Φεστιβάλ Τεχνών : OPEN SEPTEMBER 5

Σχετικά

oi-kallitexnes-tou-open-september-5

Ο Πολυχώρος VAULT  διοργανώνει το 5ο OPEN SEPTEMBER, από 23 Σεπτεμβρίου εώς 2 Οκτωβρίου. Δέκα ημέρες γεμάτες από Τέχνη.

 Από 23 Σεπτεμβρίου εώς 2 Οκτωβρίου, πάνω από 200 καλλιτέχνες γίνονται οικοδεσπότες του Πολυχώρου VAULT και υποδέχονται το φιλότεχνο κοινό, παρουσιάζοντας Θεατρικές,  Χορευτικές και Μουσικές παραστάσεις, Stand Up, Improv Theatre, θεατρικό αναλόγιο, Live Μουσική (ρεσιτάλ πιάνου, jazz, ethnic, παραδοσιακά, rock, ηλεκτρονική κ.α.),  DJ sets, Παραστάσεις για παιδιά, Εικαστικές Εγκαταστάσεις, Installation, Εκθέσεις Ζωγραφικής, Illustration, Χαρακτικής, Φωτογραφίας, Κολάζ, Χειροτεχνίας και Κατασκευών, Γλυπτικής, Video Art, Video dance, Ταινίες Μικρού Μήκους, Ντοκιμαντέρ, Performances, Παρουσιάσεις Βιβλίων, Ποιητικές Συλλογές, Διαλέξεις, Ανοιχτά Σεμινάρια (Χορού, Κινηματογράφου για παιδιά), Street Art Live, δημιουργώντας έναν πυρήνα πολιτισμού που περιλαμβάνει όλες τις μορφές τέχνης.

To “OPEN SEPTEMBER” είναι ένα Φεστιβάλ που στόχο του έχει την προώθηση της τέχνης και ειδικότερα της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και που απευθύνεται σε όλους τους καλλιτέχνες και δημιουργούς κάθε ηλικίας, δίνοντας τους βήμα, να αναδείξουν τη δουλειά τους, να προβάλουν τα μηνύματα τους, να συνεργαστούν με άλλους καλλιτέχνες, να γνωρίσουν φορείς και κοινότητες, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες, μέσα από την συνύπαρξη τους στον ίδιο χώρο.

Γενική είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις (ανά ημέρα) : 5 ευρώ (με μπύρα, κρασί, αναψυκτικό, χυμό ή καφέ)

 

 ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/09

ΕΝΑΡΞΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 19:00   “Η Προοπτική στην Φωτογραφία”. Σεμινάριο για την προοπτική στις δισδιάστατες τέχνες         και στην φωτογραφία, από την φωτογράφο Δέσποινα Κλούβα (υπεύθυνη φωτογραφίας         στον Νότιο Xώρο Τέχνης & Δράσης) Διάρκεια: 90' (1ος)

19:30   Παρουσίαση της έκθεση φωτογραφίας “Ζήτημα Φωτός” της ομάδας “443 photographica”.

Συμμετέχουν οι: Αλέξανδρος Βάκουλας, Ιωάννα Γεωργοπούλου, Δήμητρα Ευστρατιάδη, Αγγελίνα Ζουμπούλη, Δήμητρα Θεοδωροπούλου, Δημήτρης Καραγιάννης, Ολυμπία  Κυριαζή, Μανώλης Λαπιδάκης, Άρης Λουκίσας, Μάνος Μαθιουδάκης, Προκοπία     Μαλιάκου, Κατερίνα Μέγα, Μάνος Μιχαηλίδης, Έφη Μπάντου, Παναγιώτης Ξουλόγης,    Βίβιαν Τσαραμύρση, Δημήτρης Φιτσιώλος, Ειρήνη Φουσέκη, Γεωργία Χαντζή, Αλεξάνδρα Χριστακοπούλου

19:45  “Πρόσγειος πτήση” Χορευτικό Σόλο. Ένα πουλί - έφηβος σε ένα παιχνίδι διεκδίκησης από  έναν αόρατο κυνηγό, χάνει την αθωότητα του, προχωρώντας στην  ενηλικίωση.
Χορογραφί-Σκηνοθεσία: Φένια Αποστολου
Χορευτής: Κωστής Τσιαμάγκας
Διάρκεια: 3' (3ος όροφος)

20:00   Παρουσίαση της Performance της Έλλης Γρίβα  “Βγάλε τον Charles από το πατάρι”      μέρος της ομαδικής έκθεσης “Το δωμάτιο του Charles” μια αναφορά στον Bukowski.
Επιμέλεια έκθεσης: Νικολένα Καλαϊτζάκη. Διάρκεια 15' (3ος)

manjari-kaul-3
Manjari Kaul 3

20:15   “Το Χρονικό ενός προαναγγελθέντος Θανάτου”.  Performance σωματικού θεάτρου, από  την Ινδή performer Manjari Kaul, βασισμένη στο ομότιτλο διηγήμα του Γκαμπριέλ Γκαρσία  Μαρκές.
Διάρκεια: 50' (3ος)

