Εσύ

από 22/02 έως 05/04
Διάρκεια: 75’
Κείμενο: Αλέξανδρος Χούντας
Σκηνοθέτης: Αλέξανδρος Χούντας
Σκηνογραφία: Μάρθα Χαραλαμπίδου
Κοστούμια: Μάρθα Χαραλαμπίδου
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης
Μουσική σύνθεση: Μιχάλης Δέλτα
Ερμηνεύουν: Ερμηνεύει o Αλέξανδρος Χούντας

Στο ρόλο της Μπεατρίσα η Κατερίνα Λουτσοπούλου

Τη φωνή της χαρίζει η Παναγιώτα Βλαντή

Περιγραφή

Ο μονόλογος «Εσύ» βασίζεται σε πραγματικό γεγονός που συνέβη στη Βραζιλία όταν μία μάνα σκότωσε τον ίδιο της το γιο λόγω των σεξουαλικών του προτιμήσεων. 

Περισσότερα

Βασισμένο σε αληθινό γεγονός

«Ίσως να μην είμαι ο γιος που ονειρεύτηκες» 

Ο Ίτα είναι 17 χρονών. Είναι ομοφυλόφιλος.  Ο ίδιος έχει αποδεχτεί τη σεξουαλικότητα του ενώ η μητέρα του τον αρνείται. Σε ένα τυχαίο μέρος γνωρίζει μία άστεγη που σίγουρα δεν είναι τυχαία. Αυτή η γνωριμία του δίνει το θάρρος να προβεί σε μία ύστατη προσπάθεια να μιλήσει ανοιχτά με τη μητέρα του, με την ελπίδα να κερδίσει την αποδοχή της. 

Ένας σπαρακτικός μονόλογος, μία κραυγή απόγνωσης ενός εφήβου που ασφυκτιά μέσα σε μία κοινωνία βυθισμένη στα στερεότυπα, τις προκαταλήψεις, τους φόβους. Ένα προσωπικό coming out του ήρωα και συνάμα μία ευαίσθητη κριτική στην κοινωνία που γυρίζει την πλάτη στη διαφορετικότητα μαθαίνοντας στα παιδιά της από μικρή ηλικία να μισούν.

«Και η δική μου φωνή πότε θα ακουστεί;» 

 

Ο μονόλογος «Εσύ» βασίζεται σε πραγματικό γεγονός που συνέβη στη Βραζιλία όταν μία μάνα σκότωσε τον ίδιο της το γιο λόγω των σεξουαλικών του προτιμήσεων. 

Ο Αλέξανδρος Χούντας υπογράφει το κείμενο, υποδύεται το ρόλο του εφήβου και σκηνοθετεί την παράσταση με σύγχρονη μάτια και με έμφαση στο ζήτημα της αποδοχής. Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Μιχάλης Δέλτα φωτίζοντας μοναδικά την ευαισθησία και τις ρωγμές του ήρωα. Επί σκηνής και η Κατερίνα Λουτσοπούλου σε ρόλο σύμβολο της ρομαντικής πλευράς του ανθρώπου, εκείνου που όλα τα έχει χάσει κι όμως παραμένει άνθρωπος. Τη φωνή της στην παράσταση χαρίζει η Παναγιώτα Βλαντή.

Βοηθός σκηνοθέτη - Eπικοινωνία: Λίνα Φούντογλου

Φωτογραφίa: Ηλίας Αργυρακόπουλος

 

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Αλκμήνη

από 22/02 έως 05/04
Αλκμήνης 8-12, Γκάζι
Τηλ: 210 3428650 Email: [email protected] Website: www.theatro.gr

Εισιτήρια: 12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (μειωμένο)
Πληροφορίες: 2103428650
Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/esy-tou-alexandrou-hounda/?lang=el

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ 21.15
Π
Π
Σ
Κ