Ανθρώπινη Φωνή

Αρχείο Παίχτηκε από 22/02/2022 έως 22/02/2022
στο Χυτήριο
Διάρκεια: 90' (χωρίς διάλειμμα)
Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης
Διασκευή: Δημήτρη Παραδείση
Δραματουργική επεξεργασία: Ελένη Μιχελή
Δραματουργία: Francis Poulenc, Μαρία Κόκκα (Μουσική Δραματουργία)
Σκηνοθέτης: Ελένη Μιχελή
Σκηνογραφία: Ελένη Μιχελή
Κοστούμια: Ελένη Μιχελή
Φωτισμοί: Δημήτρης Παραδείσης
Ερμηνεύουν: Μαρία Κόκκα
Παίζουν μουσική: Δημήτρης Γιάκας (Πιάνο)

Περιγραφή

Η AnasaArt, με μεγάλη χαρά και περηφάνεια και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, παρουσιάζει την Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022, ώρα 20.30 στο Θέατρο Χυτήριο - Σημείο Πολιτισμού, την «Ανθρώπινη Φωνή».

Περισσότερα

Ο μονόλογος μιας γυναίκας που ζει, μέσα από ένα τηλεφώνημα, το τέλος της σχέσης της με τον άνδρα που αγαπά και ο οποίος την εγκαταλείπει για να παντρευτεί μιαν άλλη. Η αγωνία της μοναξιάς, η εγκατάλειψη, η προδοσία, ο φόβος του θανάτου και η ανάγκη του ανθρώπου για επικοινωνία, κυριαρχούν στον εμβληματικό αυτό μονόλογο που εξελίσσεται αριστοτεχνικά μέχρι τη δραματική κορύφωση.

Η Ανθρώπινη φωνή του Ζαν Κοκτώ (ένα έργο - σταθμός στην ιστορία του παγκόσμιου δράματος) παρουσιάζεται σε δύο ερμηνευτικές εκδοχές - διαδοχικά σε ενιαία παράσταση - στην οποία τη δραματουργία του Κοκτώ διαδέχεται η μουσική δραματουργία του Γάλλου μουσουργού Πουλένκ αναδεικνύοντας την αλληλοσυμπλήρωση των δύο θεατρικών ειδών.

Η καταξιωμένη υψίφωνος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μαρία Κόκκα ενσαρκώνει την τραγική φιγούρα, τόσο στη δραματική όσο και στη μουσική εκδοχή του έργου.

Σημειώνεται πως για την ερμηνεία της στη δραματική εκδοχή τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο στο 2ο Φεστιβάλ Θεατρικού Μονολόγου της AnasaArt στο Θέατρο Παραμυθίας - Αλμπέρτα Τσοπανάκη (Ιούνιος 2019).

Αφίσες – video – social media Κώστας Πατούρας

Facebook: AnasaArt @dparadisis

Instagram: @anasa.art

email: [email protected]

Θα τηρηθούν όλα τα εν ισχύ θεσμοθετημένα υγειονομικά μέτρα.

Φωτογραφίες