Το ελεύθερο ζευγάρι

Αρχείο Παίχτηκε από 05/09/2015 έως 10/02/2016
στο Τσάι στη Σαχάρα
Διάρκεια: 90'
Συγγραφέας: Ντάριο Φο - Φράνκα Ράμε
Σκηνοθέτης: Αλέξανδρος Λιακόπουλος
Ερμηνεύουν: Γιώργης Κοντοπόδης, Νίτσα Μαμουζέλου

Περιγραφή

Ένας γάμος, που ασφυκτιεί από την απιστία, τη ζήλια, τις απόπειρες αυτοκτονίες και την αγάπη. Ένα ζευγάρι, που μας εξομολογείται τα προβλήματα τους και μας κάνει να γελάμε με τη ζωή! Μια εξαιρετική κωμωδία με απρόοπτη εξέλιξη, αλλά και με συγκινήσεις της καθημερινότητας, με ανατρεπτική σκηνοθεσία, με πολλές καινοτομίες, συμμετοχή θεατών και μουσικές παρεμβάσεις.

Περισσότερα

Η παράσταση που χάρισε άφθονο γέλιο την προηγούμενη χρονιά, με πολλά συνεχή χειροκροτήματα από τους θεατές,συνεχίζει ανανεωμένη με τη Νίτσα Μαμουζέλου στο ρόλο της Αντωνίας και τον Γιώργη Κοντοπόδη στο ρόλο του συζύγου.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία, μουσική επένδυση: Αλέξανδρος Λιακόπουλος
Απόδοση – προσαρμογή: Γιώργης Κοντοπόδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Καραγκούνη

47 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πρόκειται για μια μέτρια έως κακή παράσταση. Οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών απλά συμπαθητικές. Οι "ηθοποιοί" των β' ρόλων ήταν τραγικοί. Ο χώρος ήταν όμορφος αλλά τα καθίσματα άβολα, βρώμικα και μικρά (απαγορευτικά για υπέρβαρους). Η αλληλεπίδραση με το κοινό αποτυχημένη. Γέλασα μόνο με κάποιες ατάκες θεατών. Το παλικάρι του μπαρ πριν την έναρξη της παράστασης αλλά και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ερχόταν να μας πάρει παραγγελία με έναν τρόπο επιτακτικό. Ήθελες δεν ήθελες έπρεπε να πάρεις κάτι να πιεις. Κανένας σεβασμός από τη μεριά του επιχειρηματία/υπεύθυνου του θεάτρου προς τον θεατή. Έφυγα με μια αίσθηση απογοήτευσης.

 2. Παρακολουθήσαμε εχθές 10/02 την τελευταία παράσταση. Παρ' ότι το κείμενο είναι καλό η απόδοσή του ήταν μέτρια. Υπερβολική ή υποτονική καθ΄όλη τη διάρκεια η υποκριτική. Όμορφος χώρος. Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση!

 3. Μέτρια η παράσταση. Δεν ξέρω αν έφταιγε το κείμενο (παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ηθοποιών), ο κακός ήχος ή τα ψιλοάνοστα "παιχνίδια" με το κοινό (που δυστυχώς απαιτούν ταλέντο και ετοιμόλογες απαντήσεις για να λειτουργήσουν) αλλά φύγαμε με την αίσθηση ανικανοποίητου. Ευχαριστούμε για τις προσκλήσεις.

 4. Απολαυστική διαδραστική κωμωδία με καλοδουλεμενα σενάριο και σκηνοθεσία. Ο χώρος ευνοεί την αμεσότητα με το κοινό. Ερασιτεχνική η παρουσία των δύο νέων ανδρών που πλαισιώνουν κάποιες σκηνές. Οι δύο πρωταγωνιστές φαίνεται ότι δούλεψαν αρκετά. Επίσης διαθέτουν αστειρευτη ενέργεια και αυθεντικό ταλέντο...εξ'ου κ επιτυχημένη επικοινωνία με το κοινό..Thanks Theatromania

 5. ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 6/2 ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΕΒΓΑΙΝΕ ΑΒΙΑΣΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΘΟΠΟΙΟΙ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΗΤΑΝ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΡ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΡΟΛΟΥΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ΛΕΠΤΩΝ. Ο ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΟΣ ΠΑΡΕΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΣΚΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣΕΒΕΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ....

