ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ σε 22 νέους καλλιτέχνες από τις ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

hsr

ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
Αλκμήνης 13, Κ.Πετράλωνα
Τηλ: 210 3464903, 210 3464002
www.morfesekfrasis.gr

Οι Μορφές Έκφρασης, ανακοινώνουν υποτροφία για 22 νέους καλλιτέχνες ( ηθοποιούς, χορευτές και μουσικούς) για την συμμετοχή τους στο master class Αρχαίου Δράματος με θέμα την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή από τον Θωμά Κινδύνη.

electra scholarship5

Η εκπαίδευση των νέων καλλιτεχνών (ανδρών και γυναικών) , θα βασιστεί στην προσέγγιση και σημειογραφία του μεγάλου θεατρανθώπου κι αξέχαστου δασκάλου Δημήτρη Ροντήρη, μεταξύ άλλων και ιδρυτή του φεστιβάλ Επιδαύρου, που πραγμάτωσε την δραματική έκφραση ως μια τέλεια σύνθεση μορφής και ουσίας, επενδύοντας στον ποικίλο ρυθμό, την μουσικότητα του λόγου και των συναισθημάτων, προκειμένου να αγγίξει τις συναισθηματικές χορδές των θεατών.

Το Master Class Αρχαίου Δράματος θα διαρκέσει έως και τον Ιούνιο του 2017, με στόχο την υλοποίηση σειράς παραστάσεων της Σοφόκλειας Ηλέκτρας τόσο εντός, όσο και κυρίως εκτός Ελλάδος, ώστε οι διαχρονικές και διαπολιτισμικές αξίες της να φωτίσουν την παγκόσμια χειμαζόμενη κοινότητα.

thomas kindinis

Η επιλογή των καλλιτεχνών που θα λάβουν την υποτροφία θα γίνει με ακρόαση.
Απαραίτητα προσόντα των συμμετεχόντων συνιστά η πολύ καλή αίσθηση σε σχέση με την κίνηση και το τραγούδι, αλλά και η όρεξη για σκληρή δουλειά και η διάθεση για επικοινωνία και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο
(Κάτω από ειδικές προϋποθέσεις και εφόσον κριθούν κατάλληλοι από άποψη προσόντων θα επιλεχθεί και ένας μικρός αριθμός νέων που δεν έχουν ολοκληρώσει καλλιτεχνικές σπουδές αλλά έχουν ιδιαίτερη ικανότητα στο παραδοσιακό τραγούδι)
Για να δηλώσετε συμμετοχή στην ακρόαση στέλνετε ένα αίτημα στο [email protected]
γράφετε στο θέμα:
Ηλέκτρα υποτροφία
Στέλνετε το όνομα σας και στοιχεία επικοινωνίας.

Αιτήσεις θα γίνουν δεκτές από τις 19 Αυγούστου 2016 έως και τις 23 Σεπτεμβρίου 2016

Το σκεπτικό του εγχειρήματος
Σοφοκλέους «Ηλέκτρα»: η κραυγή της συνείδησης
Πιο αναγκαία και πιο αρχετυπική από ποτέ, πιο επίκαιρη και πιο πανανθρώπινη από ποτέ, μέσα σε ένα κόσμο ολόγυρά μας αλγεινό, απεχθή και αποσαθρωμένο, όπου «κείτεται στάχτη στη γης κι ένα τίποτα ο άθλιός μας νεκρός», προβάλλει σήμερα, η Ηλέκτρα του Σοφοκλή.
Η οιμωγή της, κραυγή της συνείδησης, διατρυπά τους αιώνες και φτάνει στις μέρες μας να μας αφυπνίσει, να μας συνταράξει , να μας χαλυβδώσει και να μας δείξει τον δρόμο της αντίστασης στο συντελούμενο ξεθεμέλιωμα της κοινωνίας μας.
Γιατί, αυτή μόνη κι αλογάριαστη απ΄ όλους, έδωσε το Παράδειγμα και το Πρότυπο του Ήθους. Μέσα σ΄ ένα κόσμο, πλημμυρισμένο στο αίμα, χωμένο στη διαφθορά και την σήψη, όπου βασίλευε ξεδιάντροπα η αδικία και η παρακμή ( κάθε ομοιότητα με τους σημερινούς καιρούς απόλυτα ακριβής και πραγματική !), η Ηλέκτρα έμεινε αλύγιστη κι ανυπότακτη, ασυνθηκολόγητη και πιστή στις πατρογονικές της Αρχές, να κηρύττει διαπρύσια τον αγώνα για το Δίκαιο και την αποκατάσταση της Ηθικής Τάξης.
Αυτό το πανάρχαιο μάθημα ζωής, η αναζήτηση του Φωτός μέσα από έναν ακάματο αγώνα, θα αποτελέσει και το επίκεντρο του MasterClass Αρχαίου Δράματος, αφού κυρίαρχο μέλημα και άξονας, τόσο στην προσωπική, όσο και σε όλη την καλλιτεχνική διαδρομή του Θωμά Κινδύνη, υπήρξε πάντοτε η κοινωνική ευθύνη του Ηθοποιού.

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλέφωνα

210 3464903, 210 3464002

e-mail: morfesekfrasis@gmail.com