Ολόγυρα, Ολότελα, Ολόιδιοι

Διάρκεια: 70’
Συγγραφέας: Θεόδωρος Κανδηλιώτης και Κατερίνα Τσατσαράγκου
Σκηνοθέτης: Θεόδωρος Κανδηλιώτης
Ερμηνεύουν: Μιχάλης Αλικάκος, Θεόδωρος Κανδηλιώτης, Ρούλα Μανιάτη, Ολυμπία Σκορδίλη

Περιγραφή

To «Ολόγυρα Ολότελα Ολόιδιοι» είναι μια ξεκαρδιστική παράσταση – έμπνευση για το διαχρονικό θέμα της σχολικής βίας, που διδάσκει σε μικρούς και μεγάλους πως όχι μόνο ο σχολικός, αλλά και κάθε είδους εκφοβισμός, μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα κατάλληλα μέσα! Η παράσταση στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 2 ευρώ από κάθε εισιτήριο των 9 ευρώ και 1 ευρώ από κάθε εισιτήριο των 7 ευρώ για τη στήριξη του δύσκολου έργου του. Παράλληλα, τα παιδιά που μεγαλώνουν στα Σπίτια του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα παρακολουθήσουν το έργο, ως εκλεκτοί προσκεκλημένοι μας!

Περισσότερα

Μετά από μία πολύ επιτυχημενή σεζόν που ενθουσίασε το κοινό, η anti-bullying οικογενειακή κωμωδία ΟΛΟγυρα ΟΛΟτελα ΟΛΟιδιοι, ρίχνει αυλαία στις 6 Μαρτίου, πανελληνία μέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Ηλικία παρακολούθησης: 4+

«Το γέλιο κάνει bullying στο bullying», αυτό μας υπόσχεται η άκρως κωμική και εκπαιδευτική παράσταση «Ολόγυρα Ολότελα Ολόιδιοι», που ανεβαίνει από 18 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Άνεσις.

Ένας στρουμπουλός μπόμπιρας, που δέχεται συνεχώς bullying, βρίσκει την ημέρα των γενεθλίων του, ανάμεσα στα δώρα του, ένα μαγικό αντικείμενο που μπορεί να πραγματοποιήσει μια επιθυμία του. Με τη βοήθεια των Οδηγιών Χρήσης που υπάρχουν μέσα στη συσκευασία εύχεται «να γινόμασταν όλοι οι άνθρωποι ίδιοι», νομίζοντας ότι έτσι δε θα υπάρχει πια κανένας λόγος για κανένα διαχωρισμό και αυτομάτως όλα τα προβλήματά του θα λυθούν. Όμως, το μόνο που καταφέρνει είναι σε Όλο τον πλανήτη οι άνθρωποι να γίνουν Oλότελα Oλόιδιοι και μια σειρά από ευτράπελα αρχίζουν να διαδέχονται το ένα το άλλο. Ο ήρωάς μας μαθαίνει να αντιμετωπίζει το φόβο του, αλλά και τη σκληρότητα των άλλων, που τελικά ίσως να φοβούνται περισσότερο από εκείνον.

To «Ολόγυρα Ολότελα Ολόιδιοι» είναι μια ξεκαρδιστική παράσταση – έμπνευση για το διαχρονικό θέμα της σχολικής βίας, που διδάσκει σε μικρούς και μεγάλους πως όχι μόνο ο σχολικός, αλλά και κάθε είδους εκφοβισμός, μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα κατάλληλα μέσα!

Μουσική: Γιώργος Αναστασόπουλος
Σκηνικά: Γιούλα Ζωιοπούλου
Κοστούμια: Twin Picks
Χορογραφίες: Αντιγόνη Χρόνη
Make UpΧαρά Αλατζά – Freddy Makeup Stage
Φώτα: Μπάμπης Αρώνης
Σκηνοθεσία: Θεόδωρος Κανδηλιώτης
Promo videoΘάνος Κερμίτσης
Φωτογραφία: Διονύσης Λευτάκης
Διεύθυνση Παραγωγής: Σωτήρης Μαρίνος
Γραφιστική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Καρτσακλής – K Design House

1Η παράσταση στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 2 ευρώ από κάθε εισιτήριο των 9 ευρώ και 1 ευρώ από κάθε εισιτήριο των 7 ευρώ για τη στήριξη του δύσκολου έργου του. Παράλληλα, τα παιδιά που μεγαλώνουν στα Σπίτια του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα παρακολουθήσουν το έργο ως εκλεκτοί προσκεκλημένοι μας!