 6. Ένα έργο των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε όπου ο τρόπος γραφής και η θεματολογία του είναι το σήμα κατατεθέν της σύγχρονης μεσογειακής κουλτούρας ,σε ένα χώρο καφεθεάτρου ,αναψυκτηρίου ,όπου πλέον η παράσταση γίνεται λαϊκό δικαστήριο,καθαρτήριο ,ο πάντα ευφυείς και ανατρεπτικός σκηνοθέτης Λιακόπουλος,που πάντα ξέρει να κλέβει εντυπώσεις,δεν θα μπορούσε καλύτερα να βάλει τις πινελιές του ώστε να είναι στα πλαίσια αυτά. Οι ηθοποιοί κεντρικοί και οι δεύτεροι καθώς και η μουσική επιμέλεια έδωσαν αυτό που λέμε το καλύτερο αντάξιο εαυτό τους σε αυτό τον χώρο. Συγχαρητήρια για το όποιο αποτέλεσμα.

 7. Χαλαρή και ανάλαφρη παράσταση, «χαβαλετζίδικη» θα τη χαρακτήριζα, με τη θετική σημασία της λέξης. Τα δυο πράγματα που μου έκαναν εντύπωση ήταν ο κ. Κοντοπόδης, που τον έχει το ρόλο του κωμικού και το απέδειξε στο διαδραστικό κομμάτι της παράστασης, και το πρωτότυπο κόνσεπτ του θεάτρου, αν και το κρασί θα το έπινα και χωρίς «πίεση» είναι η αλήθεια!
  Ήταν γενικότερα μια καινούρια εμπειρία, ευχαριστώ για την πρόσκληση!!

 8. Μια μέτρια παράσταση με μέτριο σενάριο που δεν πρόσφερε γέλιο. Κάθε λίγο και λιγάκι έπεφταν τραγούδια που δεν πρόσφεραν κάτι στην παράσταση και μετά από λίγο έγινε και ενοχλητικό γιατί ήταν πολύ συχνό. Επίσης άστοχο το ότι έβαλαν το παιδί από το μπαρ και απο τον ήχο να παίξουν που απο ότι φάνηκε δεν ήταν καν ηθοποιοί και δεν είχαν και καμιά σχέση με το αντικείμενο..θα μπορούσαν να παραλείψουν τους συγκεκριμένους ρόλους. Ερμηνευτικά το έσωσε η κυρία Μαμουζέλου. Ο κύριος κοντοπόδης δεν ήταν καλός στον συγκεκριμένο ρόλο και μάλλον δεν βοηθούσε ότι έπρεπε να κάνει προφορά κρητική (μάλλον)...η σκηνοθεσία μέτρια επίσης και ο χώρος δεν βοηθάει να παίζουν οι ηθοποιοί εκτός σκηνής γιατί είναι δύσκολο να παρακολουθήσεις χωρίς να πιαστείς. δυστυχώς περίμενα κάτι καλύτερο να δω

 9. Η Παράσταση δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Εντύπωση κάνει η μεγάλη διαφορά στον τρόπο παιξίματος των δύο ηθοποιών. Ο σύζυγος σαν από ελληνική ταινία, με ελαφρύ παίξιμο, αλλά ωραία επαφή με το κοινό, ενώ η γυναικα με πολύ υποτιθέμενο δράμα (μάλλον επειδή ήταν η πονεμένη της ιστορίας). Ξένιζε πολύ αυτή η διαφορά, και δεν ξέρω αν ήταν σκηνοθετικό τερτίπι ή ιδιότητα των ηθοποιών. Ο χώρος είναι πολύ ευχάριστος και θα τον παρακολουθούμε...ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία!

 10. Παρακολούθησα την Κυριακή 24/1 την παράσταση.Παρόλη την απλότητα της υπάρχουν αρκετές στιγμές γέλιου.Οι ηθοποιοί έχουν αμεσότητα και είναι αξιόλογοι.Μελλοντικά σίγουρα θα τους ακούσουμε περισσότερο.Πιο ενδιαφέρον το δεύτερο μέρος και σίγουρα το τέλος της παράστασης κάνει την έκπληξη!!Η αίσθηση πάντως είναι ότι είναι μια μικρή παράσταση που δημιουργεί ευχάριστη διάθεση σε όποιον την δεί!!Ο χώρος επίσης άνετος.Θεατρομάνια ευχαριστώ για την πρόσκληση.

 11. Παρακολούθησα την παράσταση την Κυριακή 24/1.Μου άρεσε πάρα πολύ. Οι ερμηνείες των ηθοποιών εξαιρετικές!Είχαν άνεση , αμεσότητα, επαφή και χημεία με το κοινό. Ευχαριστώ την Θεατρομανία για την πρόσκληση και την υπέροχη βραδιά.

