Πελεκάνος

από 28/10 έως 11/12
Διάρκεια: 90' – χωρίς διάλειμμα
Κείμενο: Αυγούστου Στρίντμπεργκ
Δραματουργική επεξεργασία: Ζαχαρίας Ρόχας
Σκηνοθέτης: Ζαχαρίας Ρόχας
Σκηνογραφία: Kreutz
Κοστούμια: Kreutz
Φωτισμοί: Βασίλης Πλατάκης
Μουσική: Αλέξη Σπανίδη
Χορογραφία: Κωνσταντίνου Μενούνου
Ερμηνεύουν: Γωγώ Ατζολετάκη, Χρήστος Φωτίδης, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Αθηνά Λάτση, Νίκος Αμπουσαάρ

Περιγραφή

Ο μύθος του πελεκάνου, που σκίζει με το ράμφος του το στήθος του για να ταΐσει με το αίμα του τα πεινασμένα του μικρά, γίνεται στα χέρια του τραγικού Στρίντμπεργκ όργανο, για να παρουσιάσει –σε αντιδιαστολή‒ τη διαστροφική και εγωιστική φύση μιας μάνας, που όχι μόνο δεν νοιάζεται ουσιαστικά για την ανατροφή των παιδιών της, αλλά τους στερεί ακόμα κι αυτή την τροφή, τη θέρμανση, και γενικά τα στοιχειώδη που έχει ανάγκη ο άνθρωπος για ν’ αναπτυχθεί.

Περισσότερα

Αυτή η δεσποτική μάνα (Γωγώ Ατζολετάκη) και τα δυο της παιδιά, η Γκέρντα (Αθηνα Λατση) και ο Φρέντερικ (Νίκος Αμπουσαάρ) είναι οι βασικοί ένοικοι ενός παγωμένου σπιτιού, με τον νεκρό πατέρα (Χρήστος Φωτίδης) να στοιχειώνει το σπίτι σαν φάντασμα, απών και όμως συνεχώς παρών.

Αυτή η δεσποτική μάνα (Γωγώ Ατζολετάκη) και τα δυο της παιδιά, η Γκέρντα (Αθηνα Λατση και ο Φρέντερικ (Νίκος Αμπουσαάρ) είναι οι βασικοί ένοικοι ενός παγωμένου σπιτιού, με τον νεκρό πατέρα (Χρήστος Φωτίδης) να στοιχειώνει το σπίτι σαν φάντασμα, απών και όμως συνεχώς παρών.

Αυτό το σπίτι όμως, που το δέρνουν οι άνεμοι, κρύβει φρικτά και ανομολόγητα μυστικά. Πώς πέθανε, αλήθεια, ο πατέρας; Μήπως έπαθε εγκεφαλικό, όταν πληροφορήθηκε πως η γυναίκα του ήταν τρελά ερωτευμένη με τον γοητευτικό υπολοχαγό Άξελ (Λεωνιδας Αργυροπουλος) και ετοιμαζότανε να τον εγκαταλείψει ; Και μήπως η γυναίκα του (η μητέρα) για να αποφευχθεί το σκάνδαλο, έσπευσε ‒αμέσως μετά το θάνατο του πατέρα‒ να παντρέψει την κόρη της με τον Άξελ; Διεκδικώντας, όμως, το δικαίωμα να εξακολουθήσει την ερωτική σχέση μαζί του ; Να συνεχίσει, δηλαδή, να είναι ερωμένη του άντρα της κόρης της!

«Σε πολλά σπίτια συμβαίνουν αυτά, αλλά καλό είναι να μη βγαίνει τίποτα προς τα έξω» λέει σε μια κρίση ειλικρίνειας η «μητέρα» του έργου. Μόνο που τόσο βαριά και τόσο ένοχα μυστικά δεν είναι δυνατόν να κρατηθούν για πολύ. Κάποια στιγμή σπάει το απόστημα, τα παιδιά μαθαίνουν τις αλήθειες, και τότε…

Φωτογραφίες

Πότε & Πού

Μικρό Broadway

από 28/10 έως 11/12
Αγίου Μελετίου 61A & Πατησίων, Κυψέλη
Τηλ: 21 0865 4787

Εισιτήρια:
Ζώνη Α: 16 ευρώ
Ζώνη Β: 12 ευρώ
Ζώνη Γ: 8 ευρώ
Πληροφορίες: 21 0865 4787
Προπώληση: viva.gr

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π
Π 21:00
Σ 21:00
Κ 18:15

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μετά από αναμονή μιας εβδομάδας (λόγω μή πραγματοποίησης της παράστασης του προηγούμενου Σαββάτου) είχα την χαρά να παρακολουθήσω μια εξαίρετη παράσταση με ερμηνείες αντάξιες του έργου του μεγάλου δραματουργού.

  2. Εξαιρετική παράσταση με βαθιά νοήματα η οικογένεια τρώει τα παιδιά της αλλά τα παιδιά πήραν την εκδίκηση τους με τον τρόπο τους Στο τέλος δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι.Τη συστήνω ανεπιφύλακτα εξαιρετική η κυρία Αντζολετακη και ο υπέροχος κύριος Φωτιδης.Ηθοποιος παλιάς κοπής.Ειδικα συγχαρητήρια στα νέα παιδιά που πλαισιώνουν την παράσταση με άφησαν άφωνη με την ερμηνεία τους

  3. Μια εξαιρετική παρασταση που μας κράτησε το ενδιαφέρον με τις ερμηνείες και το ρυθμό της. Το θέμα της δοσμένο πολύ εύστοχα και μέσα από καλοδουλεμένους χαρακτήρες. Η σκηνοθεσία ταιριαστή και με στοιχεία που επέτρεπαν να ξεδιπλωθει η ιστορία και ο κάθε χαρακτήρας ξεχωριστά.
    Ευχαριστούμε πολύ, Θεατρομανια!