Λεωφόρος της Δύσης

Αρχείο Παίχτηκε από 11/02/2019 έως 15/04/2019
στο Broadway
Διάρκεια: 80'
Διασκευή: Βασίλης Πλατάκης
Σκηνοθέτης: Βασίλης Πλατάκης
Σκηνογραφία: Χαρης Σεπεντζης
Κοστούμια: Χαρης Σεπεντζης
Φωτισμοί: Βασίλης Πλατάκης
Χορογραφία: Σίμων Πάτροκλος
Ερμηνεύουν: Τζένη Κολλάρου- Καλλέργη, Χάρης Λογγαράκης, Αυγερινός Σουλoπουλος, Γρηγορία Αυγερινοπουλου

Περιγραφή

Mια ξεπεσμένη σταρ του βωβού κινηματογράφου, ένας ασήμαντος κυνηγημένος σεναριογράφος, μια σχέση καταφύγιο. Η ζήλεια, η εξάρτηση και το πάθος που οδηγούν στην καταστροφή.

Περισσότερα

Μικρο ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ-Αιθουσα ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ

Υπόθεση

Η Νόρμα είναι μια ξεπεσμένη σταρ του βωβού κινηματογράφου, που ζει με τον Μαξ, μπάτλερ, πρώην σκηνοθέτη και άνδρα της, στη Sunset Boulevard γύρω στα τέλη της δεκαετίας του 50 και ονειρεύεται την επιστροφή της στην οθόνη. Κάποια στιγμή θα συναντήσει τον Τζο, έναν ασήμαντο σεναριογράφο που κυνηγημένος από τους πιστωτές του, βρίσκει καταφύγιο στην έπαυλή της, και ο οποίος θα της υποσχεθεί ένα δυναμικό comeback στο σινεμά. Αμέσως αναπτύσσεται μεταξύ τους μια σχέση εξάρτησης και πάθους. Ωστόσο, ο Τζο θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί μια νεότερη κοπέλα, με αποτέλεσμα η Νόρμα να χάσει τελείως τη λογική της από τη ζήλεια. Με τον καιρό εκείνος, αρχίζει να νιώθει φυλακισμένος. Εκείνη, όμως, δεν θα τον αφήσει να την εγκαταλείψει έτσι εύκολα...

Φωτογραφίες

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωραία παράσταση , αστυνομικής πλοκής, ιδιαίτερη κ συναισθηματική ..
    Μια πρωην σταρ , ερωτεύεται, ζηλεύει, παθιάζεται, τρελαίνεται ..
    Όσο περνάνε τα χρόνια ,φτανει σε καταθλιπτικες συμπεριφορές,
    οι οποίες την οδηγούν σε ακραίες καταστάσεις ..
    Πετυχημένη σκηνοθεσία, ωραία κοστούμια, κατι το ξεχωριστό , ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής !!

  2. Η υπόθεση θα μπορούσε να είναι αληθινή ιστορία. Μια σταρ του κινηματογράφου ερωτεύεται έναν σεναριογράφο δευτεροτρίτο. Η ανάγκη για συντροφικότητα, ο φόβος της μοναξιάς και ο εγωισμός οδηγούν στην καταστροφή.
    Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα ένας άνθρωπος αντέχει την απόλυτη αγάπη του κόσμου που αγγίζει τα όρια της λατρείας, μόνο και μόνο επειδή είναι αναγνωρίσιμος. Και αργότερα όταν περνά ο καιρός και παίρνει κάποιος άλλος την θέση του, χάνει την γη κάτω από τα πόδια του, διότι αλλιώς έχει μάθει. Η αλλαγή αυτή είναι καταστροφική για κάποιον που δεν είναι προσγειωμένος και δεν πατάει γερά πάνω στην γη. Έτσι και η πρωταγωνίστρια του έργου δύσκολα αποδέχεται το γεγονός ότι ο κόσμος την έχει ξεχάσει και δεν θέλει να ζήσει έτσι. Επίσης θέλοντας να δώσει νόημα στην ζωή της, με τον έρωτά της, προσπαθεί με τα χρήματά της να τον εξαγοράσει.

    Η μεταφορά του έργου από τον κινηματογράφο (με τίτλο Sunset Boulevard) έγινε με πολύ ωραίο τρόπο.
    Υπέροχες ερμηνείες, ωραία σκηνοθεσία και γενικά μια αξιοπρεπείς παράσταση.
    Ευχαριστώ θερμά την Θεατρομανία για τις προσκλήσεις.

  3. Η παράσταση μού άσκησε μια γοητεία που μου είναι δύσκολο να προσδιορίσω. Σε μια σκηνή την οποία δεν είχα ξαναεπισκεφθεί, στο υπόγειο θέατρο Μάνος Κατράκης του Μπρόντγουεη, παρακολούθησα απορροφημένη μια ιστορία από μια άλλη εποχή, τόσο παλιομοδίτικη που άγγιζε τα όρια του 'παρακμιακού', ίσως και καλτ, έτσι ώστε μέσα μου συγκρούονταν αναπάντεχα η θλίψη και το γέλιο.
    Απο αυτό και μόνο θεωρώ την παράσταση επιτυχημένη.
    Ευχαριστώ πολύ kelly@91 chioti για την παραχώρηση της πρόσκλησης! Πέρασα ένα πολύ όμορφο κυριακάτικο βράδυ, αγαπημένη Θεατρομάνια!