358

Το μήλο της Χιονάτης

Διάρκεια: 75'
Κείμενο: Βίκυ Θαλασσινού
Σκηνοθέτης: Βίκυ Θαλασσινού – Δώρα Θωμοπούλου
Σκηνογραφία: Ομάδα Θεάτρου la strada
Κοστούμια: Ομάδα Θεάτρου la strada
Ερμηνεύουν: Λήδα Γρηγοριάδου, Βίκυ Θαλασσινού, Δώρα Θωμοπούλου
Τραγουδούν: Λήδα Γρηγοριάδου

Περιγραφή

Σε ένα ταξίδι από το μύθο έως την  πραγματικότητα, το χθες και το σήμερα, οι διαδραστικές παραστάσεις της ομάδας La strada με καθοδηγούμενους αυτοσχεδιασμούς, τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων και του ζωντανού τραγουδιού επί σκηνής, φέρνουν τα παιδιά σε επαφή με τη μουσική και την έννοια της ομάδας, ενώ ταυτόχρονα γίνονται τα ίδια συνδημιουργοί στη θεατρική πράξη, εισπράττοντας τα μηνύματα της κάθε παράστασης, που έχει στόχο παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό.

Περισσότερα

Η Χιονάτη παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα…. και τι απέγινε το μήλο; Γλίστρησε από το παραμύθι, ταξίδεψε στο χρόνο, τον μύθο και την ιστορία για να φτάσει ως εμάς. Στο δρόμο του προκάλεσε το μίσος, τη ζήλια …και ότι κακό μπορεί να φέρει ένα μήλο μαγεμένο. Το μήλο αυτό το δηλητηριασμένο, που φέρνει το κακό σε όποιον το δαγκώσει, από το παραμύθι της Χιονάτης, κάνει μια στάση στη μυθολογία..

Εκεί η Έριδα, η οποία θυμωμένη που οι θεοί δε την κάλεσαν στο γάμο του Πηλέα και της Θέτιδος, εμφανίζει ένα μήλο και βάζει τρεις θεές να τσακωθούν για το ποια είναι η πιο όμορφη… Εξαιτίας της ξεκινά ο Τρωικός πόλεμος. Και από τη μυθολογία το μαγεμένο μήλο ακουμπά πάνω στην ιστορία, γίνεται υδρόγειος σφαίρα που κάποιος παρανοϊκός στρατηγός θέλει να κατακτήσει …Το μίσος, η διχόνοια και ο πόλεμος καλά κρατούν …Μόνο η δύναμη των παιδιών και ένα μαγικό τραγούδι μπορούν να τον σταματήσουν …Το μήλο φτάνει μέχρι την εποχή μας και πάει και τρυπώνει σε ένα σπίτι με κήπο, κάπου σε ένα χωριό στην ελληνική επαρχία κι εκεί θα σπείρει πάλι το κακό, αφού οι άνθρωποι ποτέ δε σταματούν να μαλώνουν…

Μια παράσταση για τα αρνητικά συναισθήματα, το bullying, αλλά και την αξία της αγάπης με αφορμή το γνωστό παραμύθι, γραμμένο σε δεκαπεντασύλλαβο, δοσμένο με χιούμορ και γρήγορες εναλλαγές..

Συντελεστές
Βοηθός σκηνοθέτη: Αντωνίνα Ροζακέα
Φωτογραφίες: Μιρέλα Σδούκου
Σχεδιασμός αφίσας - μακέτα: Βίκυ Θαλασσινού, Λήδα Γρηγοριάδου
Μουσική επιμέλεια, συνοδεία, τραγούδι: Λήδα Γρηγοριάδου
Παραγωγή: Ομάδα Θεάτρου La Strada
Επικοινωνία: Λαμπριάννα Κυριακού

Οπτικοακουστικό υλικό για τις δράσεις μας θα βρείτε στο site της ομάδας στην διεύθυνση  http://www.la-strada.gr/

Φωτογραφίες