Άκου καθώς περνάει

Αρχείο Παίχτηκε από 14/10/2023 έως 21/04/2024
στο Θέατρο της Ημέρας
Διάρκεια: 65' χωρίς διάλειμμα
Κείμενο: Μαρία Μαραγκουδάκη
Σκηνοθέτης: Μαρία Μαραγκουδάκη
Σκηνογραφία: Μαρία Μαραγκουδάκη
Ερμηνεύουν: Μαρία Μαραγκουδάκη
Τραγουδούν: Αλεξάνδρα Αγγελέτου, Δημήτρης Αγγελέτος, Μαρία Μαραγκουδάκη
Παίζουν μουσική: Μαρία Μαραγκουδάκη (Κλασσική κιθάρα), Στέλιος Αγγελέτος (Ταμπουράς)

Περιγραφή

23 στιγμιότυπα από την πορεία ζωής μιας γυναίκας.

Περισσότερα

Σκηνοθετικό σημείωμα:
23 στιγμιότυπα από την πορεία ζωής μιας γυναίκας. Η Μερόπη μεγαλώνει,όπως όλοι μας.Από παιδί γίνεται η μαθήτρια,η έφηβη,η φοιτήτρια,η νέα εργαζόμενη,η νέα μαμά,η μαμά φοιτητή,η πεθερά,η γιαγιά,η τρόφιμος γηροκομείου.Κι όμως αλλάζοντας,πόσο ίδιοι μένουμε? Τι μένει τελικά στο τέλος? Μετά απ'όλ'αυτά? Μήπως η πορεία είναι αντίστροφη?

Ένα υποκριτικό στοίχημα με 23 μεταμορφώσεις της ηθοποιού στο πέρασμα του χρόνου ,ένα παιχνίδι εναλλαγής ρόλων του γυναικείου φύλου,αναζήτησης της ευτυχίας,της συντροφικότητας,του σκοπού της ζωής.Η κινητήρια δύναμη είναι αυτό που έπεται,αυτό που περιμένουμε,που ελπίζουμε.Μετά όμως η ηρωίδα έρχεται αντιμέτωπη ξανά με νέες προκλήσεις.Μια σισύφεια διαδρομή,αναφορά στην κωμικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης,στην οποία ο θεατής νιώθει συντροφευμένος.

 

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Η Μαρία Μαραγκουδάκη γεννήθηκε το 1977 και είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών και αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής" Ίασμος".Παράλληλα με την εξάσκηση του οδοντιατρικού επαγγέλματος συμμετέχει από το 1998 σε θεατρικές παραστάσεις καθώς και σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές ως ηθοποιός.Τελευταία δείγματα σκηνοθεσιών της είναι οι θεατρικές παραστάσεις"Γράμματα στη Μίλενα"του Φραντς Κάφκα, καθώς και οι παραστάσεις "Άκου καθώς περνάει" και "Αγάπη μου",στις οποίες υπογράφει και την συγγραφή.Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Videos: Μαρία Μαραγκουδάκη
Παραγωγή:"ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΙΧΟΣ"

Φωτογραφίες

Βίντεο

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εξαιρετική παράσταση από μια εξαιρετική ηθοποιό που κατάφερε με την γλυκιά και ανθρώπινη ερμηνεία της να μας προσφέρει συγκίνηση και γέλιο!!!
    Παρακολουθώντας την παράσταση νιώθεις μια νοσταλγία για τον χρόνο που περνά και μέσα από την διαδρομή της αναπολείς και βλέπεις και εσύ ορισμένα κομμάτια απ'τον εαυτό σου. Ένας τρυφερός κύκλος ζωής που δεν πρέπει να χάσετε σε έναν ζεστό χώρο με ζεστούς ανθρώπους.
    Ευχαριστούμε πολύ θεατρομάνια!

  2. Συγκινητική και ευχάριστη παράσταση που αφηγείται τη ζωή της πρωταθλήτριας από τη μικρή της ηλικία έως τα γεράματα της. Όμορφη ερμηνεία από την Μαραγκουδάκη που συγκινεί και αγγίζει το θεατή ενώ η ίδια μεταμορφώνεται ανάλογα με την εκάστοτε ηλικία που παρουσιάζεται.