21:15   Προβολή του βίντεο της Ελένης Κερολλάρι “A Normal Family?”.  Ενδοοικογενειακή βία μέσα απ' τα μάτια ενός μικρού αγοριού.
Διάρκεια: 2' (1ος)

Προβολή του Videodance “The Pelican Dance” εμπνευσμένο από το chamber play του  Αυγούστου Στρίντμπεργκ “Ο Πελεκάνος”.
Σκηνοθεσία: Chris Tourlakis. Concept &
Χορογραφία: Φένια Αποστόλου. Χορευτής: Ηλίας Μπαγεώργος.
Διάρκεια: 2' (1ος)

Προβολή του Videodance “Love and Death”. H αιώνια διαμάχη μεταξύ Έρωτα και         Θανάτου που αποτελούν και τα δύο αναπόσπαστα κομμάτια της ζωής. Σκηνοθεσία:          Chris Tourlakis. Concept - Χορογραφία: Φένια Αποστόλου. Χορευτές: Ανδριανή        Θεοδωροπούλου, Κωστής Τσιαμάγκας / Μουσική: Μάνος Αντωνιάδης / Τραγούδι: Paul  Zachariades / Διάρκεια 2' (1ος)

Προβολή του Videodance  “Broken”.
Σκηνοθεσία: Chris Tourlakis.
Concept-Χορογραφία: Φένια Αποστόλου
Χορεύτρια: Σίλια Καρφοπούλου
Διάρκεια: 2' (1ος)

Προβολή της Ταινίας μικρού μήκους του Ανδρέα Καλαπόδη  “Polka Dress”. Το έργο αφορά       την διεστραμμένη σεξουαλική σχέση ενός πατέρα με τον γιο του και το αντίκτυπο της σχέσης αυτής στις ζωές των μελών της οικογένειας. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει             συζήτηση του δημιουργού με τους θεατές.  Διάρκεια: 10' (1ος)

21:30   OPENING PARTY .

A toxic salad accident in a hotel minibar με τους Κύπριους djs “616” και “mono” στα   decks.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/09

19:00   Προβολή του Ντοκιμαντέρ του Θανάση Παπακώστα “Ραδιόφωνο στο πατάρι”. Η ταινία  παρακολουθεί τη μεγάλη περιπέτεια του Αυτοδιαχειριζόμενου Μεταδεύτερου, του πιο ανοιχτού web radio στην Ελλάδα.
Διάρκεια: 70' (1ος)

19:15  Παρουσίαση του New media installation της Αλίκης Αρναούτη. “Mare internum project -           Η πορεία”. Το art - project παρουσιάζεται μέσα από τα 11 ενσωματωμένα QR-codes, τα          οποία και σκανάρονται με τα smart - phones των θεατών. Ο θεατές κινούνται ελεύθερα    μέσα στο χώρο και διαλέγουν ποιους κωδικούς θέλουν να σκανάρουν για να   παρακολουθήσουν τα αντίστοιχα video arts. Το βασικό θέμα του “Mare internum project - Η πορεία” είναι η πορεία των καθημερινών  ανθρώπων, που βρέθηκαν πρόσφυγες να ταξιδεύουν σε εχθρικές χώρες μέχρι να ολοκληρωθούν οι ανακατάταξεις στον μεσογειακό χώρο. Πορεία λύτρωσης ή πορεία προς ένα Γολγοθά.

19:30  Παρουσίαση αποσπάσματος της έκθεσης Ζωγραφικής “Human Rags” του Μορφέα  Παπουτσάκη

Παρουσίαση αποσπάσματος της έκθεσης Φωτογραφίας “Η απενεχοποίηση της Καύλας”  του Μορφέα Παπουτσάκη

20:00  “Διδώ” Χορευτικό Σόλο. Η Βασίλισσα της Καρχηδόνας Διδώ μετά την εγκατάλειψη του Αινεία, χορεύει σπαρακτικά και πετρώνει σε ένα βωμό, φορώντας για πάντα το σκοτάδι.
Χορογραφία - Σκηνοθεσία: Φένια Αποστόλου
Χορεύτρια: Κατερίνα Χριστοφόρου
Διάρκεια: 5' (3ος)

Coraly Dimitriadis
Coraly Dimitriadis

20:30   “Ποιήματα για Αγάπη και για Γαμήσι”. Παρουσίαση της bestseller ποιητικής συλλογής  της Koraly Dimitriadis, που έρχεται από Αυστραλία στην Αθήνα για μία και μοναδική performance στα πλαίσια της Ευρωπαϊκης της περιοδείας. Mια πρωτοποριακή ιστορία που ξετυλίγεται μέσα από την ποίηση της κουλτούρας, του διαζυγίου, της αγάπης και την  εξωφρενική ανάγκη για εύρεση του σεξουαλικού εαυτού.
Διάρκεια 70' (1ος)

