Μαρία Αντουανέττα, βασίλισσα των Ελλήνων!

Αρχείο Παίχτηκε από 19/01/2016 έως 08/03/2016
στο Τσάι στη Σαχάρα
Συγγραφέας: Αντώνης Τσιπιανίτης
Σκηνοθέτης: Αλέξανδρος Λιακόπουλος
Ερμηνεύουν: Ξανθή Ταβουλαρέα

Περιγραφή

Πριν τρία χρόνια το φάντασμα της Μαρίας Αντουανέττας, της πιο σταρ εστεμμένης της Γαλλίας, είχε επισκεφθεί την Ελλάδα, είχε μπει στο σώμα της Τζέσης Παπουτσή και είχε αναφωνήσει με ενθουσιασμό!: Εδώ έπρεπε να έχω γεννηθεί! Εδώ έπρεπε να έχω βασιλέψει! Αυτός είναι λαός για να τον κυβερνά μια βασίλισσα και να γίνει ευτυχισμένη! Υπήρχε ποτέ περίπτωση να εξεγερθείτε οι Έλληνες, επειδή ήμουνα σπάταλη; Εσείς μέχρι και παράσημο θα μου δίνατε, που είχα αδειάσει τα ταμεία!

Περισσότερα

Κάθισε που λέτε στη χώρα μας, καλοπέρασε και μετά είπε να επισκεφθεί και άλλες χώρες.

Όμως, σαν την Ελλάδα δεν βρήκε άλλη, ούτε λαό σαν τον δικό μας!

Οπότε, επέστρεψε άρον άρον κι αυτή τη φορά επέλεξε το σώμα της Ξανθής Ταβουλαρέα και το Τσάι στη Σαχάρα για να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό!

Ένδυμα: Βάλτε ό,τι θέλετε, δεν θα παρεξηγηθεί, είναι ενήμερη πως τα επίσημα ενδύματα έχουν καταργηθεί στη χώρα μας. (*T- shirt με απεικόνιση γκιλοτίνας καλό είναι να αποφευχθούν για ευνοήτους λόγους...

*Επίσης σλόγκαν τύπου ‘Είμαστε όλοι Γάλλοι’... Από τον αποκεφαλισμό της και μετά, δεν έχει και τόσο καλές αναμνήσεις από τον πρώην λαό της...)

Την κωμωδία του Αντώνη Τσιπιανίτη, σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Λιακόπουλος.

Μουσική επένδυση Κωνσταντίνου Μαρούγκα.

Κοστούμι (πιστό αντίγραφο της εποχής) σχεδίασε ο Μάικ Παντελιος.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έξυπνο το εύρημα πάνω στο οποίο βασίζεται το έργο. Πολύ καλή η ερμηνεία της ηθοποιού, που εχει την ικανότητα να αλλάζει με επιτυχία τη φωνή της. Το πρώτο μέρος ήταν καλύτερο από το δεύτερο. Ευχαριστώ τη Θεατρομάνια και τη Μαρία Α. για την παραχώρηση της πρόσκλησης!

  2. παρακολούθησα την παράσταση χθες 19/2 αλλά δεν έμεινα ικανοποιημένη, το κείμενο δεν ήταν όσο "δυνατό" το περίμενα για μονόλογο οπότε δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα, η ηθοποιός σίγουρα ταλαντούχα αλλά επειδή η παράσταση προϋποθέτει και παιχνίδι με το κοινό και χθες ήμασταν ζήτημα 10 άτομα δεν βγήκε τόσο πετυχημένο. σε γενικές γραμμές απλά μια συμπαθητική παράσταση.

  3. Εξαιρετική παράσταση!! Αντικατροπτίζει σε όλη του την έκταση αυτό που λένε ότι μέσα απο την κωμωδία λέγονται η πιο μεγάλες και πικρές αλήθειες! Αξίζει πραγματικά να την παρακολουθήσει κανείς την συστήνω ανεπιφύλκτα... θα την ξαναπακολουθούσα σίγουρα για δεύτερη φορά!!