417

Ήταν ένα μικρό χαρτάκι

Διάρκεια: 50'
Σύλληψη: Αντ. Παρούση – Αλ. Κυριτσόπουλου
Σκηνοθέτης: Αντιγόνη Παρούση

Περιγραφή

Είναι μια παράσταση κουκλοθέατρου με μικτές τεχνικές. Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και παράλληλα με τη διασκέδαση που προκύπτει από τις αστείες φιγούρες και τους έξυπνους διαλόγους, τα πρωτότυπα τραγούδια και τις μουσικές, θέλει να φέρει σε επαφή τα παιδιά με το μαγικό κόσμο του χαρτιού, να τους γνωρίσει την ιστορία του, τις χρήσεις του, τις ποιότητες και τα είδη χαρτιού και ταυτόχρονα να τα εισάγει στη χρήση των σύνθετων λέξεων. Μία παράσταση με πολύ κέφι, μουσική, χρώματα, μία παράσταση που θα είναι κάθε φορά μία μεγάλη γιορτή!

Περισσότερα

Μία κουκλίστικη χαρτοϊστορία!
Μία χάρτινη κουκλοϊστορία!

Το παραμύθι της Αντιγόνης Παρούση και του Αλέξη Κυριτσόπουλου «Ήταν ένα μικρό χαρτάκι» παρουσιάζει αυτή τη χρονιά με τον μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο της η Αλεξία Αλεξίου, στις νέες  «Φιγούρες & Κούκλες».

Ένα χαρτάκι τριγυρίζει στο σπίτι του και στην πόλη, προσπαθώντας να αποφασίσει τι δουλειά θα κάνει όταν μεγαλώσει. Συζητάει σχετικά με τους γονείς, τους παππούδες, τους δασκάλους του, αλλά και τον κόσμο γύρω του.

«Ο Χαρτοκόπτης λέει δουλειά να πάω να βρω
και το βιβλίο θέλει να γίνω σαν κι αυτό!
Μα εγώ δε θέλω μόνο δουλειά και προκοπή
θέλω η κάθε μέρα να μοιάζει με γιορτή!
Θα πάω να ρωτήσω τι λέει και η μαμά
γιατί τη βλέπω πάντα κεφάτη να γυρνά!»

Οι προτάσεις τους είναι ελκυστικές, πειστικές, αλλά το χαρτάκι για να αποφασίσει θέλει πρώτα να γνωρίσει όλες τις προοπτικές. Γι’ αυτό συνεχίζει τη διαδρομή του ώσπου να ανακαλύψει εκείνο που θα του δίνει χαρά, οδηγώντας το ταυτόχρονα στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς του.

Μετά το πέρας των Κυριακάτικων παραστάσεων ακολουθεί κουκλοεργαστήρι και παιχνίδι!

Στίχοι: Μαργαρίτα Κουλεντιανού  
Εμψύχωση: Αλεξία Αλεξίου

Φωτογραφίες