21:00   Live μουσική από τους “RIMA oud duo”.  Μουσικό σχήμα αποτελούμενο από δύο  ουτίστες: τον Σταύρο Παπακυρίτση και τον Χρήστο Συγκέλο. Ήχος με σαφείς αναφορές στη μουσική της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και με επιρροές από δυτικές φόρμες, εμπλουτισμένος από ένα έντονο στοιχείο αυτοσχεδιασμού. Διάρκεια: 90' (3ος)

22:30  Μουσική βραδιά με τη Ρεμπέτικη Κομπανία “Ταπί και Ψύχραιμοι”. (Bar)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/09

18:00  “Graffiti Live Show” από τον ATEK Γιώργος (Ζωντανή δημιουργία graffiti).

18:00  “Κινηματογράφος για παιδιά”. Σεμινάριο για παιδιά με συντονιστή τον σκηνοθέτη και    σεναριογράφο Ηλία Φλωράκη, για να γνωρίσουν τον κινηματογράφο και το animation (stop motion), μέσα από παιχνίδια και πειραματισμούς, χωρίς πολλές θεωρίες (3ος)

19:30  “rho ~ ῥῶ”. Διάλεξη και ηχοθεραπεία από την συνθέτιδα και ερευνήτρια Στερεοπούλου Άννα. Μια έρευνα πάνω στον Ανθρώπινο Εγκέφαλο και την Θεραπευτική Ιδιότητα του Ήχου, του Νερού και του Ύπνου /Ονείρων [αρχαία Ασκληπιεία και Σύγχρονα Κέντρα Μελέτης Ύπνου], εμπνευσμένη από την ελληνική και παγκόσμια Μυθολογία, την Φιλοσοφία,Ψυχολογία και διάφορες μορφές Τέχνης.

Κατά την διάλεξη θα γίνει σύντομη παρουσίαση του παγκόσμιου project της, “CIRCE The  Black Cut” [Κίρκη :η μαύρη τομή:] και της πρόσφατης ενασχόλησής της με τα Field  Recordings και την Δημιουργία εντός της Φύσης. Η διάλεξη παρουσιάζεται σε σύζευξη με  την Ηχοθεραπεία, με τίτλο « rho ~ ῥῶ », σχεδιασμένη από την ίδια και προσφερόμενη στον   ίδιο χώρο.
Διάρκεια 120' (1ος)

Εστία”. Σεμιναριο από τον Παν. Καπερνέκα. Εισαγωγή στόν σαμανισμό στήν επαφή μας  με τήν μεγάλη Μητέρα Γαία καί η αποστολή μας καί τό έργο μας επάνω στήν Γή. Φλάουτο, σαμάνικο τύμπανο και ο χορός τού αετού για απελευθέρωση και ανάταση σώματος   πνεύματος και καρδιάς - ψυχής 90' (3ος)

20:15  Παρουσίαση της φωτογραφικής σύνθεσης “Hanging Nature”  της Ζηνοβίας - Χριστίνας  Λιάπη. Η φύση και η ανάγκη προστασίας από τους ανθρώπους του σήμερα.

20:30Σίφνος”. Παρουσίαση έκθεσης μεταλλικών γλυπτών του Ηλία Ατσόνιου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΣ, Άτιτλο, 60 Χ 60 εκ, λάδι σε καμβά
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΣ, Άτιτλο, 60 Χ 60 εκ, λάδι σε καμβά
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, ''RED'', 80 Χ 120 εκ., digital
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, ''RED'', 80 Χ 120 εκ., digital

20:30  Παρουσίαση της ομαδικής έκθεσης «To Δωμάτιο του Charles» μια αναφορά στον Bukowski υπό την επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης: Νικολένα Καλαϊτζάκη. Συμμετέχουν οι    εικαστικοί: Χρήστος Αντωναρόπουλος, Ματίνα Γεωργά, Παναγιώτα Λευκαδίτη, Ειρήνη Μονομμάτου, Δημήτρης Παπαστάμος, Γιώργος Σταματάκης, Γιώργος Φερέτος, Victor  Bakker.

alexandra-koniak-2
Αλεξάνδρα Κόνιακ

22:00  Live μουσική με την “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΟΝΙΑΚ”. Μουσική βραδιά με pop rock τραγούδια    από την προσωπική δισκογραφία της ερμηνεύτριας αλλά και διασκευές από το παγκόσμιο ρεπερτόριο. Μαζί της ο Χρίστος Σερενές (Bar).

