Εσύ

Αρχείο Παίχτηκε από 12/10/2023 έως 25/01/2024
στο Αλκμήνη

2ος χρόνος
Διάρκεια: 70’
Κείμενο: Αλέξανδρος Χούντας
Σκηνοθέτης: Αλέξανδρος Χούντας
Σκηνογραφία: Μάρθα Χαραλαμπίδου
Κοστούμια: Μάρθα Χαραλαμπίδου
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης
Μουσική σύνθεση: Μιχάλης Δέλτα
Ερμηνεύουν: Αλέξανδρος Χούντας, Μπεατρίσα: Κατερίνα Λουτσοπούλου
Τη φωνή της χαρίζει η Παναγιώτα Βλαντή

Περιγραφή

Ο μονόλογος «Εσύ» βασίζεται σε πραγματικό γεγονός που συνέβη στη Βραζιλία όταν μία μάνα σκότωσε τον ίδιο της το γιο λόγω των σεξουαλικών του προτιμήσεων. 

Περισσότερα

Ο Ίτα είναι 17 χρονών. Είναι ομοφυλόφιλος.  Ο ίδιος έχει αποδεχτεί τη σεξουαλικότητα του ενώ η μητέρα του τον αρνείται. Σε ένα τυχαίο μέρος γνωρίζει μία άστεγη που σίγουρα δεν είναι τυχαία. Αυτή η γνωριμία του δίνει το θάρρος να προβεί σε μία ύστατη προσπάθεια να μιλήσει ανοιχτά με τη μητέρα του, με την ελπίδα να κερδίσει την αποδοχή της.

«Ίσως να μην είμαι ο γιος που ονειρεύτηκες»

Ένας σπαρακτικός μονόλογος, μία κραυγή απόγνωσης ενός εφήβου που ασφυκτιά μέσα σε μία κοινωνία βυθισμένη στα στερεότυπα, τις προκαταλήψεις, τους φόβους. Ένα προσωπικό coming out του νεαρού ήρωα λίγο πρίν το τραγικό τέλος του και συνάμα μία ευαίσθητη κριτική στην κοινωνία που γυρίζει την πλάτη στη διαφορετικότητα μαθαίνοντας στα παιδιά της από μικρή ηλικία να μισούν.

Ο μονόλογος «Εσύ» βασίζεται σε πραγματικό γεγονός που συνέβη στη Βραζιλία το 2017, όταν μία μάνα σκότωσε τον ίδιο της το γιο λόγω των σεξουαλικών του προτιμήσεων.

«Και η δική μου φωνή πότε θα ακουστεί;»

Μετά τον πρώτο κύκλο των sold out παραστάσεων της προηγούμενης σεζόν, ο θεατρικός μονόλογος ''Εσύ'' επέστρεψε για 2η χρονιά στη σκηνή του θεάτρου Αλκμήνη κάθε Πέμπτη στις 21.15

Ο Αλέξανδρος Χούντας υποδύεται το ρόλο του εφήβου, υπογράφει το κείμενο και σκηνοθετεί την παράσταση με σύγχρονη μάτια και με έμφαση στο ζήτημα της αποδοχής. Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Μιχάλης Δέλτα φωτίζοντας μοναδικά την ευαισθησία και τις ρωγμές του ήρωα. Επί σκηνής εμφανίζεται και η Κατερίνα Λουτσοπούλου σε έναν βουβό ρόλο - σύμβολο της ρομαντικής πλευράς του ανθρώπου, εκείνου που όλα τα έχει χάσει κι όμως παραμένει άνθρωπος. Τη φωνή της στην παράσταση χαρίζει η Παναγιώτα Βλαντή.

Βοηθός σκηνοθέτη: Λίνα Φούντογλου

Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης

Φωτογραφία: Ηλίας Αργυρακόπουλος

Φωτογραφίες