συναρπαστικό να παρακολουθείς τους νέους ανθρώπους να ανακαλύπτουν την ατελείωτη μαγεία του Θεάτρου.

Μία ανώτερη σχολή με πολύ σαφή στόχο και προσήλωση σε αυτόν, μπορεί να γίνει… μοναδική!

Το ανακαινισμένο κτήριο 600 τ.μ., με ειδικά εξοπλισμένες εγκαταστάσεις, στεγάζει τα τρία έτη φοίτησης των σπουδαστών.

Η σχολή διαθέτει:

• Έξι studίo διδασκαλίας με σκηνή

• Αίθουσα κινησιολογίας/χορού (εξοπλισμένη με ειδικό αντικραδασμικό ξύλινο δάπεδο και πιάνο)

• Αποδυτήρια με ντουζιέρες για κάθε σπουδαστή

• Θέατρο 150 Θέσεων με πλήρως εξοπλισμένη (φωτιστικά και ηχητικά) σκηνή

• Αίθουσα makeup

• Βεστιάριο

• Cafe

• Χώρος υποδοχής-γραμματεία / γραφεία στελεχών / γραφεία καθηγητών

• Ηλεκτρονικός και οπτικοακουστικός εξοπλισμός στη διάθεση του κάθε σπουδαστή και καθηγητή.

 

Επικοινωνία
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ψηλορείτη 6 Καλλιθέα, 176 71 Αθήνα
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 21 0958 9332
E-MAIL: [email protected]