1217

Ο Ουρανός Κατακόκκινος

Διάρκεια: 50'
Συγγραφέας: Λούλα Αναγνωστάκη
Σκηνοθέτης: Σοφία Παπουτσόγλου
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Πολιτάκης
Ερμηνεύουν: Σοφία Παπουτσόγλου

Περιγραφή

Ο Ουρανός Κατακόκκινος ο συγκλονιστικός μονόλογος της Λούλας Αναγνωστάκη αναμένεται να παρουσιαστεί από Τετάρτη 22 Μαΐου και κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και εκτάκτως Κυριακή 9/6 στο θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Σοφίας Παπουτσόγλου.

Περισσότερα

Τι άνθρωποι είμαστε; Τι κρύβουμε μέσα μας; Πώς πέφτουμε τόσο εύκολα;

Η παράσταση, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο 2ο Φεστιβάλ Θεατρικού μονολόγου τον Οκτώβριο 2018, στον Πολυχώρο ΕύΠολις Θέατρο στο Ν. Κόσμο, λαμβάνοντας τον 3ο έπαινο.  Ακολούθησαν τέσσερις ακόμα  παραστάσεις στο ίδιο θέατρο και μια παρουσίαση τον Απρίλιο του 2019 στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Γυναικείων Φυλακών ΙΙ Κορυδαλλού.

Πρωταγωνιστής πάντοτε ο Άλλος, αυτός που βρίσκεται και δεν βρίσκεται ανάμεσα μας. Πρόσωπα που ακροβατούν ευάλωτα ανάμεσα στην απουσία και στην παρουσία. Οι ηττημένοι του εμφυλίου, οι κυνηγημένοι και οι απόκληροι του μετεμφυλιακού κράτους, οι παράνομοι, οι νέοι που ονειρεύονται να βρεθούν μακριά μα πάντοτε μένουν σε ένα παρόν εγκλωβισμένο.

Μια γυναίκα έγκλειστη στους ρόλους και στις κοινωνικές επιταγές μιας κοινωνίας αυστηρά αντρικής, πέρα από τον μέσο όρο, μακριά από τις κοινωνικές συμβάσεις,  που δεν βολεύεται να είναι μέσος όρος και επαναστατεί.

 

Η υπόθεση του έργου:

Η Σοφία Αποστόλου, γόνος μιας αστικής οικογένειας, καθηγήτρια γαλλικής στο Δημόσιο με ανώτερες σπουδές στη Φιλολογία, κάτοχος επίσης της αγγλικής και της ρωσικής, χήρα ενός ωραίου άντρα,  αλλά κομμουνιστή, απολυθείσα λόγω αλκοολισμού, ζει πια απέναντι από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου είναι έγκλειστος ο άσχημος και αφελής γιος της.

Ένας μονόλογος με τις σκέψεις μιας  γυναίκας για τη ζωή, τις ελπίδες και τα όνειρα που διαψεύδονται μαζί με τις αξίες και τις ιδεολογίες της, με την ίδια να μπλέκεται μαζί με το παιδί της σε περίεργες «μπίζνες» εμπορίου κοριτσιών από χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού.

Φωτογραφία: Λίλια Αγάθου
Φωτιστικός σχεδιασμός: Αλέξανδρος Πολιτάκης
Επικοινωνία/Δημόσιες σχέσεις: Ειρήνη Καπελώνη, Ράνια Παπαδοπούλου, Αλίκη Τσουκαλά

Ευχαριστούμε θερμά τον Θανάση Χειμωνά για την εμπιστοσύνη, που μας έδειξε και την Μαρία Ζορμπά για την πολύτιμη βοήθεια της.

Φωτογραφίες

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν αισθανόσουν ότι παρακολουθούσες θεατρική παράσταση. Περισσότερο θύμιζε ανάγνωση κειμένου έκτασης μιας σελίδας το πολύ που προσπαθεί κάτι να σου "πει" αλλά στο τέλος (που είναι απότομο και ασαφές) δεν τα καταφέρνει.

  2. Κατ΄αρχάς ευχαριστώ το Theatromania για τις προσκλήσεις που μας χαρίζει. Αλλά κατά την δική μου άποψη αυτό που είδαμε ερμηνευτικά, δεν ταίριαζε στη φωνή της Λούλας Αναγνωστάκη. Όσοι έχουν ακούσει την φωνή και την χροιά της Λούλας Αναγνωστάκη καταλαβαίνουν τι εννοώ. Ευχαριστώ.

  3. Παρακολουθησα χθες βράδυ μια παράσταση μίας ανάσας, διάρκειας 35' μόνο που δεν αφήνει και πολλά περιθωρια για κριτικη!!! Το όποιο ενδιαφέρον υπήρχε στο κείμενο, δεν είχε τα κατάλληλα εφόδια για να αναδειχθεί!!!Δεν μπορώ να κατανοήσω το λόγο ύπαρξης αυτής της δουλειάς σε ενα χώρο σαν αυτό του ΘΗΣΕΙΟΥ!!! Ευχαριστούμε πολύ την ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ για την πρόσκληση!!!