 12. ΓρΕυχαριστούμεογοι κ κινησεις με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνεις ποτε περνάει η ώρα. Έξυπνες κ κωμικες συζητήσεις με το κοινό πράγμα που δίνει μια αλλη πινελιά στο έργο. Ζεστός Κ φιλοξενος χώρος κ όπως είχα διαβάσει στις κριτικες , φροντισα κ εκλεισα τις θέσεις πριν πάω γιατί όντως είναι περιορισμένες οι θέσεις για το κοινο. Ευχαριστούμε Θεατρομανια για την όμορφη θεατρική βραδιά

 13. Ευχαριστώ πολύ τη θέατρο μανία για την πρόσκληση αλλά δυστυχώς ο υπεύθυνος του θεάτρου δεν ήταν διατεθειμενος να εξυπηρετεί όσα άτομα είχαν πρόσκληση.Ισχυριστηκε ότι έπρεπε να έχουμε κάνει κράτηση πράγμα για το οποίο δεν είχαμε ενημερωθεί.Τελικα μας έδωσε κάποιες θέσεις στο πλαι αλλά ήταν σαν να μας έκανε χάρη.Η παράσταση ήταν μέτρια αλλά οι ηθοποιοί ήταν πολύ ταλαντούχοι όμως υπήρχε μια προχειρότητα στην παραγωγή.

 14. Καλησπέρα! Ευχαριστώ πολύ τη Θεατρομανία για την πρόσκληση! Η παράσταση μπορώ να πω ότι ήταν μέτρια. Ο άντρας βέβαια φάνηκε ότι είχε πολύ ταλέντο, αλλά δεν τον ευνοούσε το κέιμενο. Το άσχημο της κατάστασης ήταν ότι ο υπεύθυνος με το που του είπαμε ότι έχουμε κερδίσει διπλή πρόσκληση, μας είπε ότι δεν πήραμε τηλ. για να κάνουμε κράτηση, κάτι για το οποίο δεν είχαμε ενημερωθεί! Έτσι μας είπε ότι μόνο αν δεν έρθει κάποιος θα μπορέσουμε να καθίσουμε να δούμε την παράσταση. Τελικά μας στρίμωξε σε 2 σκαμπό και μας ανάγκασε λόγω χώρου να καθίσουμε χωριστά. Νίώσαμε πολύ άσχημα με αυτό γιατί μας έδινε την εντύπωση ότι μας έκανε και χάρη που τελικά είδαμε την παράσταση.

 15. Κατ΄αρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω την Θεατρομάνια για την πρόσκληση και φυσικά και το θέατρο που τις παραχωρεί. Η παράσταση ήταν αρκετά καλή, με χιούμορ και αρκετές αλήθειες για τις σχέσεις των ζευγαριών, παρόλον ότι αναφερόταν σε ένα "τραβηγμένο" θέμα ανάμεσα στα ζευγάρια. Το τέλος, επίσης, ήταν κάπως απότομο. Οι ηθοποιοί ήταν πολύ καλοί στον ρόλο τους. Αυτό που δεν κατάλαβα, και από τις αντιδράσεις των συν-θεατών μου ούτε εκείνοι κατάλαβαν, ήταν γιατί η μουσική ήταν ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ!!! Εκκωφαντική!!! Ξαφνικά ακουγόταν η μουσική και πεταγόμασταν όλοι τρομαγμένοι!

 16. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΗΓΑ ΕΧΘΕΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΣΑΙ ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΣΤΙΣ 21:35 ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΡΧΙΖΕ 21:45 Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝΕ ΓΕΜΑΤΟ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ 30 ΛΕΠΤΑ ΠΟΙΟ ΝΩΡΙΣ, ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ.
  ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ!!

 17. 68%

  Αρχικά φαίνεται μια κοινή, εύπεπτη παράσταση με ρηχό και σχετικά φθηνό χιούμορ. Στη συνέχεια και καθώς εξελίσσεται η πλοκή (δυστυχώς μετά το διάλειμμα), η παράσταση γίνεται πιο διαδραστική, οι πρωταγωνιστές βάζουν και το κοινό στην υπόθεση και η παράσταση γίνεται πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Ενδεχομένως το έργο να μην είναι τόσο καλό ή να είναι μέτρια η απόδοσή του στα ελληνικά, θα το βαθμολογούσα λίγο χαμηλότερα, αλλά νομίζω πως η ικανότητα και η μεταδοτικότητα των ηθοποιών το βοηθούν αρκετά.