 

ΔΕΥΤΕΡΑ  26/09

19:30  Παρουσίαση Βιβλίων του “Ανδρέα Γιαννόπουλου” Διάρκεια 60' (3ος)

20:00  Παρουσίαση της έκθεσης “Πορτρέτο χωρίς Πρόσωπο. Αττικό Τοπίο, Παιχνίδι με το    φώς”, της φωτογραφικής ομάδας του ΝΟΤΙΟΣ χώρος Τέχνης και Δράσης.
Επιμέλεια - Curation: Δέσποινα Κλούβα.
Συμμετέχουν οι: Γιώργος Πουλόπουλος, Χριστίνα    Σωτηροπούλου, Αλικη Κακατσιροπούλου, Στέργιος Γιάκας, Φίλιππος Αραβανής, Ιωάννα   Σαμαντζή, Brigite Hug, Μπέττυ Αθανασίου, Ευγενία Σφυρή, Αθηνά Χατζηδήμα, Γρηγόρης         Σημαιοφορίδης.

a_steritiko-9
A_Steritiko 9

21:00  “Α-Στερητικό Reloaded (ένα stand up tragedy)” Ένα σουρεαλιστικό μουσικοθεατρικό παραλήρημα βαμμένο στα χρώματα της επανάστασης! Tο Α-στερητικό… ξαναφορτώνει  ανανεωμένο με τις καινούργιες α-πίστευτες (;) εξελίξεις. Ένα έργο  με α-στείρευτο κλάμα.  Α-κατάλληλο για α-νήλικους, α-ν-ήσυχους, -ν-έραστους, α-γέλαστους, α-ν- έκφραστους,  α-νόητους, α-πρόσκλητους, ά-χρωμους, ά-γευστους, ά-οσμους, ά-μουσους, ά-τεχνους, ά-ρ-ρωστους, ά-πλυτους....κλπ Το Α-στερητικό θα σας προσφέρει α-ξέχαστες στιγμές, θα σας  κάνει να κλαίτε α-σταμάτητα, α-παρηγόρητα, α-ν-αίσχυντα. Από την Ομάδα: Συντεταγμένοι.
Διάρκεια 120' (3ος)

21:30  Μουσική βραδιά με τον “Νίκο Χατζηστεφάνου” και την κιθάρα του. Τραγούδια που  συνδυάζουν παραδοσιακούς ρυθμούς με τον πιο φρέσκο ήχο της pop/rock. (Bar)

 

ΤΡΙΤΗ 27/09

19:00  “Persalia”. Παρουσίαση έκθεσης χειροτεχνίας της Λία Μπάρμπα

19:15 “The bridge/Η Γέφυρα”. Παρουσίαση έκθεσης - installation της Αλεξάνδρας Πετρανάκη. Μια «κόκκινη» περιοχή κόλασης και μια λυτρωτική γέφυρα διεξόδου. Το γλυπτό που  ενσωματώνεται στην εγκατάσταση είναι από ανακυκλώσιμα υλικά, χώμα και νερό που  δημιούργησαν έναν ιδιότυπο πηλό.

giorgos-louloudis-5
Γιώργος Λουλούδης

19:30   Παρουσίαση της εικαστικής έκθεσης του “Γιώργου Λουλούδη”. Μεικτή τεχνική σε καμβά. Κοινωνικός ρεαλισμός. Η ανθρώπινη φύση, ο εσωτερικός και επιδερματικός τραυματισμός.

20:00  “S.O.S”. Ο βιωματικός θεατρικός μονόλογος της Ελευθερίας Βλάχου. Η παράσταση  εστιάζει κυρίως στην σωματική βία. Στα ανεπιθύμητα χέρια πάνω στο σώμα, που  παραβιάζουν, προσπαθώντας να ελέγξουν, το χώρο της ελεύθερης και προσωπικής μου  ύπαρξης πάνω στη γη.
Διάρκεια 30' (1ος)

20:30 Παρουσίαση έκθεσης ζωγραφικής “Κραυγή” του Χρήστου Ψυχογιού.

21:15Ξένο Αίμα”, του Φώτη Θαλασσινού. Δραματοποιημένη ανάγνωση θεατρικού κειμένου σε   σκηνοθεσία του (ποιητή, στιχουργού, λογοτέχνη) Γιώργου Χρονά. Πρωταγωνιστούν :Γιώργος Χρονάς, Αγησίλαος Σιούνας και Ειρήνη Γεωργίου
Διάρκεια: 45' (1ος)

22:00 Έντεχνη - folk Μουσική βραδιά με το “Μάνο Μοναστηριώτη”. Τραγουδοποιός με  κιθαριστικά στη βάση τους τραγούδια, με επιρροές από το λυρισμό και την αισθαντικότητα του ελληνικού έντεχνου τργουδιού αλλά και των φολκ τροβαδούρων της Δύσης. (Bar)

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/09

19:00  Παρουσίαση έκθεσης ασπρόμαυρης φωτογραφίας του “Χρήστου Μαλτέζου” .

