Όταν ο κύκνος κοιμηθεί

Συγγραφέας: Δεληκάρης Άγγελος
Σκηνοθέτης: Ορέστης Τρίκας, Ευθυμία Κωσταπαππά
Ερμηνεύουν: Γιώτα Βερούχη

Περιγραφή

Ο κύκνος όταν διαισθανθεί τον επερχόμενο θάνατό του, κελαηδάει με πολύ γλυκιά φωνή κι όχι με το δυσάρεστο κρώξιμο των χρόνων του…

Περισσότερα

Θέλησες να πεθάνεις...

Ήθελα να ζήσω…

‘’Τότε, μια νύχτα που προσπαθούσα να κοιμηθώ, πέρασε μια σκέψη απ' το μυαλό μου. Για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου φαντάστηκα ότι πηγαίνω στην κουζίνα, παίρνω ένα κοφτερό μαχαίρι, έρχομαι στο δωμάτιό σου και σε δολοφονώ άγρια στον ύπνο σου. Η σκέψη αυτή με έπεισε ότι κυριολεκτικά τρελαινόμουν. Ξαφνικά, το άγχος διοχετεύτηκε κάπου. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, είχα εμμονή ότι μπορεί να σε σκότωνα. Υπήρχαν κάποιες στιγμές λογικής στις οποίες έλεγα στον εαυτό μου πως ήξερα ότι ποτέ δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο, αλλά οι στιγμές αυτές εξαφανίζονταν όταν αναρωτιόμουν "τι θα γινόταν αν…;;;"’’

"Ένα κύκνειο άσμα, μέσα σε μια φυλακή από καθρέφτες...’’

Φωτογραφίες

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. "Όταν ο κύκνος κοιμηθεί..."
  Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσουμε, γιατί λίγες φορές έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε, τη γλυκιά μελωδία αυτού του κύκνου, του ξεχωριστού, που μας συναρπάζει!!!
  Με ένα εξαιρετικό και σύγχρονο κείμενο του Γιώργου Δεληκάρη, με μια σκηνοθεσία πρωτότυπη, ιδιαίτερη και ευφυέστατη του Ορέστη Τρίκα και μία ηθοποιός, η Γιώτα Βερούχη, αισθαντική και πολυτάλαντη, που δίνει πνοή, ανάσα και ζωή σε ένα μονόλογο, που ξαφνικά το ζούμε!!! Αγκαλιάζει το θεατή, τον παίρνει μαζί της από τη αρχή μέχρι το τέλος.
  Δεν φταίει, κι όμως τιμωρείται ... Γιατί;
  Γιορτάζει, γελάει, κλαίει, παραπονιέται, πονάει, αυτοσαρκάζεται και χορεύουμε όλοι, τα όνειρα που χάθηκαν ...
  Η ηθοποιός, Γιώτα Βερούχη, αγαπάει το Θέατρο και δουλεύει σκληρά και ακούραστα γι αυτό!
  Για τα δικά της όνειρα!
  Είναι καταπληκτική!
  Της εύχομαι από την καρδιά μου να πετύχει ότι της αξίζει και να δικαιωθεί!
  Ας δούμε λοιπόν αυτή τη τόσο μοναδική παράσταση για άλλες δύο Δευτέρες 20 και 27 του Γενάρη στο Χώρο Τέχνης Ασωμάτων!
  Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές!!!

 2. Το υπέροχο κείμενο του Γιώργου Δεληκάρη, η ιδιαίτερα όμορφη, ευρηματική και σύγχρονη σκηνοθεσία της Efthimias Kostapappa και του εξαιρετικού Orestis Nikolaos Trikas, η καθηλωτική, εκπληκτική και μοναδική ερμηνεία της Γιώτας Βερούχη, μια νέα ηθοποιός με αγάπη για το Θέατρο , με ιδιαίτερη ευαισθησία που τιμά την επιλογή της, που πατάει το σανίδι με ένα μοναδικό τρόπο, σύνθεσαν ένα μονόλογο που μάγεψε όλο το κοινό που το παρακολούθησε. Μια ερμηνεία σε ένα μονόλογο, που είχε όλα τα συναισθήματα και τα κατάθεσε αυτό το υπέροχο πλάσμα, κατευθείαν μέσα στην καρδιά μας!!!
  Είμαι πολύ τυχερή που ήμουν εκεί!!!
  Πολλά συγχαρητήρια για αυτή την καταπληκτική παράσταση!!!
  Αξίζει να τη δείτε!!!
  Μη τη χάσετε!!!
  Άλλες δύο Δευτέρες 20 και 27 του Γενάρη, στις 9 μ.μ. στο χώρο Τέχνης Ασωμάτων!!!

 3. Τι να πω γι αυτήν την παράσταση... πολύ δυνατή... πολύ ουσιαστική, πολύ σημερινή!! Πολύ και το κλάμα που έριξα!! Μια παράσταση καλοδουλεμένη τόσο υποκριτικά όσο κ σκηνοθετικά με ένα εξαιρετικό κείμενο .. πολλά τα μηνύματα που πήραμε φεύγοντας..κ πάλι συγχαρητήρια!

 4. Ενας μονόλογος που αγγίζει με πολύ προσοχή και σεβασμό πολύ σκοτεινά και ευαίσθητα σημεία της ζωής. Μια νέα ηθοποιός που από τον τρόπο που κινείται στον χώρο φαίνεται πως αγαπάει αυτό που κάνει παίρνοντας το όμορφα γραμμένο κείμενο και τις "on the point" σκηνοθετικές συμβουλές και τις ενσαρκωνει προσθέτοντας την ψυχή της κάνοντας τον μονόλογο αυτό να φαίνεται πέρα ως πέρα αληθινος λες και δεν είσαι σε θέατρο αλλά όντως παρακολουθείς από κοντά το τι συμβαίνει στο μυαλό της. Και πάλι μπράβο σε όλους αξίζει πραγματικά να παίζονται τέτοιες παραστάσεις με τέτοιους ηθοποιούς! Μπράβο.