Η εποχή του κυνηγιού

Αρχείο Παίχτηκε από 30/11/2023 έως 30/12/2023
στο Bios
Διάρκεια: 100'
Κείμενο: Σοφία Γουργουλιάννη
Σκηνοθέτης: Αθηνά Χατζηαθανασίου
Σκηνογραφία: Ανδρονίκη Τσαγκαράκου
Κοστούμια: Ευγενία Βησσαρίου
Φωτισμοί: Γιάννης Ζέρβας
Μουσική: Πάνος Χουντουλίδης (Μουσική – Ηχοτοπία)
Κίνηση: Ελένη Παπαϊωάννου
Ερμηνεύουν: Ελένη Παπαϊωάννου, Παναγιώτα Χαϊδεμένου, Αθηνά Χατζηαθανασίου, Θεόδωρος Χιντζίδης.

Αφηγητής ο Θανάσης Κουρλαμπάς.

Περιγραφή

Από τη μία, αποστιγματίζει την σεξουαλικότητα του κοινωνικού ρόλου μιας «Στρίπερ», φωτίζοντας τη συνειδητότητα της επιλογής της, ενώ παράλληλα εντάσσει στην αφηγηματική ροή εικόνες ρεαλιστικής κοινωνικής σκληρότητας απέναντι στο γυναικείο σώμα των πρωταγωνιστριών. Η «Μάνα» ζει εγκλωβισμένη στον ρόλο της ως καλής μητέρας, ενώ η «Αλλεργική» συμβιώνει με τις δεκάδες κοινωνικές αγκυλώσεις σωματοποιημένες σε πραγματικές αλλεργίες. Και οι τρεις αυτές γυναίκες βρίσκονται παγιδευμένες σε ένα συρματόπλεγμα στο δάσος, χωρίς να γνωρίζουν τι είναι αυτό που τις έφερε εκεί.
Στον αντίποδα, ένας τέταρτος πρωταγωνιστής, ένας άνδρας, αδρανής, παρών, αλλά ουσιαστικά απών, μετατρέπεται σε απλό παρατηρητή. Του εγκλωβισμού; Της προσπάθειας δραπέτευσης των γυναικών; Ή μήπως βλέπει απλώς τρεις γυναίκες παρα(ι)τημένες;

Περισσότερα

έρχεται το χειμώνα στο Bios σε σκηνοθεσία Αθηνάς Χατζηαθανασίου

Μετά την επιτυχημένη συνεργασία τους στη site-specific performance Catch (19)22, η Σοφία Γουργουλιάννη και η Αθηνά Χατζηαθανασίου ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους στην παράσταση «Η εποχή του κυνηγιού», που θα παρουσιαστεί στη σκηνή του Bios από τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Έμφυλα στερεότυπα, πατριαρχία, θηλυκότητες, κοινωνικοί ρόλοι και γυναικεία ταυτότητα στο επίκεντρο του νέου θεατρικού έργου της Σοφίας Γουργουλιάννη, που ζωντανεύει στη σκηνή σε σκηνοθεσία Αθηνάς Χατζηαθανασίου. Με τη σύμπραξη μιας αξιόλογης ομάδας συνεργατών - Ανδρονίκη Τσαγκαράκου, Ευγενία Βησσαρίου, Νάλια Ζήκου, Γιάννης Ζέρβας, Παναγιώτα Χαϊδεμένου κ.α. - ξημερώνει «Η εποχή του κυνηγιού», μια εποχή κυνηγημένων, κυνηγών και παρατηρητών, ακούσια και εκούσια εγκλωβισμένων, που δεν έχει χρόνο ή τόπο.

Βίντεο/Trailer: Θοδωρής Βράχας

Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Οργάνωση παραγωγής: Καλλιτεχνική Εταιρία CALD

Στο teaser trailer ακούγεται το τραγούδι των Matmos (Drew Daniel and M.C. Schmidt) "Schwitt/Urs".

Φωτογραφίες

Βίντεο

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παρακολούθησα την Πέμπτη 07-12-2023 τη θεατρική παράσταση " Η εποχή του κυνηγιού" στο θέατρο Bios.Πρόκειται για ένα σουρεαλιστικό, μοντέρνο θεατρικό κείμενο, το οποίο αναδεικνύει τα στερεότυπα της πατριαρχίας, του ρατσισμού, τους κάθε είδους εγκλωβισμούς μέσα από τις τρεις διαφορετικές ζωές των γυναικών, έχοντας έναν παρατηρητή άνδρα.Μια ιδιαίτερη θεατρική παράσταση, ειδομένη στο σήμερα , η οποία αντικατοπτρίζει τον καθρέπτη της κοινωνίας μας.Πολύ ωραία σκηνοθεσία και οι ηθοποιοί καταφέρνουν να περάσουν στο θεατρόφιλο κοινό τα μήνυματα του έργου.Ευχαριστώ πολύ Θεατρομάνια για τη διπλή πρόσκληση.

  2. Περίεργη παράσταση!! Το κείμενο μου φάνηκε λίγο σαικο, επιτηδευμενο, ακαταλαβιστικα πολλές φορές και κουραστικό! Από την άλλη οι ερμηνείες των ηθοποιών ήταν καταπληκτικες υπο τις συνθήκες να εξυπηρετήσουν το δεδομένο κείμενο,οπως και η σκηνοθεσία η οποία για το συγκεκριμένο έργο ήταν ευφυεστατη.. Εκαναν νομίζω το καλύτερο δυνατόν, απλά το κειμενο δεν βοηθούσε καθόλου!!