19:15  “Couples”. Παρουσίαση έκθεσης street photography του Βλάση Χρυσόπουλου.

19:30  Παρουσίαση έκθεσης Ζωγραφικής της “Μαρίνας Ροβίθη”

20:00  Παρουσίαση του βιβλίου “Αφετηρία” της Κατερίνας Σιγάλα. Η δημιουργός θέλει να αφυπνίσει τους ανθρώπους και να τους ανοίξει τους ορίζοντες, χωρίς προσωπεία. Ν’  αναζητούν το «είναι» και να μη μένουν στην «επιφάνεια». Εσύ παίρνεις θέση στην   αφετηρία για ν' ανακαλύψεις κάτι πιο βαθύ και να δημιουργήσεις όνειρα; Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιωλκός.
Διάρκεια 90' (1ος)

20:30  Παρουσίαση έκθεσης lightbox, μικτή τεχνική σε plexiglass από τον “Κυριάκο      Φραγκοζίδη”.

20:30  “Θριγκός / Thrigκos”. Παρουσίαση του  εικαστικού έργου της Βασιλική Σπύρου, που  αποτελείται από φωτογραφικές performances. Στο project μελετάται η σημασία των αυτονόητων εύμορφων και απλών καταστάσεων που η δεδομένη τους υφή προσπερνάται  χωρίς να συγκαταλέγεται στα ουσιώδη της ζωής. Οι αξίες και ο αφανισμός τους, η δύναμη της απλότητας και ο χειρισμός της γίνονται θέσεις που συνδιαλέγονται στην εικαστική   εγκατάσταση.

21:00 “Αστειεύομαι”. Stand up comedy με τον Σωτήρη Κόρδα. Διάρκεια: 80' (3ος)

21:00 “IMPROV COMEDY”. 6 ηθοποιοί αυτοσχεδιάζουν και δημιουργούν σκηνές με λέξεις και  προτάσεις από το κοινό.
Με τους: Παναγιώτης Δελαβήνιας, Λίλα Μπάρμπα, Νίκη  Χριστοπούλου, Ελευθερία Γεωργιάδου, Μάνια Τσοχαταρίδου, Νίκος Δελαβήνιας (Bar)

22:00 “Αcross my Τeachers - Jazz & Blues arrangements for solo piano - 7 stories at   a   concert”. Ρεσιτάλ πιάνου της Ιωάννας Καπουρελάκου. Ιδιαίτερη βραδιά Τζαζ πιάνου με έναν άκρως προσωπικό τρόπο ερμηνείας. Bach, Beethoven, Liszt, Hindemith, Agostini, Gershwin, Oscar Peterson, Bill Evans, Ron Carter και η λίστα των σπουδαίων δασκάλων... ατελείωτη.
Διάρκεια: 75' (1ος)

hlias-mavroskoufis
Ηλίας Μαυροσκούφης

22:00  Ακουστικό live με έντεχνα, rock, αλλά και παραδοσιακά τραγούδια από τον “Ηλία Μαυροσκούφη” (Bar)

 

ΠΕΜΠΤΗ 29/09

19:00  Παρουσίαση έκθεσης Φωτογραφίας “Ανδρεά Καλαπόδη”.

19:30  Παρουσίαση έκθεσης Ζωγραφικής “KSENIA JULY”.

20:00  “Tunnel of Oppression”. Η διαδραστική Performance που έφερε στην Ελλάδα ο Δημήτρης             Πλαβούκος. Η βία, ο ρατσισμός, η διάκριση, η ομοφοβία και η καταπίεση που δέχονται ομάδες ανθρώπων, παρουσιάζεται μέσα από τις ιστορίες της παράστασης που παροτρύνουν το θεατή να ανοίξει τα μάτια στην πραγματικότητα γύρω του και να λύσει τη σιωπή του. Με  στόχο την ενημέρωση, την κατανόηση και την αποδοχή, το Tunnel of Oppression: Η  Παράσταση, εξυμνεί και αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα. Μετά το τέλος της παράστασης  θα ακολουθήσει αποφόρτιση από την ομάδα Ψυχολόγων και ενημέρωση από φορείς. (Φορέας : Το Χαμόγελο του Παιδιού) Συνολική Διάρκεια: 120' (1ος)

20:15 Παρουσίαση της εικαστικής έκθεσης “Sparkle metaphysical, Jelly love, Stairs of life” του  Χρήστου Κατρούτσου.

Vlasis Michopoulos 1
Vlasis Michopoulos 1

20:15 Παρουσίαση έκθεσης ζωγραφικής του “Βλάση Μιχόπουλου”

20:30 Παρουσίαση έκθεσης Φωτογραφίας του “Άρη Ρουπίνα”

20:30 Παρουσίαση έκθεσης Ζωγραφικής της “Σοφίας Μπερτόλη”.

