Οι 7 κλαίουσες

Αρχείο Παίχτηκε από 05/10/2015 έως
στο Παραμυθίας
Διάρκεια: 70’
Συγγραφέας: μανταΜίτσες
Σκηνοθέτης: Κωνσταντίνος Μούτσης
Ερμηνεύουν: Στέλλα Γεωργουλέα, Αναστασία Δημοπούλου, Κατερίνα Κωνσταντέλλου, Μαγδαληνή Παλιούρα, Έμμη Χάλαρη, Άντρη Χατζηχριστοδούλου, Μελίτα Ψυχογυιοπούλου

Περιγραφή

7 θανάσιμα κωμικοτραγικές φιγούρες, από διαφορετικά μέρη και εποχές, αφηγούνται τις σκοτεινές ιστορίες τους. Η καταπίεση και οι λάθος επιλογές στον βωμό του Πάθους και του Έρωτα τις οδηγούν σε σαδιστικές δολοφονικές πράξεις. Ακατάλληλο για κάτω των 15 ετών.

Περισσότερα

από τις μανταΜίτσες
7 γυναίκες εξομολογούνται...
Αντέχετε να ακούσετε τις ιστορίες τους;
7 θανάσιμα κωμικοτραγικές φιγούρες, από διαφορετικά μέρη και εποχές, αφηγούνται τις σκοτεινές ιστορίες τους. Η καταπίεση και οι λάθος επιλογές στον βωμό του Πάθους και του Έρωτα τις οδηγούν σε σαδιστικές δολοφονικές πράξεις. Ένα περιπετειώδες ταξίδι στη ψυχοσύνθεση της γυναίκας-δολοφόνου.
Μια μαύρη κωμωδία που θα στείλει άντρες και γυναίκες, μια επίσκεψη «στον άλλο κόσμο»…

Σημείωμα του σκηνοθέτη

Τον προηγούμενο χειμώνα είδα την παιδική παράσταση «ΑΜΠΡΑ ΚΑΤΑΜΠΡΑ…κι όνειρα γλυκά!» από την ομάδα ΜανταΜίτσες, σε σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη και ενθουσιάστηκα. Λίγο αργότερα, μου έγινε η πρόταση από την Κωνσταντίνα να βάλω κι εγώ το χεράκι μου στη δημιουργία μιας δεκαπεντάλεπτης παράστασης με τις μανταΜίτσες για το φεστιβάλ Scratch του θεάτρου BIOS. Θέμα της, η αυτοκτονία και πως οδηγείται σ’ αυτήν ο αυτόχειρας. Έτσι παρουσιάσαμε την παράσταση «Στο βάθος του αδιεξόδου». Ακούγοντας πολύ καλές κριτικές για το αποτέλεσμα και λόγω της όμορφης συνεργασίας που είχε ξεκινήσει, θελήσαμε να συνεχίσουμε. Έτσι, δημιουργήσαμε τη μουσικο-θεατρική παράσταση «οι 7 κλαίουσες». Αυτές οι 7 γυναίκες αγγίζουν ευαίσθητες χορδές και σκοτεινά σημεία της ψυχής μας, αλλά πάντα μέσα από το χιούμορ. «Οι 7 κλαίουσες» φέρνουν την αλήθεια μπροστά στα μάτια μας μέσα από τον ακραίο σουρεαλισμό. Μια παράσταση καθρέφτης, γιατί όλοι μας, άντρες και γυναίκες, έχουμε μια κλαίουσα μέσα μας.

Αρχική ιδέα: Όλγα Κωστάκη
Χορογραφία: Χριστίνα Φωτεινάκη
Πρωτότυπη Μουσική: Γιάννης Οικονόμου
Κοστούμια: Κική Μήλιου
Σκηνικά: David Negrin
Βοηθός σκηνογράφου: Τόνια Νικολαΐδη
Promo videos: Didi
Φωτογραφίες: Γιάννης Πρίφτης
Αφίσα: Αλέξανδρος Καραβάς

Παραγωγή: A PRIORI     www.a-priori.gr

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: νυφικά ΝΑΝΤΙΝΑ

ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΕΩΝΑ ΘΗΒΑΣ
(Ακατάλληλο για κάτω των 15 ετών)

Βίντεο

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ ξεκούραστη και ευχάριστη παράσταση. Ένα ιδανικό κλείσιμο μιας απαιτητικής μέρας! Ιδιαίτερα εκλυστική η σκηνοθεσία και οι ερμηνείες. Ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη βραδιά που μας χαρίσατε Θεατρομάνια. 🙂

  2. Κωμωδία δεν είναι πόσο μάλλον μαύρη. Είναι μία ευχάριστη παράσταση χωρίς πολλές απαιτήσεις, με στιχάκια ομοιοκατάληκτα για κείμενο. Σώζεται κυρίως χάρη στις προσπάθεις των κοριτσιών που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, προεξέχοντος των Χάλαρη, Παλιούρα και Κωνσταντέλλου. Σίγουρα έχουν πολύ μέλλον μπρόστα τους και καλύτερα πράγματα να μας δείξουν.

  3. Απόψε το βράδυ απόλαυσα την υπέροχη παράσταση Οι 7 Κλαίουσες στο θέατρο Παραμυθίας. Τα κορίτσια δώσανε τον καλύτερο εαυτό τους..! Ο συνδυασμός του έμμετρου και ποιητικού λόγου με τον χορό, το τραγούδι, το σπινθηροβόλο χιούμορ και τις σκαμπρόζικες ερμηνείες ήταν όλα τα λεφτά..! Και οι 7 ήταν υπέροχες! Η δε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μούτση ήταν εμπνευσμένη και γεμάτη νεανικό σφρίγος και δυναμισμό..
    Σας ευχαριστώ πολύ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ για την ευκαιρία που μου δώσατε να παρακολουθήσω αυτή την υπέροχη παράσταση..! Να είστε όλοι καλά! Καλή συνέχεια!