Ο Κώστας Ζάπας σκηνοθετεί Κολτές στο θέατρο Cartel

 

Το αριστουργηματικό θεατρικό έργο «Στην μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι» του Γάλλου συγγραφέα  Μπερνάρ-Μαρί Κολτές σε μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη θα σκηνοθετήσει ο Κώστας Ζάπας στο θέατρο Cartel στον Βοτανικό, με προγραμματισμένη πρεμιέρα στις 15 Οκτώβρη 2018.

Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυανεβασμένα διεθνώς θεατρικά έργα του Κολτές, ο οποίος ανανέωσε όσο κανείς το Γαλλικό θέατρο και αναφέρεται στην ανθρώπινη συναλλαγή στον σύγχρονο κόσμο.

Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Κώστας Ζάπας, «ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες δημιουργούς» Cineuropa, γνωστός από την συνεργασία του με τον Lars von Trier και την περιβόητη  Zentropa.

Η μετάφραση είναι του συγγραφέα και μεταφραστή Δημήτρη Δημητριάδη.

Ερμηνεύουν ο Δημήτρης Γεωργαλάς, πρωταγωνιστής του Πατρίς Λεκόντ  στην ταινία «Το κορίτσι στην γέφυρα» με τους  Βανέσα Παραντί και Ντάνιελ Οτέιγ και ο νεαρός ηθοποιός Θάνος Κώτσης.

Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή του κινηματογραφικού παραγωγού Γρηγόρη Αθανασίου της Minus Pictures Films και του Τεχνοχώρου Cartel.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια τα έχει αναλάβει η Μαρία Καραθάνου, πρόσφατα βραβευμένη για την δουλειά της στο κινηματογραφικό φεστιβάλ AIFF.

Τον φωτισμό της παράστασης θα σχεδιάσει ο διευθυντής φωτογραφίας Μιχάλης Μπούρης.

Το sound design θα επιμεληθεί ο Ηλίας Φλάμμος.

Χορηγός των εντύπων της παράστασης οι Εκδόσεις Άγρα, από τις οποίες κυκλοφορεί και το ομώνυμο θεατρικό έργο του Κολτές.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