21:00  World music από τους “Licentia Poetica” με ποικίλα ορχηστρικά θέματα και   αυτοσχεδιασμούς / Αλεξάνδρα Παπαστεργιοπούλου (τσέλο, νέι, κρουστά, φωνή) και Demetrio Psallidas (gypsy guitar)
Διάρκεια: 90' (Bar)

doros
Dorόs

22:00 Μουσική βραδιά με τους “Dorόs”. Κουαρτέτο ορχηστρικής μουσικής. Μουσικές παραδόσεις  διαφορετικών γεωγραφικών περιοχών εντός και εκτός συνόρων καθώς και με τη δυτική  μουσική, δημιουργεί μια νέα ηχητική πλατφόρμα και αποτελεί το σήμα κατατεθέν του μουσικού συνόλου. Άλλωστε, η λέξη «dorόs» σημαίνει τα ίχνη που αφήνει το θήραμα ή  μεταφορικά το μονοπάτι που ανοίγεται. Νικόλας Αγγελόπουλος (λαούτο, πολίτικο λαούτο, κιθάρα), Αλέξης Νόνης (νταραμπούκα, μπεντίρ, στάμνα, cajon, καλίμπα), Δημήτρης  Μπρέντας (κλαρίνο, νέυ, καβάλι), Χρήστος Σύγγελος (ούτι). (Bar)

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/09

stavros-tousas-2
Σταύρος Τούσας

19:00  Παρουσίαση έκθεσης Φωτογραφίας του “Σταύρου Τούσα”.

19:15  Παρουσίαση έκθεσης χαρακτικής της “Μαρίας Φίλη”.

angelina-pagoni-1
Αγγελίνα Παγώνη

19:30   Παρουσίαση έκθεση φωτογραφίας της “Αγγελίνας Παγώνη”

20:00 “Tunnel of Oppression”. Η διαδραστική Performance που έφερε στην Ελλάδα ο Δημήτρης             Πλαβούκος. Η βία, ο ρατσισμός, η διάκριση, η ομοφοβία και η καταπίεση που δέχονται     ομάδες ανθρώπων, παρουσιάζεται μέσα από τις ιστορίες της παράστασης που παροτρύνουν      το θεατή να ανοίξει τα μάτια στην πραγματικότητα γύρω του και να λύσει τη σιωπή του. Με     στόχο την ενημέρωση, την κατανόηση και την αποδοχή, το Tunnel of Oppression: Η    Παράσταση, εξυμνεί και αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα. Μετά το τέλος της παράστασης     θα ακολουθήσει αποφόρτιση από την ομάδα Ψυχολόγων και ενημέρωση από φορείς.         (Φορέας : Το Χαμόγελο του Παιδιού)
Συνολική Διάρκεια: 120' (1ος)

Το σπίτι μόνο
Το σπίτι μόνο

20:30   Παρουσίαση του μυθιστορήματος του Κοραή Δαμάτη “Το Σπίτι Μόνο” (εκδόσεις Γαβριηλίδη). Ένα μυθιστορηματικό ταξίδι στο παρελθόν. Ένας λογοτεχνικός χείμαρρος   εξομολογήσεων και συναισθημάτων. Με αυτοβιογραφικά στοιχεία από την ιστορία της    γενιάς και της οικογένειάς του των χρόνων της Αλεξάνδρειας αλλά και της Αθήνας, με  αναφορά σε ιστορικά γεγονότα – σταθμούς και με φανερά, ψυχαναλυτική προσέγγιση των χαρακτήρων. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Περικλής Μοσχολιδάκης, ο Δημήτρης Καρατζιάς  και ο Κοραής Δαμάτης.
Διάρκεια: 70' (3ος)

21:00 “Stand up Comedy” με τον Δημήτριο Χαζαρίδη. Διάρκεια: 30' (Bar)

22:00  Μουσικό Live με τους BIRTHMARK. Μετά την κυκλοφορία του τρίτου τους Album με όνομα Subtract, σε ένα live που ενώνει ρετρό ήχους, κιθάρες shoegaze, dub μπασογραμμές και hip hop ηλεκτρονικούς ρυθμούς. (Bar)

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 01/10

18:30 “Καταθέσεις Ψυχής”. Θεατρικό αναλόγιο με έργα του Φοίβου Μαρκαντώνη. “Είμαστε όλοι         μας εδώ; πολύ ωραία! Είμαστε όλοι μας παρόντες, συνεπώς μπορούμε να ξεκινήσουμε.       Πριν γίνει όμως αυτό θα παρακαλέσω να μην υπάρξουν ανοησίες, παιδιαρίσματα και             ψίθυροι κατά την διάρκεια του δρωμένου. Αυτό που θα παρακολουθήσουμε δεν είναι απλώς μια άσκηση, είναι ένα σωστό μάθημα, στο οποίο οι φίλοι μας θα καταθέσουν κάποια     πράγματα… πριν όμως ξεκινήσουμε θα ήθελα να σας ρωτήσω, για το ποια είναι η γνώμη σας για την απόρριψη, και προσοχή, δεν εννοώ απαραίτητα την ερωτική απόρριψη, αλλά          κυρίως την απόρριψη του εαυτού μας από εμάς τους ίδιους…
Διάρκεια: 75' (3ος)

the life of a mouse 3
the life of a mouse 3

19:00 Παρουσίαση Έκθεσης illustration “The life of a mouse” του Κωνσταντίνου Χατζηδημήτρη