Η παράσταση διατίθεται και στα σχολεία 1οβάθμιας και 2οβάθμιας εκπαίδευσης, στο θέατρο Άνεσις ή σε χώρο του σχολείου, με ειδικές τιμές για τους μαθητές.

32 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παρακολούθησα την παράσταση με την κόρη μου στις 28/02 σε ενα γεματο θεατρο. Πολύ καλή παράσταση με πολλά μυνηματα για μικρούς και μεγάλους. Μακάρι να γίνονται πιο συχνα τέτοιες δουλειες στο παιδικο θεατρο. 4,5/5

 2. Καλή προσπάθεια από τους συντελεστές. Στο παιδί άρεσε πολύ, εγώ δεν ενθουσιάστηκα αλλά χάρηκα πολύ που είδαμε την παράσταση.. Μπορούν να το δουν και μικρότερης ηλικίας παιδιά δηλαδή από 6 χρονών κατά την γνώμη μου παρότι το θέμα είναι το μπούλιγκ.. Ευχαριστούμε πολύ τη θεατρομανία!!!

 3. Καλό θα ήταν να γράφουμε την πραγματική μας άποψη για το έργο που έχουμε παρακολουθήσει, ώστε να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι ουσιαστικά. Δεν χρειάζεται ωραιοποίηση της κατάστασης. Δεν προσβάλλουμε το site με την ειλικρίνεια. Ούτε ευθύνεται για τις παραγωγές. Φυσικά το ευχαριστούμε για τη δουλειά που κάνει και τις προσφορές που μας παρέχει, αλλά θεωρώ ότι ο σκοπός του είναι η υγιής κριτική.

 4. Ευχαριστούμε για την πρόσκληση. Το έργο, σε γενικές γραμμές, ήταν καλό. Είχε λίγα σκηνικά και κάποιοι έπαιζαν λίγο υπερβολικά. Το μήνυμα ότι δεν ωφελεί να είμαστε όλοι ίδιοι το έδωσαν πολύ καλά. Σε αυτό που δεν συμφωνώ είναι η παντελής απουσία του ρόλου του γονιού. Αν τα παιδιά μπορούσαν να διαχειριστούν μόνα τους το bulling, δεν θα γινόταν θέμα συζήτησης.

 5. Όμορφη παράσταση με ωραία κι έξυπνη ιστορία, αλλά περιμέναμε μάλλον κάτι περισσότερο από κριτικές που είχαμε διαβάσει. Περάσαμε όμως ένα ευχάριστο μεσημέρι και γι' αυτό σε ευχαριστούμε πολύ Θεατρομάνια!!!

 6. Η παράσταση ήταν ωραία και διασκεδαστική, ωστόσο θεωρω οτι ηταν μια παράσταση που απευθύνεται σε μεγαλύτερα παιδιά. Το κείμενο αρκετά αδύναμο για ένα τόσο σημαντικό θέμα οπως το bulling, στις μερες μας. Θα προτιμουσα να εδειχνε στα παιδια οτι ειναι καλυτερα να το λενε σε καποιον μεγαλο ολο αυτο που τους συμβαινει παρα να ψαξουν να βρουν την αδυναμια αυτου που τους εκφοβιζει και να κανουν και εκεινοι το ιδιο.....

 7. Καλησπέρα είχαμε κερδίσει πρόσκληση για thn Kyriakh 10/12/2016 αλλά επειδή δεν θα μπορούσαμε τελικά να πάμε τη διαθέσαμε χτες στον τοίχο της σελίδας σας. Δεν ενδιαφέρθηκε ομως κανείς.Απλά σας ενημερώνω να το γνωρίζετε. Παρ ολα αυτα ευχαριστούμε πολύ

 8. Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση που κερδίσαμε από το Θεατρομάνια. Η παράσταση ήταν ωραία και διασκεδαστική, ωστόσο πρόκειται για μια παράσταση που απευθύνεται σε μεγαλύτερα παιδιά. Το χιούμορ σε αρκετά σημεία είναι ίσως και για ενήλικο κοινό. Το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει η παράσταση είναι εξαιρετικό, η προσπάθεια των ηθοποιών φιλότιμη μέσα στο έργο, αλλά το κείμενο αρκετά αδύναμο για ένα τόσο σημαντικό θέμα που πραγματεύεται.

 9. Διασκεδαστική παράσταση, με σημαντικά μηνύματα για τα μικρά και μεγάλα παιδιά, με διαδραστικά στοιχεία πολύ ενδιαφέροντα, με ταλαντούχους συντελεστές και με πολύ συγκινητικό τραγουδάκι κλεισίμαστος. Επίσης να πω ότι τα περουκίνια πολύ μου άρεσαν.

  Ευχαριστούμε Θεατρομάνια