Μεφίστο

Διάρκεια: 75'
Κείμενο: Ειρήνη Δερμιτζάκη
Συγγραφέας: Klaus Mann
Μετάφραση: Ειρήνη Δερμιτζάκη
Δραματουργική επεξεργασία: Νικόλας Βαγιονάκης
Σκηνοθέτης: Νικόλας Βαγιονάκης
Σκηνογραφία: Εύα Νάθενα
Κοστούμια: Εύα Νάθενα
Φωτισμοί: Νικόλας Βαγιονάκης – Παναγιώτης Μπούκας
Μουσική: Βασίλης Χριστακέας (επιμέλεια)
Χορογραφία: Νικόλας Βαγιονάκης
Ερμηνεύουν: Νικόλας Βαγιονάκης

Περιγραφή

Ολοκληρώνοντας έναν επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ο Νικόλας Βαγιονάκης έρχεται στη Θεσσαλονίκη και το Θέατρο Τ με το «Μεφίστο», μία παράσταση βασισμένη στο σκοτεινό αντιφασιστικό μυθιστόρημα του Klaus Mann “Mephisto”, που αφηγείται την ιστορία του ηθοποιού Χέντρικ Χέφγκεν, αντλώντας έμπνευση από το καμπαρέ και το Βερολίνο του Μεσοπολέμου.

Περισσότερα

Ακολουθώντας την πορεία του Χέφγκεν από το ξεκίνημά του στο Θέατρο Τέχνης του Αμβούργου το 1926 μέχρι το 1936 που αναδεικνύεται σε λαμπερό αστέρι του Τρίτου Ράιχ, το “Μεφίστο” αφηγείται την ιστορία του καλλιτέχνη που απαρνείται το κομμουνιστικό παρελθόν του, προδίδει τα ιδανικά και τις αξίες του και, συνάπτοντας συμφωνία με τον διάβολο, μεταμορφώνεται σε «μαϊμού της εξουσίας», σε έναν «παλιάτσο που διασκεδάζει δολοφόνους». Οι ηθικές συνέπειες της προδοσίας του, όμως, μετατρέπουν τα όνειρά του σε εφιάλτη.

Βοηθός σκηνογράφου: Έλσα Γκογκογλου

Το κοστούμι είναι Sur Mesure by: Takis Giannetos

Στίχοι τραγουδιού «Καλωσορίσατε»: Γιάννης Κότσιρας

Trailer: Κωνσταντίνος Οικονόμου

Φωτογραφίες: Θανάσης Καρατζάς

Προβολή – Επικοινωνία: Δάφνη Μουστακλίδου Λία Κεσοπούλου

Facebook event παράστασης: https://fb.me/e/5yctDKPLX

Μέτρα προστασίας: Το Θέατρο Τ λειτουργεί αμιγώς ως χώρος υποδοχής πολιτών που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19 ή έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου τριμήνου. Κατά την είσοδο των θεατών στο θέατρο, γίνεται έλεγχος των απαραίτητων πιστοποιητικών. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του θεάτρου και καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Φωτογραφίες

Βίντεο

2 ΣΧΟΛΙΑ