Tunnel Of Oppression
Tunnel Of Oppression

20:00 “Tunnel of Oppression”. Η διαδραστική Performance που έφερε στην Ελλάδα ο Δημήτρης  Πλαβούκος. Η βία, ο ρατσισμός, η διάκριση, η ομοφοβία και η καταπίεση που δέχονται   ομάδες ανθρώπων, παρουσιάζεται μέσα από τις ιστορίες της παράστασης που παροτρύνουν  το θεατή να ανοίξει τα μάτια στην πραγματικότητα γύρω του και να λύσει τη σιωπή του. Με      στόχο την ενημέρωση, την κατανόηση και την αποδοχή, το Tunnel of Oppression: Η Παράσταση, εξυμνεί και αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα. Μετά το τέλος της παράστασης  θα ακολουθήσει αποφόρτιση από την ομάδα Ψυχολόγων και ενημέρωση από φορείς. (Φορέας: Το Χαμόγελο του Παιδιού)
Συνολική Διάρκεια: 120' (1ος)

20:30 Παρουσίαση έκθεσης σκίτσου της “Χριστίνας Παπακυριακού”

 21:00 “Εγω ο Τζιάνι Βασσάλο”. Θεατρικός Μονόλογος του Νίκου Πουρλιάρου. Ένας άνδρας που βρίσκεται ανάμεσα σε ζωή και θανατο περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να  μετενσαρκωθεί. Κατά την φάση μετάβασης εχει αρχίσει να ξεχνάει ποιος ήταν  και αρχίζει  να μαθαίνει την ζωή του ανθρώπου στο σώμα του οποίου θα μπει. Πρωταγωνιστεί ο Γιάννης Τζιτζης.
Διάρκεια: 35' (3ος)

21:00 “Piano Solo” με την Μαβίνα Μαρκοπούλου. Ένα μουσικό ταξίδι με solo piano. Γνωστές    μελωδίες από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες.
Διάρκεια: 40' (Bar)

22:00  Alternative electro rock live από τους “THE GEMS” . Το alternative-electro rock μουσικό           σχήμα με τον αγγλικό στίχο θα παρουσιάσει δικό του υλικό αλλά και διασκευές (Bar)

23:30   Alternative rock live με τους “LUMEN FOX”. To Alternative rock μουσικό σχήμα με     ελληνικό στίχο, θα παρουσιάσει δικά του τραγούδια και διασκευές.  (Bar)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 02/10

karydotsouflo-2
Το βατραχάκι που πήδησε στο βάλτο

18:30 “Το βατραχάκι που πήδησε στο βάλτο”. Παιδικό Θεατρικό έργο της πνευμονολόγου       Δήμητρας Μπουσίου από την καλλιτεχνική ομάδα "Καρυδότσουφλο". Αποτελεί μέρος του    προγράμματος πρόληψης του καπνίσματος «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» της Ελληνικής  Πνευμονολογικής Εταιρείας το οποίο έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και  απευθύνεται σε μαθητές α/βάθμιας και β/ βάθμιας εκπαίδευσης. Μια συμβολική ιστορία με  τεχνική μαύρου θεάτρου για τον εθισμό, το κάπνισμα, τις ουσίες, τις παγίδες και τις   εξαρτήσεις.
Διάρκεια: 50' (1ος)

Giorgos Magoulas MNO
Giorgos Magoulas MNO

19:30 “Τα Χρώματα της Αρεζίνας”. Θεατρικό Αναλόγιο - Μουσική Παράσταση με την Μεικτή            Νεανική Ορχήστρα. Διευθύνει ο Γιώργος Μαγούλας. Αφήγηση: Τζένη Σακοράφα. Σολίστ:   Σπύρος Κανταρέλης - ακορντεόν. Μουσική: Γιώργος Μαγούλας, Μάνος Χατζιδάκης, Yann t   iersen. Κείμενα: Τζένη Σακοράφα, Χέδερ Ράφο. Βιολοντσέλο: Έφη Πυρπύλη.
Πρώτες Κιθάρες: Βασίλης Κανελλόπουλος, Ελένη Κουτσογιάννη, Δημήτρης Μαντζιράκης, Ανδρούλα Κριμιτζά, Ιωάννης Τσέκας, Παναγιώτης Ιορδάνογλου, Νεφέλη Σακοράφα.
Δεύτερες Κιθάρες: Λουκάς Μποράκης, Αλέξανδρος Ντέρης, Ιάσωνας Παππάς, Αθηνά    Τρυφωνοπούλου, Αλέξανδρος Αθανασάκης.
Διάρκεια: 80' (3ος)

