Γράμμα στον πατέρα

Αρχείο Παίχτηκε από 04/03/2022 έως 27/03/2022
στο Θέατρο "Τ" (Θεσσαλονίκη)
Διάρκεια: 65’
Κείμενο: Franz Kafka («Γράμμα στον πατέρα», «Μπλε Τετράδια», «Μεταμόρφωση», «Τα ημερολόγια) – Δημήτρης Δημητριάδης («Λήθη»)
Διασκευή: Στέλιος Βραχνής
Σκηνοθέτης: Στέλιος Βραχνής
Σκηνογραφία: Θέατρο Πρόταση
Κοστούμια: Θέατρο Πρόταση
Φωτισμοί: Στέλιος Βραχνής
Μουσική: Στέλιος Βραχνής(επιμέλεια)
Ερμηνεύουν: Βασίλης Μπόγδανος, Απόστολος Λινάρδος, Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, Στέλιος Βραχνής

Περιγραφή

Μετά από σχεδόν 8 μήνες, το Θέατρο Τ ανοίγει αυλαία στις 6 Νοεμβρίου, φιλοξενώντας στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή του την παράσταση «Γράμμα στον πατέρα» του Franz Kafka, από την ομάδα Θέατρο Πρόταση και σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή.

Περισσότερα

Το «Γράμμα στον πατέρα», που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρσι διανύοντας μία εξαιρετικά επιτυχημένη διαδρομή, αποτελεί την πρώτη θεατρική μεταφορά του πολύ προσωπικού κειμένου του συγγραφέα που απευθύνεται στον πατέρα του και θεωρείται κλειδί για την κατανόηση του ψυχισμού και του έργου του.

«Αγαπημένε μου πατέρα, με ρώτησες γιατί λέω ότι σε φοβάμαι.»

Λίγα χρόνια πριν πεθάνει από φυματίωση, ο Kafka γράφει μία επιστολή στον πατέρα του – ένα γράμμα που δεν επιδόθηκε ποτέ – μιλώντας με αφοπλιστική ειλικρίνεια και παιδική ευαισθησία για τις τραυματικές αναμνήσεις των παιδικών του χρόνων. Η αποδοχή και η επιβράβευση που δεν έλαβε ποτέ, η ανάγκη του για τρυφερότητα, η αδυναμία του να ξεφύγει από την επιρροή του πατέρα του και η ενοχή του απέναντι στον κόσμο, είναι μερικά από τα θέματα που φωτίζονται στην παράσταση μέσα από τα προσωπικά ημερολόγια και επιλεγμένα πεζά κείμενα του συγγραφέα, τα οποία συνδιαλέγονται με το «Γράμμα στον πατέρα».

Για την προστασία όλων από τον ιό COVID-19 και για την ομαλή διεξαγωγή των παραστάσεων, στο Θέατρο Τ τηρούνται αυστηρά τα παρακάτω μέτρα:

50% πληρότητα (η πληρότητα εξασφαλίζει την απαιτούμενη απόσταση μεταξύ των θεατών κατά τη διάρκεια της παράστασης).

Υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω viva.gr.

Προσέλευση 20’ πριν από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της παράστασης.

Θερμομέτρηση των θεατών κατά την είσοδο στο θέατρο.

Τήρηση αρχείου με τα προσωπικά στοιχεία των θεατών (ονοματεπώνυμο, email, τηλέφωνα επικοινωνίας), για να μπορούν να ειδοποιηθούν σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο. Κατά την προσέλευσή τους στο θέατρο, οι θεατές θα συμπληρώνουν τα στοιχεία τους στις ειδικές φόρμες που θα βρίσκονται στο ταμείο του θεάτρου.

Τήρηση απόστασης 1,5 μ. κατά την είσοδο και έξοδο των θεατών.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο, καθώς και κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Σταθμοί απολύμανσης στο φουαγιέ και στις εισόδους του θεάτρου.

Περισσότερα: www.theatrot.gr | www.facebook.com/theatrot | www.facebook.com/events/970857013397818 (Facebook event παράστασης)

Φωτογραφίες