291

Stage’s vibes

Αρχείο Παίχτηκε από 21/09/2019 έως 29/09/2019
στο Κνωσός
Διάρκεια: 90'
Σύλληψη: Jimmys Kalis
Κείμενο: Μάνος Μπάρτης
Σκηνοθέτης: Μάνος Μπάρτης
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Πολιτάκης
Χορογραφία: Jimmys Kalis
Κίνηση: Jimmys Kalis
Ερμηνεύουν: Jimmys Kalis, Νίκος Τουλιάτος, Θεόφιλος Παντελεήμων, Kate Johnson, Adolfo Vega, Βανέσσα Βάνα Καζαντζιάν, Χριστίνα Σωτηρίου, Κατερίνα Γκέσιου, Ιωάννα Λαπέα, Νεφέλη Τουλιάτου, Ελισάβετ Δακουτρού, Ιωάννα Βουρλή
Παίζουν μουσική: Άννα Καρλαύτη(πιάνο)

Περιγραφή

Ο διεθνούς φήμης χορογράφος, χορευτής και ηθοποιός Jimmys Kalis παρουσιάζει σε πρώτη πανευρωπαϊκή πρεμιέρα τη θεατρική παράσταση «Stage’s vibes» σε σκηνοθεσία Μάνου Μπάρτη. Το έργο ανεβαίνει στο Θέατρο Κνωσός (Κνωσού 11 και Πατησίων), για τέσσερις μοναδικές παραστάσεις, τα Σαββατοκύριακα 21,22, 28, 29 Σεπτεμβρίου 2019, με τη συμμετοχή σπουδαίων χορευτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Περισσότερα

Το μουσικοχορευτικό δράμα του διεθνούς φήμης χορογράφου Jimmys Kalis σε πρώτη πανευρωπαϊκή πρεμιέρα, έρχεται τον Σεπτέμβριο του 2019 για τέσσερις μοναδικές παραστάσεις στο Θέατρο Κνωσός
Το νόημα της ζωής είναι να ανακαλύψεις το ταλέντο σου. 
Ο σκοπός της ζωής είναι να το χαρίσεις στους άλλους.
Πάμπλο Πικάσο

Ορμώμενος από την Αμερική, έχοντας στις αποσκευές του μία πολυετή επιτυχημένη καριέρα, με σημαντικές συνεργασίες και παραστάσεις σε όλο τον κόσμο, ο  Jimmys Kalis, μετατρέπει τη σκηνή του Θεάτρου Κνωσός σε αίθουσα σχολής χορού.

Η ιστορία διαδραματίζεται μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, με τους ήρωες του έργου να κυνηγούν πάσει θυσία τα όνειρά τους.

Επί σκηνής εμφανίζονται μία ομάδα χορευτών του μπαλέτου, του flamenco και του tango argentino μεταξύ των οποίων ο διακεκριμένος σολίστ του μπαλέτου Θεόφιλος Παντελεήμων με σταδιοδρομία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η prima ballerina Kate Johnson, ο σπουδαίος Ισπανός χορευτής του flamenco Adolfo Vega και η Βανέσα Βάνα Καζατζιάν, αλλά και ο κορυφαίος performer της jazz, των κρουστών και του αυτοσχεδιασμού, Νίκος Τουλιάτος σε έναν ρόλο έκπληξη, κινώντας επιδέξια τα νήματα της ιστορίας μεταξύ ρεαλισμού και φαντασίας! Όταν εξαιρετικοί χοροί συνδυάζονται με την εκπληκτική τέχνη του μπαλέτου, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

Η υπόθεση του έργου:
Κατά τη διάρκεια της επιστροφής τους από μία περιοδεία, ο χορογράφος κύριος Λαντ και η ομάδα του γίνονται πρωταγωνιστές σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, κατά το οποίο η Κλειώ, η πρώτη μπαλαρίνα της σχολής μένει ανάπηρη.

Με αφορμή, τη διεξαγωγή ενός παγκόσμιου διαγωνισμού χορού, ο χορογράφος αναγκάζεται να αναζητήσει μία νέα χορεύτρια χωρίς να το θέλει. Μη μπορώντας να αντικαταστήσει την Κλειώ, ο κύριος Λαντ αποφασίζει να κάνει έναν ευφάνταστο συνδυασμό των χορών του flamenco και του μπαλέτου, δημιουργώντας ένα υπερθέαμα αισθητικής και τεχνικής. Πώς θα ξεπεράσει και θα αποδεχθεί η Κλειώ τα νέα δεδομένα στη ζωή της; Η ενασχόλησή της με το χορό θα τελειώσει οριστικά; Ποιες αποφάσεις θα πάρει ο κύριος Λαντ για το μέλλον της ομάδας; Και τι θα συμβεί στον παγκόσμιο διαγωνισμό χορού;

Τα «Stage’s vibes» είναι αυτά που θα δώσουν τις απαντήσεις σε έναν αγώνα ανάμεσα στο εφικτό και το ανέφικτο, τη ζωή και το θάνατο, την ομορφιά και την ασχήμια μίας ομάδας, που προσπαθεί να αντισταθεί στο πεπρωμένο της.

Βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα Λαπέα
Οργάνωση παραγωγής/ δημόσιες σχέσεις: Ράνια Παπαδοπούλου

Η σελίδα της παράστασης στο facebook: https://www.facebook.com/stagesvibesbyjimmysgkalis

Φωτογραφίες