Άλλος για την κάσα ;

Αρχείο Παίχτηκε από 01/12/2017 έως 13/03/2018
στο Ελπίδας
Κείμενο: Κυριακή Χατζησωφρονίου
Σκηνοθέτης: Νίκος Ξυθάλης
Σκηνογραφία: Λήδα Σπερελάκη
Κοστούμια: Next the Store
Μουσική: Βαγγέλης Αυγέρης
Χορογραφία: World of Dance
Ερμηνεύουν: Βαγγέλης Αυγέρης, Νίκη Φραγκούλη, Ξενοφώντας Χαντζής, Κυριακή Χατζησωφρονίου

Περιγραφή

Μια τρελή, θεότρελη κωμωδία, που πραγματεύεται με κυνικό και συνάμα χιουμοριστικό τρόπο, την βιαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Περισσότερα

Ο γκέι γιος της Τούλας και του Χαρίλαου συλλαμβάνεται από την αστυνομία της Ταϊλάνδης για άσεμνες πράξεις σε δημόσιο χώρο…

Πώς η μάνα του και η γιαγιά του σχεδιάζουν να τον φέρουν πίσω κρυφά από τον αυστηρό πατέρα ;

Ποιανού το φέρετρο ταξιδεύει για την Μπαγκόγκ ;

Τι ρόλο θα παίξει η σεξι πεθερά του Χαρίλαου ;

Πώς πέθανε ο Μάκης ο τραγουδιστής ;

Γιατί ο Βάνιας - ο Ρώσσος υπάλληλος του γραφείου κηδειών -

μιλάει συνεχώς για το  Υaba;

Τέσσερις περιθωριακοί χαρακτήρες σε μια μαύρη κωμωδία γεμάτη ανατροπές , μυστικά και πολύ, πολύ γέλιο.

Σημείωμα Σκηνοθέτη
Ένα σπίτι , μια οικογένεια. Η μικρογραφία μιας χώρας. Τα μέλη της ζουν το καθένα στον δικό του ρυθμό και κόσμο. Εξαχρειωμένοι και φαταούλες δεν σκέφτονται τίποτα άλλο εκτός απ το τομάρι τους. Αμοραλιστές και αδίστακτοι νομίζουν ότι είναι θύτες, ενώ στην πραγματικότητα είναι γελοία θύματα. Μια πικρή κωμωδία, που σε πρώτο πλάνο φέρνει αβίαστο γέλιο. Αργότερα όταν το σκεφτείς, ίσως και να θυμώσεις.

Μακιγιάζ: ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ
Φωτογραφίες:  Ζώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης

24 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το θέατρο είναι ζεστό και το προσωπικό ευγενέστατο.
    Μου αρέσει αυτή η λογική του μικρού χώρου αλλά θέλει και την ανάλογη διαχείριση γιατί αλλιώς καταλήγεις να βλέπεις πλάτες στην μεγαλύτερη διάρκεια του έργου, αν τύχει να κάθεσαι στο πλάι. Για το ίδιο το έργο τώρα, μου έμοιαζε περισσότερο σαν αξιοπρεπήςπαράσταση ερασιτεχνικού θιάσου. Ίσως φταίνε οι κριτικές που είχα διαβάσει και έγραφαν για πολύ γέλιο και καταπληκτικές ερμηνείες και με έβαλαν να περιμένω περισσότερα.....

  2. Όμορφη παράσταση με χιούμορ. Περάσαμε όμορφα σε έναν πολύ ζεστό χώρο. Οι ηθοποιοί πολύ καλοί ειδικά ο Χαρίλαος που ήταν καταπληκτικός και στις εκφράσεις του προσώπου του. Οι άνθρωποι που εργάζονται στο θέατρο πολύ ευγενικοί και εντυπωσιάστηκα γιατί η παράσταση άρχισε στην ώρα της κι όχι μισή ώρα μετά. Ευχαριστώ την θεατρομάνια για την ευκαιρία που μου δίνει να βλέπω αξιόλογες παραστάσεις.

  3. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΤΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΑΜΕ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ.
    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

  4. Να ξεκινήσω από τα θετικά της παράστασης, συμπαθητικός ο ρόλος του Χαρίλαου και η ερμηνεία του αλλά εκεί τελειώνουμε . Αβανταδόρικος ο ρόλος της πεθεράς του αλλά ήθελε μια διαφορετική ερμηνεία, η ερμηνεία της Τούλας αδιάφορη και ο βοηθός ήταν ένας τυποποιημένος ρόλος που δεν ξέρω αν μπορούσε να ορμηνευθεί διαφορετικά. Όσον αφορά την σκηνοθεσία θα ήθελα να πω ότι σε ένα θέατρο που έχει σειρές και στα πλάγια της σκηνής να βάλεις τους ηθοποιούς τόσο μπροστά στην σκηνή ώστε από τα πλάγια πολλές φορές να βλέπεις την πλάτη τους είναι αν μη τι άλλο πρωτότυπη.