20:00 Παρουσίαση έκθεσης εικαστικών έργων και χειροτεχνίας της “Tatiana Koniak”

 20:15 “Hall of Femme by SLK” Παρουσίαση έκθεσης ζωγραφικής της Σοφίας Κακαβούλη “Το             φως φωτίζει την ματιά της...ο τρόπος που σε κοιτά σε μαγνητίζει... μήπως θέλει κάτι να σου         πει; ή το λάγνο βλέμμα της χάνεται γύρω σου χωρίς να έχει κάπου να πιαστεί; την ψυχή της     γυναίκας άβυσσο τη λένε... μήπως και η ματιά της δεν είναι;”

panagiotis-milas-3
Παναγιώτης Μήλας

 20:15Οι βλαβερές συνέπειες του αμνού” από τον Παναγιώτη Μήλα (Στο χώρο των εφημερίδων  και των περιοδικών από το 1975, ως γελοιογράφος, ρεπόρτερ, συντάκτης και αρχισυντάκτης. Τώρα στην πολιτιστική ιστοσελίδα catisart.gr). Μια διάλεξη που αναφέρεται στην 11η ημέρα   της Δημιουργίας, τότε που ο αμνός του Θεού έχασε το δρόμο του και βρέθηκε εκεί που κανείς  δεν το περίμενε. Τι έκανε τότε ο Πανάγαθος; Πως αντέδρασαν οι συνεργάτες του; Τι έγραψαν  τότε οι εφημερίδες; Ένα παραμύθι που μας φέρνει κοντά στους δημοσιογράφους και ανοίγει διάλογο για τον ρόλο τους.
Διάρκεια: 60΄(1ος)

21:00 “Βινιέτα”. Χορευτική performance από τις Χρύσα Καρυοφίλλη, Ιόλη Βουνάτσα (Κίνηση / Σύλληψη).
Μουσική Επιμέλεια: Aris Kokou
Διάρκεια: 5'  (3ος)

vlcsnap _ fenia Apostolou
vlcsnap _ fenia Apostolou

“Διδώ” Χορευτικό Σόλο. Η Βασίλισσα της Καρχηδόνας Διδώ μετά την εγκατάλειψη του   Αινεία, χορεύει σπαρακτικά και πετρώνει σε ένα βωμό, φορώντας για πάντα το σκοτάδι.
Χορογραφία - Σκηνοθεσία: Φένια Αποστόλου
Χορεύτρια: Κατερίνα Χριστοφόρου
Διάρκεια: 5' (3ος)

Πρόσγειος πτήση” Χορευτικό Σόλο. Ένα πουλί-έφηβος σε ένα παιχνίδι διεκδίκησης από έναν αόρατο κυνηγό, χάνει την αθωότητα του, προχωρώντας στην ενηλικίωση. Χορογραφία-Σκηνοθεσία: Φένια Αποστολου /
Χορευτής: Κωστής Τσιαμάγκας
Διάρκεια: 3΄ (3ος)

21:30  Μουσική βραδιά με τους “ΟΛΓΑΤΑΚΗΣ”. Με δικά τους, ξένα και ελληνικά γνωστά κομμάτια, προσαρμοσμένα στο δικό τους μεσογειακό, ethnic - jazz στυλ (Bar)

delay
The Delay

23:30 Μουσικό Live με τους “The Delay”. Δυναμικό αγγλόφωνο Alternative Pop – Rock - Funk  συγκρότημα, σε ένα γεμάτο ενέργεια live (Bar)

 

INFO
Διάρκεια Φεστιβάλ: 23 Σεπτεμβρίου έως 02 Οκτωβρίου
Ώρες Λειτουργίας : 18:00 – 02:00 (ανάλογα με τις εκδηλώσεις)
Οι εκδηλώσεις παρουσιάζονται σε όλους τους χώρους του Vault.
Οι εκθέσεις και εγκαταστάσεις θα εκτίθενται στο Vault σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Οι  παρουσιάσεις θα γίνονται από τους δημιουργούς.
Γενική είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις (ανά ημέρα) : 5 ευρώ (με μπύρα, κρασί, αναψυκτικό, χυμό ή καφέ)
 Υπεύθυνος / Διοργανωτής του Φεστιβάλ Open September : Μάνος Αντωνιάδης

Εισιτήρια: Γενική είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις (ανά ημέρα) : 5 ευρώ (με μπύρα, κρασί, αναψυκτικό, χυμό ή καφέ)